Praėjo laikas jiems būti pirmiems 0

Ir antrosiose LKL finalo serijos rungtynėse nebuvo jokios intrigos. Kauno „Žalgiris“ Vilniuje sutriuškino „Lietuvos rytą“ 88:66 (19:8, 19:20, 27:25, 23:13) ir pirmauja serijoje iki keturių pergalių 2-0. T.Beard (7 atkovoti kamuoliai) ir A.Bagatskis (tritaškiai 6/8) pelnė po 25 taškus, A.Sabonis – 12 (7 atkovoti kamuoliai), V.Ginevičius – 7, D.Šalenga (5 rezultatyvūs perdavimai) ir M.Timinskas – po 6, E.Cota – 5 (9 rezultatyvūs perdavimai), A.Javtokas – 2.
„Lietuvos ryto“ gretose 16 taškų įmetė R.Šiškauskas, 15 – R.Javtokas, 13 – S.Jasaitis, po 10 – M.Lukauskis (5 rezultatyvūs perdavimai) ir A.Lucas, 2 – A.Šležas

Po susitikimo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika pasidžiaugė, jog pavyko komandą nuteikti kovai, nes po pirmojo mačo tai buvo nelengva. „Šiose rungtynėse buvo du sunkesni momentai: pradžia ir antrojo kėlinuko pabaiga. Pradžioje nesisekė puolime, kamuolys krito iš rankų. Antrajame kėlinyje pirmavome 20 taškų, tačiau vilniečiai priartėjo ir kėlinį laimėjome tik 10 taškų. Tačiau žalgiriečiai pademonstravo meistriškumą ir laimėjo akivaizdžia persvara. Tikėjomės, kad „Lietuvos rytas“ žais geriau negu Kaune, tad buvome nusiteikę rimčiau pakovoti“, – kalbėjo A.Sireika.

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra teigė, kad vilniečiai turėjo didelę motyvaciją šiose rungtynėse, bet neužteko nei jėgų, nei meistriškumo. „Džiaugiuosi tik tuo, kad mums pavyko žalgiriečius priversti rungtyniauti prieš mus pajėgiausia sudėtimi. Neuždengėme A.Bagatskio, kuris, mums tik pradėjus mažinti skirtumą, tritaškiais vėl padidindavo „Žalgirio“ persvarą“, – sakė K.Kemzūra.

Komentarai