„Lietuvos rytas“ pergalę sugeba pažadėti, „Žalgiris“ – iškovoti 0

„Savo aikštėje bandysime iškovoti pergalę“, – po pirmųjų pralaimėtų LKL finalo rungtynių žadėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. Tačiau sostinėje jo auklėtiniai pralaimėjo dar skaudžiau. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvykoje „Lietuvos rytą“ sutrypė net 22 taškų skirtumu – 88:66. Pažadėti kur kas lengviau nei įvykdyti. Kai pažadai neturi realaus pagrindo, jie atrodo juokingi.
Mūsų tinklalapiui antrąsias LKL finalo rungtynes komentavę krepšinio specialistai mano, kad viena iš beviltiško „Lietuvos ryto“ žaidimo priežasčių – trenerio Jono Kazlausko atleidimas. „Komanda neturi nei taktikos, nei derinių“, – pastebi jie. Specialistai prognozuoja, kad LKL finalą „Žalgiris“ laimės 4:0.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Kaip LKL finale gali būti intriga, jei Vilniaus „Lietuvos rytas“ žymiai prastesnė komanda už Kauno „Žalgirį“. Vilniečiai dabar demonstruoja tokį blogą žaidimą, kad kovos tikėtis nerealu. Sostinės krepšininkai ir psichologiškai nepasirengę įveikti „Žalgirį“. Treneriai nesugebėjo psichologiškai parengti žaidėjų.
Nepaprastai suprastėjo Vilniaus komandos taktika. Visiškai nėra derinių, skirtų Ramūnui Šiškauskui. Jis negali pasireikšti. Ko gero „Lietuvos ryto“ klubas bus priverstas keisti dar vieną trenerį. Jono Kazlausko atleidimas buvo didelė klaida. Dabar vilniečių komandoje nematyti nei taktikos, nei derinių. Liūdna stebėti sostinės krepšininkų žaidimą. Dabartinis „Lietuvos ryto“ lygis toks, kad ekipa nieko negali priešpastatyti „Žalgiriui“.
Vilniuje aikštės šeimininkai svečių snaiperiui Ainarui Bagatskiui leido mesti, kiek jis norėjo. Latvis likdavo laisvas ir tuo puikiai pasinaudodavo. O „Lietuvos ryto“ krepšininkai vėl nepataikė. Kodėl? Todėl, kad psichologiškai neparengti.
Kauniečiai už savo varžovus kur kas geriau nusiteikę ir pasirengę. Kai kuriais momentais jie sprendžia ir antraeilius uždavinius – leidžia parungtyniauti jaunimui, eksperimentuoja. „Žalgirio“ puolimas gerokai įvairesnis ir agresyvesnis. Kauniečių treneriai savo darbą atlieka žymiai geriau nei jų oponentai. Net neabejoju, kad iki LKL finalo serijos pabaigos liko tik dvi rungtynės“.

Rimantas Endrijaitis, Joniškio „Žiemgalos-Šiaurės vilko“ vyriausiasis treneris: „Vilniuje tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ laukiau įnirtingos kovos. Tačiau taiklūs Ainaro Bagatskio tritaškiai intrigą užslopino. Kartais atrodydavo, kad A.Bagatskis vis laisvas ir laisvas, meta ir meta. Latvis vieną po kito siuntė kamuolius į vilniečių krepšį. Kažkas juk turėjo jį dengti.
Žalgiriečiai gerai gynėsi, o Arvydas Sabonis kauniečių gynybą tarsi suklijuodavo. Aikštės šeimininkai negalėdavo užpulti. „Lietuvos ryto“ krepšininkai atrodė sutrikę. Keistoka buvo matyti juos taip netaikliai mėtančius.
Jauni sostinės komandos vidurio puolėjai nesulaikė Tanokos Beardo. Amerikietis greitas, staigesnis už varžovus, jo judesiai įvairūs. „Žalgirio“ priekinė linija galingesnė, tą ji puikiai įrodė. Pataikė ir LKL čempionų snaiperiai, o įžaidėjas Edas Cota sumaniai improvizavo.
Trečiąsias rungtynes, vyksiančias Kaune, laimės žalgiriečiai. „Lietuvos ryto“ krepšininkų nuotaikos gali ir pasikeisti, bet to neužtenka. Daug lemia ir individualus žaidėjų meistriškumas. Kas iš vilniečių gali uždengti A.Sabonį, T.Beardą? Svarbių varžybų baigtį lemia asmenybės“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „LKL finale trūksta intrigos, žaidimas vyksta į vieną krepšį. Darosi nuobodu, nes „Žalgiris“ ryškiai stipresnis. Kauniečiai žaidžia taip, kaip ir pridera, o vilniečiai nebesugeba net normaliai pataikyti. Ramūnas Šiškauskas nepademonstruoja savo sugebėjimų, Robertas Javtokas neatsigavęs po traumos, o Vilniaus ekipos snaiperiai nepataiko. Viso to balagano priežastis – trenerio Jono Kazlausko atleidimas. Klubo vadovų priimti sprendimai tenkina tik juos, o ne komandą. Tai įrodo rezultatai.
Kiek finalo serijoje liko rungtynių? Dvejos. Neįsivaizduoju, kas turėtų atsitikti, kad jų prireiktų daugiau. Nežinau, kas gali mobilizuoti „Lietuvos rytą“. Kol kas „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikova primena Eurolygos finalą tarp Tel Avivo „Maccabi“ ir Bolonijos „Skipper“. Sostinės komanda visai išbalansuota. Joje yra tik du vyrukai, galintys žaisti aukšto lygio krepšinį – Aaronas Lucasas ir R.Šiškauskas. R.Javtokas dabar to padaryti dar negali, nes neatsigavęs po traumos. Mindaugas Lukauskis, Simas Jasaitis, Andrius Šležas – eiliniai LKL žaidėjai. Suprastėjo Sauliaus Kuzminsko žaidimas. Jis visai nedaro pažangos. Jei „Lietuvos rytas“ kitais metais nori pasipriešinti „Žalgiriui“, turi pagalvoti apie kitokį komandos komplektavimą“.

Komentarai