Iš žalgiriečių rinktinėje geriausiai užsirekomendavo D.Šalenga 0

Atėnų olimpinėms žaidynėms besirengianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė neseniai dalyvavo tarptautiniame turnyre Genujoje (Italija), o dabar vieši Ispanijoje. Su rinktine yra išvykę ir penki LKL čempiono Kauno „Žalgirio“ krepšininkai: Dainius Šalenga, Giedrius Gustas, Vidas Ginevičius, Paulius Jankūnas ir Simonas Serapinas.
Lietuviai Italijoje 85:78 įveikė Prancūziją, 90:85 Čekiją bei po pratęsimo 77:86 nusileido italams. Iš žalgiriečių Genujoje geriausiai žaidė D.Šalenga, kurį gyrė ir šalies rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Sireika. Dainius pasižymėjo ir rezultatyvumu. Per trejas rungtynes jis pelnė 40 taškų.
Pirmadienį Lietuvos krepšininkai Barselonoje išbandė jėgas su Katalonijos rinktine. Lietuviai pripažino varžovų pranašumą – 79:92. Zalgiris.lt Antano Sireikos pasiteiravo, kurie „Žalgirio“ žaidėjai palieka geriausią įspūdį ir gali tikėtis vykti į birželio 28 dieną Palangoje prasidėsiantį pagrindinį rinktinės pasirengimą Atėnų olimpiadai.
„Gerai užsirekomendavo Dainius Šalenga, Vidas Ginevičius, Simonas Serapinas. Neblogai atrodo Paulius Jankūnas, bet jis neseniai išsigydė traumą, todėl rungtyniauja nedaug“, – teigė A.Sireika.
Treneris dar nenorėjo tiksliai įvardyti, kuriems žalgiriečiams grįžus į Lietuvą bus pasakyta „ačiū“, o kurie toliau tęs pasirengimą olimpiadai. „Aš jau beveik nusprendęs, bet konkrečiai pasakysiu po rungtynių su Aragono ekipa. Tikrai į Palangą vyks D.Šalenga, V.Ginevičius. Dėl kitų žaidėjų reikės pagalvoti“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.
Anot A.Sireikos, D.Šalenga yra geros sportinės formos, gerai ginasi. „Dainius dabar atrodo taip, kaip per LKL finalą“, – tvirtino rinktinės strategas. Jis pažymėjo, kad yra patenkintas ir puolėjo P.Jankūno žaidimu. „Paulius dėl traumos ilgai nerungtyniavo, jam iš karto neleidžiu daug žaisti, tegul po truputį atgauna sportinę formą“, – aiškinoA.Sireika.
Gynėjas Giedrius Gustas prieš LKL finalą atrodė prislėgtas, todėl finale beveik nežaidė. Kokį įspūdį jis dabar palieka, ar jau atsigavo? „G.Gustas atrodo silpnai, nepasakyčiau, kad jis būtų atsigavęs. Giedrius nesugeba vadovauti komandai. Pernai jis paliko visai kitokį įspūdį, gerai gynėsi. Į Palangą G.Gusto nekviesiu“, – sakė A.Sireika.
Šiandien šalies rinktinė žais rungtynes su Aragono regiono komanda, o rytoj grįš į Lietuvą. Tada ir sužinosime, kurie „Žalgirio“ krepšininkai toliau rengsis Atėnų olimpiadai. Tarp kandidatų į rinktinę yra ir dabar atostogaujantis „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.

Komentarai