Pirmasis mačas – su “Maccabi” 0

Šiandien Maskvoje ištraukus ULEB Eurolygos burtus paaiškėjo, kad 2004/2005 metų sezono atidarymo rungtynes “Žalgiris” Kaune lapkričio 1-ąją dieną žais su Tel Avivo “Maccabi” (Izraelis) krepšininkais. Be šių komandų į B grupę taip pat pateko Sienos “Montepaschi” (Italija), “Barcelona” (Ispanija), Liublianos “Union Olimpija” (Slovėnija), Atėnų AEK (Grraikija), Pezaro “Scavolini” (Italija) bei Vilerbano “Asvel” (Prancūzija).
Eurolygos A grupėje rungtyniaus Bolonijos “Skipper” (Italija), Stambulo “Efes Pilsen” (Turkija), Madrido “Estudiantes” (Ispanija), Zagrebo “Cibona” (Kroatija), Pirėjų “Olympiakos” (Graikija), Belgrado “Partizan” (Serbija), Sopoto “Prokom Trefl” (Lenkija) ir Madrido “Real” (Ispanija).
Į C grupę pateko Maskvos CSKA (Rusija), Vitorijos “Tau Ceramica” (Ispanija), Trevizo “Benetton” (Italija), Po Ortezo “Elan Bearnais” (Prancūzija), Atėnų “Panathinaikos” (Graikija), Stambulo “Ulker” (Turkija), Malagos “Unicaja” (Ispanija) bei Frankfurto “Skyliners” (Vokietija).
Kamuoliukus, suskirsčiusius komandas į grupes, ištraukė Aleksandras Gomelskis, Sergejus Belovas, Andrejus Kirilenka ir Anatolijus Karpovas.

“Šiemet labai sunkaus pogrupio ir nesitikėjome. Juk paskutinius du sezonus rungtyniaudavome “mirtininkų” grupėse. Manau, kad stipriausia yra C grupė, o lengviausia patekti į kitą etapą būtų iš A pogrupio. Mūsų varžovai bus gana pajėgūs, tad kauniečių vėl laukia aukšto lygio krepšinis. Tikimės, kad ir ateinančiame sezone žaisime pilnutėlėje Sporto halėje. Žiūrint iš kitos pusės, burtai pirmajame etape nelabai ką ir lemia, nes bet kokiu atveju yra būtina patekti į antrąjį varžybų etapą. Nežiūrint į tai, kokio sudėtingumo būtų grupė”, – mūsų tinklalapiui sakė UAB “A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras” Valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas.
“Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos nuomone, kauniečiai tradiciškai pateko į vieną iš pajėgiausių grupių. “Juk pernai visos keturios komandos iš mūsų grupės žaidė “Finalinio ketverto” varžybose. Ir vėl rungtyniausime su “Maccabi” komanda. Gal tai ir nėra blogai, nes žaidėjai norės atsirevanšuoti už skaudų pralaimėjimą Tel Avive paskutinėse Eurolygos rungtynėse praėjusiame sezone. Taip pat labai pajėgi ekipa yra “Barcelona”. Šios komandos – mūsų pogrupio favoritės”, – mano A.Sireika.
Tuo tarpu “Žalgirio” gynėjui Simonui Serapinui rungtynės su “Maccabi” nebus kažkokios išskirtinės. Jo teigimu, pirmajį susitikimą reikia laimėti kaip ir visus kitus likusius. Nesvarbu su kuo bus žaidžiama. Pasak S.Serapino, grupės favoritus bus galima išvardinti tik prasidedant sezonui, kai komandos baigs komplektuoti savo sudėtis. Tačiau tikrai nebus lengviau negu pernai.

Lapkričio pirmosiomis dienomis Kaune įvyks ne tik Eurolygos sezono atidarymo mačas, tačiau ir ULEB Generalinė Asamblėja. Spalio 31-ąją Kaune vyks renginiai, skirti Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos 60 metų jubiliejui.

Komentarai