„Žalgirio“ krepšininkai pradėjo rengtis sezonui 0

Šiandien LKL čempionai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo rengtis artėjančiam sezonui. Pirmoji treniruotė buvo numatyta Dainų slėnyje, tačiau dėl lietaus ji vyko LKKA manieže.
Žalgiriečių pratyboms vadovavo komandos fizinio rengimo treneris Aleksandras Kosauskas. Treniruotėje dalyvavo septyni krepšininkai: gynėjai Giedrius Gustas, Simonas Serapinas, Ainaras Bagatskis, puolėjai Paulius Jankūnas, Artūras Javtokas, Mindaugas Timinskas ir Darjušas Lavrinovičius. Pastarasis kovo mėnesį patyrė sunkią traumą, todėl dar mankštinosi individualiai.
„Darjušo reabilitacija vyksta gerai, bet jis dar treniruosis pagal mano sudarytą individualų planą. Fizinio parengimo treniruotės krepšininkams truks iki rugsėjo vidurio, vėliau „Žalgiris“ išvyks į turnyrus Ispanijoje. Kartu su komanda važiuos ir D.Lavrinovičius“, – sakė A.Kosauskas.
Treneris teigė, kad kol kas žaidėjai štangų nekilnos, tik bėgios. „Stiprinsime krepšininkų ištvermę. Dainų slėnyje yra laipteliai, o pratimų aš sugalvosiu. Žaidėjai gaus pakankamus krūvius“, – aiškino A.Kosauskas.
Paklaustas, ar per pirmąją treniruotę matyti, kurie vyrai vasarą stengėsi išlaikyti sportinę formą, treneris atsakė: „Simonas Serapinas beveik visą vasarą treniravosi su Lietuvos rinktine, tik prieš Olimpines žaidynes buvo atsisakyta jo paslaugų. Paulius Jankūnas žaidė šalies jaunimo rinktinėje. Šiems vaikinams nebuvo kada prarasti sportinę formą. Žinau, kad visą vasarą individualiai sportavo legionierius Ainaras Bagatskis“.
„Žalgirio“ krepšininkai treniruosis du kartus per dieną. Pratybos, jei nelis, vyks lauke. Rugsėjo 5 dieną kartu su komanda turėtų pradėti sportuoti amerikietis Tanoka Beardas. Grįžę iš Olimpinių žaidynių į treniruotes įsitrauks Vidas Ginevičius ir Dainius Šalenga.
Su „Žalgiriu“ dar nesitreniruoja ir vidurio puolėjas Arvydas Sabonis. Jis pradės sportuoti truputį vėliau. Ar Arvydas spės gerai pasirengti sezonui? „Spės“, – neabejojo A.Kosauskas.

Komentarai