Palydėjo į paskutinę kelionę 0

Trečiadienį į paskutinę kelionę palydėtas ilgametis Kauno „Žalgirio“ klubo darbuotojas, puikus krepšinio žinovas, nuostabus žmogus Arūnas Jonas Pakula. Velionis palaidotas Petrašiūnų panteone.

Į laidojimo biurą S.Žukausko gatvėje atsisveikinti su šviesaus atminimo žmogumi susirinko daugybė jo artimųjų, draugų, pažįstamų. Pagerbti a.a. A.Pakulos atvyko daug su krepšiniu susijusių žmonių: A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centro generalinis direktorius Ginas Rutkauskas, valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas, klubo darbuotojai, buvęs valdybos pirmininkas Mindaugas Plūkas, A.Sabonio krepšinio mokyklos direktorius Aleksas Zakis, FIBA kategorijos arbitras Kęstutis Pilipauskas, FIBA garbės teisėjas Vytautas Ručinskas, „Žalgirio“ komandos fizinio rengimo treneris Aleksandras Kosauskas, buvę žalgiriečiai Algirdas Brazys, Virginijus Jankauskas, Henrikas Giedraitis, Gediminas Budnikas, Anatolijus Čupkovas, Lietuvos krepšinio federacijos darbuotojas Algimantas Ivašauskas, laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis ir daugelis kitų.

„Mes niekada nepriprasime prie išsiskyrimo, ypač tokio, kai reikia atsisveikinti amžiams. Kiekvienam iš mūsų, čia susirinkusių, palydėti Arūną yra skaudu. Ši akimirka pati sunkiausia Arūno artimiesiems – žmonai, vaikams. Jie neteko Žmogaus iš didžiosios raidės – savo darbais, siekiais, svajonėmis. A.Pakula 1989-aisiais pirmasis Lietuvoje išleido žurnalą „Krepšinio pasaulis“, buvo keturių Europos krepšinio žurnalų bendradarbis. Jo dėka visas pasaulis žinojo apie mūsų didžiavyrius krepšininkus. Deja, ir karščiausias laužas užgęsta, ir stipriausias žmogus sudega“, – prie kapo duobės kalbėjo Vidas Mačiulis.
„Ne tik Kaunas, bet ir Lietuva, visa Europos krepšinio visuomenė patyrė didelę netektį. Arūnas gimė tais metais, kai buvo įkurtas „Žalgiris“. Gaila, kad jis nesulaukė „Žalgirio“ 60-mečio šventės. Matome, jog jo mums labai trūks. Sudiev, Arūnai“, – su buvusiu bendradarbiu atsisveikino A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas.
„Netikėta, staigi mirtis išplėšė be galo gerą bičiulį, kuris labai mylėjo savo miesto krepšinio komandą. Turėdamas fenomenalią atmintį ir mokėdamas daug kalbų, Arūnas teikė didelę naudą „Žalgiriui“ ir miestui. Mes gėrėjomės jo savybe padėti mažiau turintiems ir silpnesniems, noru pagelbėti kenčiantiems. Šviesus Arūno atminimas liks ilgam“, – sakė KMU profesorius, artimas A.Pakulos draugas Donatas Vasiliauskas.

Į paskutinę kelionę velionį palydėjo ir keli jo klasės draugai iš Panevėžio J.Balčikonio vidurinės mokyklos. „Arūnas buvo mūsų klasės pažiba, pavyzdys visiems. Vienuoliktoje klasėje jis pasiūlė įsteigti būrelį ir mokytis esperanto kalbos. Už tai mes jam esame dėkingi. Arūnas visada viską žinojo ir pasakydavo nežinantiems. Mes visada didžiuosimės, kad jis buvo mūsų klasės draugas“, – šviesaus A.Pakulos atminimo nepamiršo jo klasės draugė, prieš 43 metus kartu baigusi mokyklą.
1990 metais A.Pakula Lietuvoje įsteigė Dante Alighieri draugijos komitetą. Draugijos nariai prie velionio kapo sugiedojo itališką melodiją.

Komentarai