„Žalgiris“ minimaliu skirtumu nugalėjo „Pamesa“ 0

Kauno „Žalgiris“ šiandien Ispanijoje iškovojo pirmąją pergalę šiame sezone. Kauniečiai kontrolinėse rungtynėse po atkaklios kovos įveikė Valensijos „Pamesa“ 82:81 (24:21, 23:19, 20:19, 15:22).
Likus 9 sekundėms iki mačo pabaigos „Pamesa“ išlygino rezultatą ir iškart prasižengė prieš G.Navicką. Šis prametė pirmajį baudos metimą, tačiau antrasis buvo taiklus. Varžovai dar bandė persverti rezultatą, bet jų metimas iš sudėtingos situacijos nepasiekė tikslo.
„Žalgirio“ gretose šįkart vėl nerungtyniavo vidurio puolėjas Arvydas Sabonis.
Kauniečiams Tanoka Beard pelnė 19 taškų (17 atkovotų kamuolių), Ainaras Bagatskis – 14, Mindaugas Timinskas – 13, Paulius Jankūnas – 10 (9 atkovoti kamuoliai), Artūras Javtokas ir Simonas Serapinas – po 9, Vidas Ginevičius – 7 (6 rezultatyvūs perdavimai, Gediminas Navickas – 1.
Ispanų ekipos gretose Robert Archibald įmetė 21 tašką (11 atkovotų kamuolių), Oscar Yebra – 17, Alex Urtasun – 13.

“Žalgirio” vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas, dėl Antano Sireikos ligos Ispanijoje vadovaujantis komandai, po susitikimo pasidžiaugė, jog pavyko iškovoti nors vieną pergalę.
“Su “Caja San Fernando” irgi gerai sužaidėme, tačiau pabaigoje išsibaudavo mūsų gynėjai ir mums pritrūko jų pagalbos. Šiandien situacija buvo gan panaši, kadangi penktąją pražangą gavo V.Ginevičius. Pasikarščiavo ir buvo nubaustas technine pražanga Mindaugas Timinskas, kuri jam buvo taip pat penktoji. Tačiau susikaupėm ir iškovojom pergalę”, – mūsų tinklalapiui sakė G.Krapikas. Pasak jo, dar prieš išvyką į Ispaniją buvo suplanuota, jog A.Sabonis žais tik vienose rungtynėse, nes krūvius reikia didinti neskubant. Vakar nerungtyniavo A.Bagatskis, kuris treniruotės metu buvo lengvai pasisukęs čiurną, tačiau jau šiandien latvis nemažai prisidėjo prie pergalės.
Sąžiningai treniruotėse prakaitą lieja Darjušas Lavrinovičius, kuris vis dar atlieka procedūras ir stiprina koją. Planuojama, kad D.Lavrinovičius į aikštelę išbėgs po 3-4 savaičių.

Pirmadienį vakare kauniečiai grįš į Kauną, o jau antradienį popiet kartu su vyriausiuoju treneriu A.Sireika išskris į Suomiją, kur dalyvaus tarptautiniame keturių komandų turnyre.

PASTABA: naudojant tinklalapio informaciją, nuoroda į zalgiris.lt yra būtina.

Komentarai