„Žalgirio“ rūbinėje – nusivylimo gaidelės 0

Po pirmųjų šio sezono Eurolygos rungtynių, kurias Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo aikštėje 75:102 pralaimėjo Eurolygos čempionei Tel Avivo „Maccabi“ komandai, „Žalgirio“ rūbinėje tvyravo slogi nuotaika.

„Jei ne ketvirtas kėlinukas, nieko baisaus nebūtų. Iš aikštės nereikėtų išeiti žemai nuleistomis galvomis. Bet paskutinis kėlinukas taip susiklostė, kad trūksta žodžių. Visiškai sugriuvome. Padarėme labai daug klaidų, įkritome į duobę, iš kurios pakilti nesugebėjome. „Žalgiriui“ trūksta žaidėjų, todėl kai kurie krepšininkai rungtynių pabaigoje atrodė pavargę“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.
Anot jo, komanda iš varžovų tikėjosi daugiau tritaškių, tačiau išėjo taip, jog „Maccabi“ krepšininkai daug taškų pelnė iš po krepšio.

„Žalgirio“ gynėjas Gediminas Navickas, debiutavęs Eurolygos varžybose, savo pasirodymu buvo labai nusivylęs: „Nežinau, kas man atsitiko. Savo žaidimą vertinu tragiškai. Gal truputį perdegiau, sunku pasakyti. Nenoriu karštomis ieškoti priežasčių, kodėl nesisekė. Grįšiu namo, viską apgalvosiu, padarysiu išvadas. Aš nemanau, kad paskutiniame kėlinyje mes buvome pavargę, nes turėjome gana lengvas treniruotes“.
Ar komanda iš trenerių išgirdo daug blogų žodžių? „Tuoj po rungtynių niekas nieko nesakė. Varžybas analizuosime kitą dieną“, – teigė G.Navickas.

Eurolygos turnyre debiutavo ir LKL čempionų komandos aukštaūgis Martynas Andriuškevičius. „Savaime suprantama, kad jaudinausi, buvau labai susikaupęs, nes tokio rango varžybose dalyvavau pirmą kartą. Ne kažin kiek buvau aikštėje, kad spėčiau kažką padaryti. Stengiausi žaisti kaip moku. Galima Eurolygoje rungtyniauti, nėra ji kažkoks baubas. Jei nesugebėčiau žaisti, nebūčiau komandoje“, – tvirtino M.Andriuškevičius.
Per varžybas Martynas iš keturių baudų pataikė tik dvi. Ar tai dėl jaudulio? „Na, ne. Visų baudų juk nepataikysi“, – sakė aukštaūgis.

Traumą besigydantis „Žalgirio“ snaiperis Ainaras Bagatskis komandos draugų žaidimą stebėjo nuo atsarginių suolelio. „Tokio lygio ekipa kaip „Žalgiris“ labai nenukentėtų, jei iš rikiuotės iškristų vienas krepšininkas. Tačiau dabar ant suolelio sėdi trys žalgiriečiai, dar nerungtyniauja ir Arvydas Sabonis. Komandai tai yra labai didelis nuostolis.
Vis dėlto žalgiriečiai 28 minutes žaidė gerai, tvarkingai ir protingai. O vėliau komanda palūžo, pasipylė klaidos. Buvo daug vaikiškų klaidų aikštės viduryje. Gal taip atsitiko todėl, kad jauniems žaidėjams trūksta patirties. Po krepšiais trūko A.Sabonio, trūko ir mano tritaškių.
Paklaustas, kuris žalgirietis sužaidė pagal galimybes, A.Bagatskis atsakė: „Mindaugas Timinskas. Man patiko ir Paulius Jankūnas. Tačiau tai yra subjektyvus vertinimas. Visi krepšininkai stengėsi. Krepšinyje laimi tik viena komanda. Pažiūrėkite į „Maccabi“ sudėtį. Ji labai galinga, žaidėjai verti vienas kito.Vasarą ir „Žalgiryje“ viskas buvo gerai, intensyviai dirbome. Atrodė, viskas klostysis šauniai. Bet pasipylė traumos. Reikia laukti, kol sugrįš traumuoti žaidėjai, tada reikalai pasitaisys, įdėtas darbas atneš vaisių“.

Tel Avivo „Maccabi“ įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius sakė, kad pirmąją rungtynių dalį jo komanda nežaidė taip, kaip gali. „Vėliau įrodėme, kad mūsų sudėtis stipresnė už „Žalgirio“. Mums reikia džiaugtis šia pergale, nes kai pasveiks visi „Žalgirio“ krepšininkai, į Kauną atvykusioms komandoms nebus lengva“, – teigė Š.Jasikevičius.
Šarūnas gyrė „Žalgirio“ jaunimą: „Tikiuosi, vaikinai pratęs šauniąsias „Žalgirio“ tradicijas. O per pirmąsias Eurolygos varžybas jie tikriausiai jaudinosi“.

Komentarai