A.Sabonio KM pažymėjo savo veiklos 10-metį 0

Spalio 2 d., šeštadienį, naujajame A.Sabonio krepšinio mokyklos sporto komplekse (Pašilės g. 39A, Kaune) baigėsi keturias dienas trukęs tradicinis tarptautinis 14-mečių vaikinų krepšinio turnyras „A.Sabonio taurei“ laimėti. Pirmą kartą per 10 metų turnyre dalyvavo net 7 užsienio komandos iš Italijos, Kanados, Rusijos, Švedijos, Turkijos, Čekijos ir Lenkijos. Su jomis kovojo ir 1989 m. gimę A.Sabonio krepšinio mokyklos vaikinai.
Nors komandos iš užsienio savo šalių čempionatuose ir yra vienos iš lyderių, jau po varžybų grupėse trenerio Žydrūno Žvinklio treniruojami „saboniukai“ tapo aiškiais turnyro favoritais. „Soder Basket“ klubas iš Švedijos nugalėtas 78:57, Permės „Ural Great“ jaunimas 89:48, o nei vienos pergalės turnyre neiškovojęs Gelisim C.S.C. klubas iš Turkijos – 71:33.
Todėl nenuostabu, kad turnyro finale rungtyniavo A.Sabonio krepšinio mokykla. Jų varžovais buvo jau minėtas „Soder Basket“ klubas iš Švedijos. Kaip ir visame turnyre, švedai žaidė aštuoniese, tačiau iki trečio kėlinio pabaigos rungtynių baigtis nebuvo aiški. Ir tik pabaigoje, išryškėjus geresniam lietuvių fiziniam bei taktiniam pasirengimui, 1989 m. gimusių „saboniukų“ komanda palaužė varžovus ir tapo turnyro nugalėtojais. Trečią vietą laimėjo Varezės klubas (Italija), nugalėjęs Kalgario „All-Star“ rinktinę iš Kanados, kuri liko ketvirta.
Turnyro metu vykusiame metimų iš įvairių aikštės vietų konkurse ir vėl nepralenkiami buvo lietuviai. Šarūnas Vasiliauskas bei Vytenis Lipkevičius finale nugalėjo Rusijos dvejetuką ir buvo apdovanoti vertingais turnyro rėmėjų prizais.
Naudingiausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas A.Sabonio krepšinio mokyklos žaidėjas Adas Juškevičius.
Na, o turnyro uždarymas sutapo su naujojo A.Sabonio krepšinio mokyklos sporto komplekso atidarymu. Įspūdingame renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Vytas Nėnius, ekspremjeras Gediminas Vagnorius bei kiti mokyklos draugai bei rėmėjai. Lietuvos moksleivių krepšinio lygos direktorius Darius Sarkanas už indėlį į vaikų krepšinio vystymą įteikė ordiną Arvydui Saboniui. Šventėje pirmą kartą nuskambėjo naujasis mokyklos himnas bei buvo pristatytas mokyklos talismanas – žaismingas briedis. O visus susirinkusiuosius linksmino grupė „ŽAS“ bei „Žalgirio“ šokėjų grupė.

Komentarai