Dėsningas pralaimėjimas 0

Dėsninga, kad Kauno „Žalgiris“ Eurolygos turnyrą pradėjo pralaimėjimu, nes traumų išretintai komandai per atidarymo rungtynes teko grumtis su Eurolygos čempionais Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkais. Varžovų komandoje dabar yra kur kas daugiau aukštesnio meistriškumo žaidėjų, o „Žalgiriui“ trūksta ne tik traumuotų krepšininkų, bet ir kūrybingesnio įžaidėjo. Taip mano zalgiris.lt kalbinti krepšinio specialistai.

Sergėjus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „Reikia pripažinti, kad viskas dėsninga, gal tik skirtumas per didelis. „Žalgirio“ jauniems vaikinams sunku kaip lygūs su lygiais kovoti su patyrusiais varžovais, Eurolygos čempionais. „Žalgiris“ – stipriai nukraujavusi komanda, bet ji kovėsi. Tačiau žaidėjams trūksta supratimo kaip išpildyti nurodymus.
Gaila žalgiriečių trenerių, vadovų, kad su tokia traumų išretinta ekipa reikia pradėti Eurolygos sezoną. Su tais krepšininkais, kurie dabar liko komandoje, „Žalgiris“ net Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse neatrodo įspūdingai. Antanas Sireika teisingai elgiasi leisdamas jaunus vaikinus į aikštę. Juos reikia „apšaudyti“. Vis tiek įveikti Tel Avivo „Maccabi“ buvo nelabai realu.
Izraelio ekipa labai gerai gynėsi, svečių gynyba aikštės šeimininkus išmušė iš vėžių, jie negalėjo užpulti, pademonstruoti greito puolimo. Dėl nesėkmės nereikia labai nusiminti, nes pralaimėta labai stipriai komandai. Žinoma, skirtumas galėjo būti mažesnis.
Gediminas Navickas ir Martynas Andriuškevičius debiutavo Eurolygos varžybose. Jie jautė žiūrovų spaudimą. Manau, kad debiutuodami vaikinai negalėjo pasirodyti labai įspūdingai. Jie žaidė normaliai, pagal galimybes. Taip, „Žalgiris“ pralaimėjo nemažu skirtumu. Tačiau žiūrovus raginu nenusisukti nuo mūsų komandos, kuriai dabar sunku“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkų meistriškumas aukštesnis už tų žalgiriečių, kurie rungtyniavo vakar. Todėl mačo baigtis visiškai logiška. Varžovai leido sau žaisti ne visa jėga. Kai reikėdavo, jie susigriebdavo, pasistūmėdavo į priekį. Svečių ekipoje buvo toks lyderis, kokio neturėjo žalgiriečiai – Anthony Parkeris. Kai labai reikėjo, jis vienas sėkmingai baigė tris atakas.
„Žalgiris“ dabar atrodo kaip vidutiniokas. Kodėl? Atsakymas paprastas. Palyginkime „Maccabi“ ir mūsų klubo biudžetą. Jie gerokai skiriasi. Labai jaučiasi ir tai, kad LKL čempionams neatstovauja Arvydas Sabonis. Kai A.Sabonis aikštelėje, jo komandos draugai jaučiasi visai kitaip, jie pasitiki savo jėgomis. Per varžybas su Eurolygos čempionais matėsi, kad kauniečiai nesitiki laimėti, jų veiduose nebuvo ryžto, ugnelės.
„Žalgiriui“ labai trūksta aukšto lygio įžaidėjo. Robertas Packas neatstoja Edo Cotos. Aikštelėje aš net nepastebėjau R.Packo. Pastarasis nėra kūrėjas, jis gali gerai žaisti tik su aukštesnio meistriškumo partneriais. Jei atvirai, Kauno klubui reikėtų tokių įžaidėjų kaip Šarūnas Jasikevičius, E.Cota.
Norėčiau pastebėti, kad vyko akademinis, lėtas krepšinis. Tai kam leisti Tanokai Beardui ilsėtis? Tegul jis žaidžia, nes nemanau, kad amerikietis pervargo, nes greito krepšinio nebuvo.
Iš Eurolygos debiutantų geriau atrodė Martynas Andriuškevičius. Savo fiziniais duomenimis jis primena jauną Sabą. Baudos aikštelėje M.Andriuškevičiui sunku grumtis su galingais „Maccabi“ aukštaūgiais. O gynėjas Gediminas Navickas atrodė kaip labai jaunutis, įleistas tarp jaunių. Jam dar anksti žaisti Eurolygoje.
Kodėl „Žalgiriui“ taip tragiškai susiklostė ketvirtasis kėlinukas? Svečiai pagalvojo, kad po trijų kėlinukų turima persvara nėra užtektina ir nusprendė žaisti atsakingiau. Mūsiškiai pradėjo klysti ir greitai nuleido rankas.
Tikėkimės, jog ateityje bus geriau, nes blogiau būti jau negali. Dabar juk žaidėme be A.Sabonio, Simono Serapino. Pastarasis man labai patiko, jis sparčiai progresuoja. O kol kas „Žalgiris“ atrodo pilkas“.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Mane senokai neramina labai prastas „Žalgirio“ žaidimas LKL čempionate. Jau per LKL varžybas mačiau daug žalgiriečių trūkumų, kurie dar labiau išryškėjo per mačą su „Maccabi“. „Žalgirio“ gynyba baisi, mūsiškiai visiškai negalėjo uždengti varžovų aukštaūgių. Kauno krepšininkai per dažnai klydo.
Taip yra todėl, kad per treniruotes nedirbama juodo darbo. Tai sakau iš savo, kaip trenerio, patirties. Per treniruotes žaidėjus sunkiausia priversti dirbti juodą darbą. Žalgiriečiai labai prastai mėtė baudas. Sporto halėje ir tritaškiai turėtų geriau kristi.Antanas Sireika prieš sezoną ilgokai sirgo ir nebuvo su ekipa. Manau, kad tai atsiliepia komandos žaidimui.
Ilgai galvojau, kuris iš „Žalgirio“ krepšininkų sužaidė pagal galimybes, tačiau tokio žaidėjo neradau. Mindaugas Timinskas yra kovotojas, tą jis įrodė ir vakar, bet kapitonas turėtų taikliau atakuoti. Tanoka Beardas po krepšiais neturėjo pranašumo. Vidas Ginevičius pataikė kelis tritaškius, bet klysdavo aikštės viduryje. Robertas Packas aikštelėje neatlieka įžaidėjo funkcijų. Jis turi gerus fizinius duomenis, bet į „Žalgirio“ žaidimo ritmą neįėjęs ir žaidimo neorganizuoja.
Man patiko trumpam aikštelėje pasirodęs aukštaūgis Martynas Andriuškevičius. Tai talentingas vaikinas, turintis tvirtą charakterį, kurį pademonstravo. Jis du kartus stojo mesti baudas. Tačiau blogai tai, kad Martynas bando atakuoti veidu į žmogų ir toliau nuo krepšio. Manau, kad M.Andriuškevičiui reikia leisti žaisti bent trečdalį rungtynių. O Gediminas Navickas komandai labiau reikalingas per treniruotes.
Iš varžovų patiko Anthony Parkeris, Nikola Vujčičius, Yanivas Greenas. Šarūnas Jasikevičius neblizgėjo, bet žaidė racionaliai. Ateityje „Žalgiris“ turėtų rungtyniauti kur kas geriau. Vien Darjušas Lavrinovičius labai sustiprintų „Žalgirį“, ypač gynyboje. O ką jau kalbėti apie Sabą“.

Komentarai