„Žalgiriui“ trūksta susižaidimo 0

Pirmosios LKL rungtynės tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“, kurias 74:59 laimėjo vilniečiai, vyko labai nerezultatyviai. Krepšinio specialistai, jas komentavę mūsų tinklalapiui, išskyrė gerą „Lietuvos ryto“ gynybą ir „Žalgirio“ nesusižaidimą.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: “Žalgirio“ komandos mechanizmas dar nesuderintas, trūksta grandžių sąveikos, todėl ir rezultatas toks. Naujasis Kauno ekipos įžaidėjas Robertas Packas dar nesusižaidęs su komandos draugais, nes tam buvo per mažai laiko. Jis po truputį įsivažiuoja, bet apie tikrąjį legionieriaus meistriškumą dar sunku kalbėti. Po kelių rungtynių bus galima pasakyti, ko amerikietis vertas. Nepamirškime, kad prieš penkerius metus „Žalgiriui“ atstovavęs Tyusas Edney irgi ne iš karto pradėjo demonstruoti puikų žaidimą. Tačiau aš nemanau, kad R.Packas žais kaip superžvaigždė.
LKL čempionai pelnė tik 59 taškus. Prastą puolimą paaiškinčiau paprastai: krepšininkams trūksta meistriškumo. Turėtų rezultatyviau rungtyniauti ir Dainius Šalenga, ir Mindaugas Timinskas. Komandai reikalingi 2 – 3 žaidėjai, sugebantys per mačą pelnyti po 20 taškų.
„Žalgirio“ deriniai lyg ir neblogi, bet nėra kam juos užbaigti. Kauniečiai buvo sumažinę skirtumą iki vieno taško, bet lūžis neįvyko, nes „Lietuvos ryto“ krepšininkai individualiai truputį stipresni už tuos svečių žaidėjus, kurie buvo aikštėje. Akivaizdžiai jaučiasi, kad „Žalgiriui“ trūksta traumuotų krepšininkų.
Vilniaus komanda gerai pasirengusi fiziškai, aikštės šeimininkai turėjo psichologinį pranašumą. Man patiko įžaidėjo Rolando Jaručio žaidimas. Jis organizavo greitą puolimą, įsiverždavo į pavojingą zoną, atmesdavo kamuolius. Momentais neblogai atrodė Simas Jasaitis. Sostinės komanda buvo ryžtingiau nusiteikusi ir truputį geresnė.
Aikštėje nepasirodė nė vienas iš trijų jaunų „Žalgirio“ vaikinų. Gal reikėjo jiems šiek tiek leisti morališkai apšilti, pakvėpuoti didžiulės arenos oru, kad įgytų daugiau patirties, atsikratytų baimės jausmo“.

Ramūnas Butautas, Šiaulių „Šiaulių“ vyriausiasis treneris: „Prieš „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ dvikovą nesiėmiau spręsti, kuri komanda švęs pergalę. Kova vyko apylygiai, bet vilniečiai visą laiką turėjo iniciatyvą. Jaučiasi, kad „Žalgirio“ krepšininkai dar nėra susižaidę.
Abi ekipos labai norėjo laimėti, todėl dažnai klydo, nedemonstravo gražaus krepšinio. Dabar „Žalgirio“ gretose daug traumuotų žaidėjų, bet kai jie grįš į rikiuotę, neabejoju, jog kauniečiai rungtyniaus kur kas galingiau.
„Žalgiris“ prastai puolė, netaikliai atakavo ir iš vidutinių nuotolių, ir iš toli. Būtina paminėti puikią „Lietuvos ryto“ gynybą.Vilniečiai koncentravo gynybą baudos aikštelėje ir neleido žalgiriečiams pelnyti net 60 taškų. Šis faktas daug ką pasako. Gera sostinės krepšininkų gynyba – komandos vyriausiojo trenerio nuopelnas. Šį kartą nelabai sekėsi „Lietuvos ryto“ legionieriui Frederickui House‘ui, bet jis yra krepšininkas, man paliekantis labai gerą įspūdį.
Džiugina tai, kad vis geriau rungtyniauja „Žalgirio“ įžaidėjas Robertas Packas. Jis Kauno komandoje dar neapsipratęs, bet tikiu, kad amerikietis bus rimta paspirtis. R.Packas yra tikrai pajėgus krepšininkas, kai jis „Žalgiryje“ „apsiuostys“, parodys, ką sugeba“.

Alvydas Šidlauskas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Vilniečiai svečius pranoko visose pozicijose. Dvikovas varžovams pralaimėjo ir „Žalgirio“ gynėjai, ir puolėjai. Kauno komandoje dabar nėra krepšininkų, galinčių įmesti. „Lietuvos ryto“ žaidėjai galingiau atrodė ir po krepšiais.
Be traumuotų Darjušo Lavrinovičiaus, Ainaro Bagatskio ir Simono Serapino „Žalgiris“ yra silpnesnis už Vilniaus krepšininkus. Aikštės šeimininkai gynėsi kur kas geriau už svečius. Vilniečiai sukaustė žalgiriečių veiksmus ir pastarieji negalėjo pataikyti.
Man gerą įspūdį paliko jauni „Lietuvos ryto“ krepšininkai Simas Jasaitis, Tomas Delininkaitis. Jie atrodė pakankamai pasitikintys savo jėgomis. Prastai žaidė Robertas Javtokas. „Žalgirio“ vidurio puolėjai taip pat nepaliko gero įspūdžio.
Po truputį gerėja LKL čempionų komandos įžaidėjo Roberto Packo žaidimas. Mačiau ketverias jo rungtynes, todėl galiu taip teigti. Su „Lietuvos rytu“ legionierius rungtyniavo kur kas geriau nei per Eurolygos mačą su Tel Avivo „Maccabi“. Vis dėlto R.Packas turėtų demonstruoti geresnį krepšinį“.

Komentarai