“Olimpijai” pralaimėta septintąkart iš eilės 0

Kauno “Žalgiriui” nepavyko iškovoti antrosios pergalės Eurolygoje šiame sezone. Kauniečiai septintąjį kartą iš eilės pralaimėjo Liublianos “Olimpija” (Slovėnija) komandai 78:83 (13:21, 18:27, 21:15, 26:20). Žalgiriečiai leido varžovams po dviejų kėlinių įgyti 17 taškų persvarą, kurios taip ir nepavyko ištirpdyti.
“Žalgiriui” Dainius Šalenga pelnė 19 taškų, Robert Pack – 18 (5 rezultatyvūs perdavimai bei tiek pat prarastų kamuolių), Tanoka Beard – 17 (11 atkovotų kamuolių), Vidas Ginevičius – 12 (6 rezultatyvūs perdavimai), Mindaugas Timinskas – 6, Paulius Jankūnas – 4, Vilmantas Dilys – 2.
Slovėnijos ekipos gretose 19 taškų įmetė Marino Bazdarič, 15 – Vladimir Boisa, 14 – Sašo Ozbolt (4 rezultatyvūs perdavimai ir 8 išprovokuotos pražangos), 12 – Dušan Bočevski (8 atkovoti kamuoliai), 11 – Marijan Mance, 7 – Andres Rodriguez, 5 – Smiljan Pavič.

“Olimpija” vyriausiasis treneris Sašo Filipovski padėkojo savo žaidėjams už sunkų darbą ir teigė, jog ši pergalė yra puikus atlygis. “Visi krepšininkai puikiai atliko savo darbą, gerai gynėsi, protingai žaidė puolime. Mūsų dauguma žaidėjų yra jauni, kai kuriems šis sezonas yra debiutinis Eurolygoje. Mačuose su “Barcelona” ir “Scavolini” pirmavome tris kėlinukus, tačiau pralaimėjome. Smagu, kad šįkart taip neįvyko. Taip pat džiaugiuosi, jog padovanojome dovanėlę savo gerbėjams, kurie 30 valandų važiavo iš Slovėnijos tam, kad mus palaikytų. Linkiu “Žalgirio” žaidėjams išsigydyti traumas ir toliau rungtyniauti sėkmingiau”, – po susitikimo sakė S.Filipovski.

“Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika liko nusivylęs rungtynių rezultatu. “Ne pirmą kartą pastaruoju metu prastai pradedame mačo pradžią. Nesuprantu kodėl žaidėjai iki didžiosios pertraukos atrodo mieguisti. Reikia pagirti ir varžovų komandą, nes pirmoje žaidimo pusėje jų tritaškiai varė mus į neviltį. Slovėnai gerai žaidė, o mes nervinomės, demonstruodami prastą žaidimą. Antroje pusėje žalgiriečiai parodė, jog gali kovoti, tačiau rezultatas yra neigiamas. Amerikiečiai piktnaudžiauja individualiu žaidimu, tačiau dabartinėje situacijoje sunkų ką nors pakeisti. Turiu pasakyti, jog ir Fortūna yra nusisukusi nuo mūsų, nes kartais kamuolys išsisuka iš lanko metant net iš po krepšio. Tikimės pagerėjimo, kai prie komandos prisijungs Darjušas Lavrinovičius ir Ainaras Bagatskis”, – kalbėjo A.Sireika.

Komentarai