Koją pakišo bloga pradžia 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, savo aikštėje 78:83 (13:21, 18:27, 21:15, 26:20) pralaimėję Eurolygos turnyro rungtynes Liublianos „Olimpija“ komandai, sugadino nuotaiką ir sau, ir gerbėjams. „Viską lėmė nesėkminga mačo pradžia“, – rūbinėje sakė žalgiriečiai.

„Žalgirio“ įžaidėjas Robertas Packas pripažino, kad geresnį krepšinį galėjo pademonstruoti ir jis, ir jo komandos draugai. „Pirmąją varžybų dalį žaidėme labai blogai, patys išsikasėme sau duobę. O iš jos išlipti ir pavyti 22 taškų persvarą susikrovusius varžovus – labai sunki užduotis, kurios iki galo neįvykdėme. Reikia pripažinti, kad Liublianos „Olimpija“ krepšininkai gerai, netgi puikiai pataikė.
Pertrauka „Žalgiriui“ buvo naudinga. Po jos mes pradėjome gerokai aktyviau gintis. Svečiams pasidarė sunkiau pulti, jų metimai nebebuvo tokie taiklūs. Mes beveik pavijome varžovus. Tačiau atkovoti, ką buvome praradę iki pertraukos, nespėjome“, – aiškino R.Packas.
Paklaustas, kaip vertina savo žaidimą, amerikietis atsakė: „Aš stengiausi iš visų jėgų, dariau viską, kad „Žalgiris“ laimėtų. Tačiau ne viskas sekėsi. Labai norėjau geriau pataikyti, bet šį kartą krito prasčiau nei per ankstesnes rungtynes“.
Dėl šio pralaimėjimo R.Packas nedaro tragedijos. „Dabar dvejas rungtynes iš eilės žaisime išvykoje, todėl privalome labai susikaupti ir laimėti bent vienerias“, – teigė Kauno komandos legionierius.

„Žalgirio“ puolėjas Dainius Šalenga su „Olimpija“ žaidė gerai ir iš kauniečių buvo rezultatyviausias. Tačiau jis negalėjo džiaugtis, nes ekipa pralaimėjo. „Tenka pripažinti, kad mūsų komanda puolė chaotiškai. O varžovai daug taškų įmetė po greitų atakų, pelnydami taip vadinamus lengvus taškus. Iki pertraukos svečiai dažnai mesdavo laisvi. Be abejo, tai mūsų gynybos spragos.
Kita vertus, „Olimpija“ mums tikrai neparanki komanda. Joje daug aukštų krepšininkų. Svečių vidurio puolėjas meta, atitraukia „Žalgirio“ aukštaūgį iš po krepšio ir taip išdrasko mūsų gynybą. Pirmoje varžybų pusėje blogai gynėmės, po pertraukos irgi buvo spragų, bet slovėnai nepataikė. Mūsų bėda, kad nesugebėjome uždengti varžovų“, – sakė D.Šalenga.
Jis teigė, kad varžovams, įgijusiems 20 taškų persvarą, pasidarė lengviau psichologiškai, jie nebejautė, kad žaidžia svetimoje aikštėje. „Mes netekome „namų sienų“ pranašumo. Be to, priartėję padarėme keletą visiškai vaikiškų klaidų – atidavėme kamuolį tiesiai varžovams į rankas. Net nežinau, kuo tai paaiškinti“, – gūžčiojo pečiais Dainius.

„Pastaruoju metu blogai pradedame rungtynes. Tai mūsų komandos bėda. Kai varžovai nutolsta, juos besivydami išeikvojame labai daug jėgų, kurių galiausiai pritrūksta.
Iš pradžių „Olimpija“ krepšininkus „paleidome“, jie labai taikliai mėtė. Antroje rungtynių pusėje gynėmės kur kas kiečiau ir sėkmingiau, todėl svečiai pradėjo nepataikyti. Mes patys kalti, kad mačo pradžioje buvome truputį apsnūdę, leidome slovėnams atitrūkti. Kai įsibėgėjome, buvo jau vėlu. Pavyti ir aplenkti varžovus pritrūko laiko. Man atrodo, kad jei būtų reikėję žaisti dar porą minučių, „Žalgiris“ iškovotų pergalę“, – tvirtino LKL čempionų komandos gynėjas Vidas Ginevičius.

Komentarai