Barselonoje „Žalgirio“ žaidimas kėlė pasigėrėjimą 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai su „Barcelona“ komanda pademonstravo savo gerąsias savybes: kovingumą, tvirtą charakterį, didelį norą laimėti. „Žalgirio“ treneriai puikiai parengė žaidėjus psichologiškai, pasirinko teisingą taktiką. Varžovai buvo priversti žaisti „Žalgiriui“ parankesnį krepšinį. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklapiui komentavę Eurolygos turnyro rungtynes tarp „Barcelona“ ir „Žalgirio“, kurias 102:98 laimėjo kauniečiai.

Mindaugas Arlauskas, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Kauniečiai, prieš savaitę savo aikštėje sužaidę nesėkmingas rungtynes su Liublianos „Olimpija“, sugebėjo atsitiesti. Tai rodo, jog komanda turi tvirtą charakterį, sugeba ir gerai pulti, ir gintis. Nepasakyčiau, kad toks puikus „Žalgirio“ žaidimas man buvo labai netikėtas. Vis dėlto tai, kas įvyko Barselonoje, galima pavadinti šiokia tokia staigmena. Be abejo, malonia. Visi žalgiriečiai kovojo labai gerai, nenorėčiau kurio nors išskirti. Džiugu, kad atsigauna Dainius Šalenga. Mūsiškiams pergalę lėmė apgalvota trenerių taktika. Kauniečiai žaidė greitai, agresyviai, labai aktyviai. „Barcelona“ turėjo saugotis visų „Žalgirio“ krepšininkų, nes jie visi buvo pasiryžę pridaryti varžovams nemalonumų. Todėl aikštės šeimininkams buvo sunku gintis. O mūsiškai gynėsi gerai ir puikiai pataikė dvitaškius bei tritaškius. Patiko, kad sėkmingai į žaidimą įsitraukė jaunasis Martynas Andriuškevičius. Pasirodo, kai reikia, galima leisti pailsėti Tanokai Beardui, nes Martynas jį sėkmingai pakeitė. Bet baudas M.Andriuškevičius turėtų mėtyti kur kas taikliau. Pramesti penkias baudas gali tik Sh.O‘ Nealas. Kokį įspūdį paliko „Barcelona“? Komanda turi rezervų. Bet pamatėme, kad su jos milžinu Robertu Duenasu galima kovoti. Garsusis Dejanas Bodiroga jau ne tas, amžius daro savo. Galima jį uždengti, žalgiriečiai tai įrodė. D.Bodiroga ginasi nekaip, pro jį prasiverždavo ne vienas mūsų komandos žaidėjas“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Rustedos“ vyriausiasis treneris: „Aš nuo pat sezono pradžios tvirtinau, kad „Žalgiris“ gali patekti į kitą Eurolygos turnyro etapą. Dar kartą pakartosiu: šiemet kauniečių galimybės iškopti į kitą etapą yra didesnės nei pernai. Vakar vaikinai žaidė su elitiniu Europos klubu, bet jie nejautė psichologinės įtampos ir kovojo kaip gali. Gal tik Paulius Jankūnas neatskleidė savo sugebėjimų. Aukštaūgis Martynas Andriuškevičius kovėsi drąsiai, tik įėjęs į aikštę išprovokavo keletą pražangų. Žalgiriečių žaidimą buvo malonu stebėti, jų pergalės didele staigmena nepavadinčiau, nes Eurolygoje rungtyniauja ekipos, kurių negalima „nurašyti“. Pergalė, pasiekta išvykoje prieš stiprią Ispanijos komandą, suteiks „Žalgiriui“ psichologinio stiprumo, pasitikėjimo savo jėgomis. LKL čempionai laimėjo, nes rungtyniavo greitai. Tokiems krepšininkams kaip Robertas Duenasas greitai žaisti sudėtinga, nes jis yra lėtas. Be to, man kartais nesuprantami buvo aikštės šeimininkų trenerio Choano Monteso sprendimai. Kauniečiai pranoko varžovus kovingumu. Vakar jautėsi gera „Žalgirio“ dvasia, nusiteikimas siekti pergalės. Manau, kad geriausias varžybas Eurolygoje sužaidė Kauno ekipos gynėjas Vidas Ginevičius. Jis yra geras krepšininkas ir anksčiau ar vėliau turėjo parodyti, ką moka. Paprasčiausiai Lietuvoje daugelis labai skuba „nurašyti“ krepšininką, kai tik jam keletą kartų nepasiseka. Kauniečiai taikliai atakavo varžovų krepšį. Kai kurie „Barcelona“ žaidėjai, nesugebėdami pakreipti įvykių sau naudinga linkme, pradėjo nervintis. Ypač tai matėsi iš Gregoro Fučkos veiksmų. „Barcelona“ – gera ekipa, joje yra garsių pavardžių. Bet ji turi ir trūkumų. R.Duenasas yra per lėtas, D.Bodirogos žaidimui jau pradeda atsiliepti amžius. Tą patį galima pasakyti ir apie G.Fučką. „Barcelona“ nėra mobili komanda. Žalgiriečiai sugebėjo primesti varžovams krepšinį, kuris buvo parankus svečiams. „Žalgiris“ vakar pademonstravo patikimą gynybą, gerą taiklumą. Netrukus į rikiuotę sugrįš Darjušas Lavrinovičius, todėl mūsiškių perspektyvas vertinu gerai. Kauniečiai turi galimybių įveikti Pezaro „Scavolini“, Vilerbano ASVEL ir patekti į kitą etapą“.

Vitoldas Masalskis, krepšinio treneris, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Atvirai pasakius, „Barcelona“ komandą įsivaizdavau kitokią. Vakar man ji paliko primityvų krepšinį demonstruojančios ekipos įspūdį, nors kai kurias atkarpas sužaidė šauniai. Žalgiriečiai už varžovus atrodė pranašesni visa galva, tarsi ne ispanai, o jie būtų aikštės šeimininkai. „Barcelona“ buvo visiškai nepasirengusi pulti prieš kauniečių aikštės gynybą. „Žalgirio“ pergalės laidas – aikštės gynyba. Ispanai iš toli pataikė prastai, nes jų jėga – po krepšiais. Man „Barcelona“ paliko blogesnį įspūdį nei Liublianos „Olimpija“. G.Fučka savo darbą atliko, bet nesužavėjo. D.Bodirogos žvaigždė jau leidžiasi, Dejanas daro klaidų, varžovai jau išanalizavę jo žaidimą. LKL čempionai atrodė puikiai. Jei žalgiriečiai taip pultų, būtų fantastika. Vyrai į aikštę įbėgo kovingai nusiteikę, su ugnele. Didelis trenerių nuopelnas, kad jie sugebėjo puikiai parengti komandą psichologiškai. Jei mūsiškiai ir toliau taip rungtyniaus, rezultatai tikrai džiugins. Nenoriu išskirti nė vieno krepšininko, visi kovojo puikiai, patikimai gynėsi. Antrajame kėlinuke kauniečiai buvo patekę į duobę, bet komanda sugebėjo atsitiesti, o tai prideda optimizmo. Esu įsitikinęs: jei „Žalgiris“ demonstruos tokį žaidimą, žiūrovų Sporto Halėje padaugės, net jei komandai neatstovaus Arvydas Sabonis“.

Komentarai