Žalgiriečiai į Italiją atvyko geros nuotaikos 0

Vakar Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atvyko į Pezarą, kur 6iandien žais Eurolygos penktojo turo susitikimą su „Scavolini“. Kauniečiai per Frankfurtą skrido į Boloniją, o iš ten dar pusantros valandos autobusu važiavo iki Pezaro. Italijon atkeliavo tie patys dešimt žaidėjų, kurie rungtyniavo ir Barselonoje: Vidas Ginevičius, Robert Pack, Tanoka Beard, Ainars Bagatskis, Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas, Paulius Jankūnas, Martynas Andriuškevičius, Gediminas Navickas ir Vilmantas Dilys. Žalgiriečiai vakar treniruotės nerengė, šiandien ryte lengvai pasimankštino ir pamėtė į krepšį. Po to įvyko vaizdajuosčių su varžovų mačų įrašais peržiūra.
Prieš rytinę treniruotę „BPA Palas“ arenoje kauniečius pasveikino ir atminimo suvenyrus įteikė Pezaro meras.
Su komanda kartu kol kas dar neišvyko Darjušas Lavrinovičius. Jis jau dalyvauja komandos treniruotėse, tačiau dar vengia kontaktinės kovos. Tikimasi, kad D.Lavrinovičius į aikštelę išbėgs po dviejų savaičių.
Pasak „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistento Gintaro Krapiko, kauniečiai į Pesarą atvyko pakilios nuotaikos. „Po pergalės Barselonoje turėjome laiko normaliai pasitreniruoti. Tai ypač aktualu A.Bagatskiui, kuriam po traumos prisijungus prie komandos jaučiasi žaidybinės praktikos trūkumas. Truputi neramu dėl „Scavolini“ sutriuškinimo Tel Avive. Po tokio pralaimėjimo visos ekipos nori reabilituotis, kovoja su dviguba energija. Be to, jie rungtyniaus namie. Italų komandoje nėra aiškių lyderių, tačiau jų sudėtyje – nemažai aukštos klasės žaidėjų. Varžovams galbūt dar trūksta susižaidimo, kadangi jie irgi vėlokai baigė komplektuoti ekipą“, – mūsų tinklalapiui sakė G.Krapikas.

Komentarai