Vidutiniškai žaidęs „Žalgiris“ pralaimėjo vidutiniokams 0

Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo rungtynes vidutinio lygio komandai, kuri meistriškumu nepranoksta LKL čempionų. Pagrindinės nesėkmės priežastys: nesugebėta pulti prieš varžovų aikštės gynybą, prasta kova dėl kamuolių po savo krepšiu, nerezultatyvus Mindaugo Timinsko ir Vido Ginevičiaus žaidimas. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklapiui, komentavę Eurolygos varžybas tarp Pezaro „Scavolini“ ir „Žalgirio“, kurias 86:82 laimėjo Italijos klubas.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Nors žalgiriečiai ir pralaimėjo, bet žaidė gerai. Lemiamu momentu mūsiškiams nepasisekė. Jie prarado keletą kamuolių, nepataikė, o varžovai atakavo taikliai. Vis dėlto vyrai rungtyniavo pagal galimybes. Gal tik klaidų per tokio lygio varžybas reikėtų daryti mažiau.
Manau, kad „Žalgiris“ dar galėtų pagerinti kovą dėl kamuolių po savo krepšiu. Šis žaidimo elementas – žalgiriečių bėda. Kiekvienas krepšininkas turėtų būti atsakingas už save ir suprasti, kad niekas už jį kamuolio neatkovos. O kauniečiai pernelyg pasitiki savo priekine linija. Jei pralaimi kovą dėl kamuolių po savo krepšiais, pergalės tikėtis sunku.
Kai rezultatyviai žaidžia keturi ar penki krepšininkai, komanda dažniausiai laimi. Su Pezaro „Scavolini“ rezultatyvumu nepasižymėjo Mindaugas Timinskas, kuriam nekrito, ir Vidas Ginevičius. Nelabai realu, kad V.Ginevičius visada rungtyniautų taip, kaip su „Barcelona“. Prieš savaitę Vidui labai pasisekė, bet jis nėra stabilus žaidėjas. M.Timinsko ir V.Ginevičiaus sėkmingesnio žaidimo gal ir pritrūko pergalei.
Ainaras Bagatskis aikštelėje praleido keletą minučių. Nemanau, kad jam buvo galima žaisti daugiau. Latvis jau nėra toks krepšininkas, koks buvo praeityje. A.Bagatskis nėra aukšto lygio žaidėjas, jis nesugeba patikimai gintis, o įmeta tik tada, kai komandos draugai jam sudaro sąlygas atakuoti. A.Bagatskis ilgai gydėsi traumą, tikėkimės, kad jis dar „įsivažiuos“.
„Scavolini“ gal ir nėra geresnė komanda už „Žalgirį“. Bet po skaudaus antausio Tel Avive italų klubo krepšininkai labai troško reabilituotis. Pezaro komanda turi lyderius, tokius kaip Charlesas Smithas, kurie lemiamu momentu įmeta. Nepasakyčiau, kad „Scavolini“ labai vidutinė ekipa. Ji gali įveikti bet ką. Man visai neblogą įspūdį paliko veteranas Aleksandras Djordjevičius. Žinoma, jis ne toks, kaip savo geriausiais laikais.
A.Djordjevičiui trūksta aštrumo, bet išlikęs puikus žaidimo supratimas. Jis atiduoda gerus perdavimus, patikimai ginasi.
Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais su Sienos „Montepaschi“. Pats laikas įveikti šią komandą ir pradžiuginti žiūrovus. Tikiu, kad kauniečiams pasiseks“.

Ramūnas Cvirka, Kauno „Hidruvos-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Kauniečiai gerai pradėjo varžybas. Mūsiškių žaidimas išsiderino, kai varžovai pradėjo gintis aikšte. Tada „Žalgiris“ nesugebėjo rezultatyviai užbaigti atakų. Svečių puolimas akivaizdžiai buksavo prieš „Scavolini“ aikštės gynybą. O italai sėkmingai puolė prieš LKL čempionų aikštės gynybą, kuri „Žalgiriui“ pakišo koją.
Sėkmės galima tikėtis, kai taikliai atakuoja visa komanda. Vakar puolime prastai žaidė Mindaugas Timinskas ir Vidas Ginevičius. „Žalgirio“ puolime iš karto atsirado dvi skylės. Nerealu tikėtis, kad šiuos krepšininkus galėtų sėkmingai pakeisti kauniečių atsarginiai, todėl abu žaidėjai liko aikštėje. Sunku pasakyti, ar vertėjo ilgiau aikštėje laikyti Ainarą Bagatskį. Kai jis buvo aikštėje, kamuolio beveik negaudavo. Treneriams geriau matyti, gal jie baiminosi, kad A.Bagatskis neapsigins. Kita vertus, „Žalgiris“ ir taip neapsigynė. Gal Ainaras puolime ir būtų pravertęs.
Nors „Žalgiriui“ ir nesisekė, aikštės šeimininkai buvo suteikę svečiams šansų. Deja, mūsiškiai jais nepasinaudojo. Vyrai nesėkmingai grūmėsi po savo krepšiais, leido Marko Miličiui sugriebti kamuolius. Man „Scavolini“ nepaliko geros komandos įspūdžio, ją pavadinčiau vidutine. Kauniečiai, nedemonstruodami gero krepšinio, vos neįveikė italų. „Žalgiriui“ Pezaro ekipa yra tikrai įveikiama.
„Montepaschi“ klubas, su kuriuo „Žalgiris“ susitiks po savaitės, yra stipresnis už „Scavolini“. Kauniečiai gali tikėtis sėkmės, jei gerai rungtyniaus šeši krepšininkai, o ne trys ar keturi“.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Žalgiriečių žaidimą sugriovė ne tik varžovų aikštės gynyba. Kai kurie Kauno komandos krepšininkai aikštėje buvo perlaikyti. Kurie? Mindaugas Timinskas ir Robertas Packas. M.Timinskas su „Barcelona“ žaidė kaip Dievas. Vakar Mindaugas buvo neatpažįstamas. Nesuprantu, kas jam pasidarė, kad dauguma metimų skriejo pro šalį. R.Packas pirmą kėlinuką rungtyniavo puikiai, bet vėliau pradėjo klysti. Reikėjo jį pasodinti ant suolo, kad apsiramintų.
Su „Barcelona“ žalgiriečiai labai gerai judėjo be kamuolio, o vakar jie paprasčiausiai stovėjo. Reikėjo žaisti įvairiau. Atkreipiau dėmesį, kad suprastėjo „Žalgirio“ gynyba, kova dėl kamuolių. Per mačą su „Barcelona“ viskas buvo gerai, o per rungtynes su „Scavolini“ į paviršių vėl išlindo visos kauniečių bėdos. Kaip galima nedengti C.Smitho? O jis dažnai likdavo laisvas. Manau, kad šį krepšininką galima buvo uždengti. Dar kartą pakartosiu, ką esu sakęs anksčiau: per treniruotes būtina „Žalgirio“ žvaigždes priversti atlikti juodą darbą. Žinau, kad treneriams tai nemalonu padaryti, bet reikia.
Iš žalgiriečių man labai patiko Dainius Šalenga. Jį reikėjo ilgiau laikyti aikštėje. Puolime gerai žaidė Tanoka Beardas. Kovingai, drąsiai rungtyniavo Paulius Jankūnas. Jis ir atakavo taikliai, ir išsiskyrė kovingumu. Nepavyko tinkamai išnaudoti Vido Ginevičiaus, kuris yra greitas. Ainaras Bagatskis prastai gynėsi, jis dar nepasirengęs žaisti tokio lygio varžybų, todėl logiška, kad aikštėje išbuvo keletą minučių.
„Scavolini“ pagal individualų žaidėjų meistriškumą nėra geresnė komanda už „Žalgirį“. Bet vakar varžovai pademonstravo didesnį kovingumą, ryžtą. „Montepaschi“ kur kas stipresnė ekipa už „Scavolini“, bet jei kauniečiai bus taip „užsivedę“ kaip per varžybas su „Barcelona“, galime tikėtis pergalės“.

Komentarai