Raktas į pergalę – gera gynyba 0

Po Eurolygos rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Sienos „Montepaschi“, kurias 90:81 laimėjo LKL čempionai, „Žalgirio“ rūbinėje vyravo pakili nuotaika, krepšininkai buvo labai kalbūs. Kalbintų žaidėjų nuomone, pergalę komandai lėmė gera gynyba.

„Mūsų komanda prieš mačą nusiteikė kovingai, nes iki tol savo aikštėje žaidėme nesėkmingai ir mums buvo beveik gėda. Į Sporto halę susirinko daug žiūrovų, norėjosi jiems atsidėkoti už audringą palaikymą ir padaryti Kaune šventę.
Mūsų treneris prieš rungtynes sakė, kad „Montepaschi“ turi 12 gerų krepšininkų. „Žalgiryje“ jų yra mažiau, bet aikštelėje vienu metu rungtyniauja penki žaidėjai. Įrodėme, kad ir turint mažiau krepšininkų, galime sėkmingai kovoti. Demonstravome komandinį žaidimą, daug vaikinų pelnė nemažai taškų. Visi prisidėjo prie pergalės. Ainaras Bagatskis pataikė du svarbius tritaškius, Vidas Ginevičius labai gerai gynėsi, Martynas Andriuškevičius rungtyniavo kovingai. Martynui dar trūksta patirties, bet jis labai stengiasi, kovoja, klauso patarimų. Už tai vaikiną reikia pagirti“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.

Po traumos atsigaunantis Ainaras Bagatskis teigė, kad fiziškai jaučiasi gerai, tiesiog puikiai. „Tačiau man dar trūksta žaidybinės praktikos, nes ilgokai nerungtyniavau. Reabilitacija praėjo sėkmingai, pasveikau kur kas anksčiau nei buvo tikėtasi. Tikriausiai todėl, kad troškau žaisti“, – svarstė latvis.
Anot A.Bagatskio, „Žalgiris“ rungtyniavo kantriai, patikimai, neleido svečiams primesti savo žaidimo. Tai ir davė vaisius. „Ne mes turime bijoti varžovų, o jie mūsų“, – tvirtino Ainaras. „Šiuolaikiniame krepšinyje viską lemia paskutinis kėlinys, jo pabaiga. Kieno nervai stipresni, tas laimi. Šį kartą stipresni buvo žalgiriečių nervai. Mes gerai gynėmės, tai ir leido laimėti“, – sakė snaiperis.
Paklaustas, kokį įspūdį paliko varžovai, A.Bagatskis atsakė: „Sienos ekipoje yra daug Europos lygio žvaigždžių. Kartais tai padeda, kartais – trukdo, nes kamuolys tik vienas. Jei krepšinį žaistų ne penki, o septyni vaikinai, tai varžovai tikriausiai būtų stipresni. Bet krepšinį, kaip sako mūsų treneris, žaidžia penki“.

„Žalgirio“ aukštaūgis Martynas Andriuškevičius varžybas pradėjo starto penkete. Ar jo nenustebino toks Antano Sireikos sprendimas? „Jei nori rungtyniauti starto penkete, reikia užsitarnauti trenerio pasitikėjimą. O aš visada ir per treniruotes, ir per varžybas stengiuosi pelnyti pasitikėjimą. Negaliu sakyti, kad tikėjausi tokio trenerio sprendimo. Tačiau aš jau seniai laukiau, kada galėsiu tokio lygio rungtynes pradėti nuo pradžių“, – teigė M.Andriuškevičius.
Kauno komandos milžino nuomone, „Montepaschi“ – brandi ekipa, nuo jos atakų buvo sunku gintis. „Italai tik ir laukia menkiausios mūsų klaidelės. Tačiau pradžioje „Žalgiriui“ sekėsi, nes varžovai keletą kartų nepataikė būdami laisvi. Mes išlaikėme savo žaidimą, neleidome palaužti mūsų, sugebėjome palaužti juos. Kauniečiams pergalę lėmė tai, kad ketvirtajame kėlinuke sugebėjome apsiginti, o jie tris ar keturis kartus iš eilės nesugebėjo rezultatyviai baigti atakų. Mes puolėme kur kas sėkmingiau ir atitrūkome“, — sakė Martynas.

„Tikėjomės labai sunkių rungtynių. Kovėmės kaip galėjome. Tikrai gerai gynėmės. Manau, kad laimėjome patikimos gynybos dėka. Nors varžovai įmetė per 80 taškų, tačiau jiems sunkiai sekėsi pulti“, – tvirtino „Žalgirio“ gynėjas Vidas Ginevičius.
Ar buvo atsiradęs nerimas, kai „Montepaschi“ trečiajame kėlinuke įgijo devynių taškų persvarą? „Nepuolėme panikuoti, žaidėme kaip mokame ir tai pasiteisino“, – sakė V.Ginevičius.

„Mes lemiamais momentais žaidėme gerai ir sugebėjome atlikti tai, ko reikia pergalei. Įrodėme, kad galime laimėti“, – trumpai rungtynes apibūdino rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Tanoka Beardas.

„Montepaschi“ komandai atstovaujantis lietuvis Mindaugas Žukauskas juokavo, kad jis žaidė tarsi už „Žalgirį“. „Taip būna kiekvieną kartą, kai atvažiuoju į Kauną“, – šmaikštavo jis. Anot M.Žukausko, jis daug ką padarė „Žalgirio“ naudai. „Praradau daug kamuolių, dėl to kaltinu save. Kamuolys man krito iš rankų. Pirmą kartą taip buvo. Ko gero dar niekada gyvenime nesu padaręs septynių klaidų“, – svarstė M.Žukauskas.
Buvęs žalgirietis teigė, kad kauniečiai pranoko Italijos komandos priekinės linijos žaidėjus. „Žalgirio“ aukštaūgiai su mūsiškiais darė, ką norėjo“, – tvirtino Mindaugas.

Komentarai