Žlugo mitas apie geležinę „Lietuvos ryto“ gynybą 0

Po nesėkmių Šiauliuose ir Vilerbane Kauno „Žalgirio“ krepšininkai padarė išvadas. Per LKL rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“ kauniečiai gerai gynėsi, taikliai atakavo ir sužlugdė mitą apie geležinę vilniečių gynybą. „Žalgirio“ aukštaūgiai akivaizdžiai pranoko „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjus. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklapiui komentavę LKL lyderių dvikovą, kurią 90:80 laimėjo žalgiriečiai.

Sergejus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynės buvo rezultatyvios, gražios akiai. Kauniečiai sužlugdė mitą apie geležinę „Lietuvos ryto“ gynybą. Žalgiriečiams pergalė buvo labai svarbi psichologiškai. Vilniečiams dar per anksti svajoti, kad jie taps LKL čempionais.

Kauno komanda varžyboms buvo labiau susitelkusi, teikė didesnės reikšmės rezultatui. Žinoma, vilniečiai taip pat norėjo laimėti. Nemanau, kad rungtynių rezultatui didelės įtakos turėjo Roberto Javtoko nebuvimas, nes vakar buvo žalgiriečių diena. Dabar R.Javtokas nėra geros sportinės formos, jis neatrodo geriau nei už Povilą Čiukiną, nei už Saulių Kuzminską. Tik ginasi Robertas geriau už šiuos aukštaūgius.

Iš aikštės šeimininkų labai gerai žaidė Tanoka Beardas ir komandos kapitonas Mindaugas Timinskas. Jų tandemas pelnė liūto dalį taškų ir varžovus varė į neviltį. Vis rimtesne jėga darosi „Žalgirio“ aukštaūgis Martynas Andriuškevičius. Po poros metų vaikinas bus didelė „Žalgirio“ paspirtis. Iš svečių pastebimas buvo Fredericas House‘as, neblogą įspūdį paliko Andrius Šležas. Abu treneriai gerai atliko savo darbą, ypač Antanas Sireika.

„Lietuvos ryto“ legionierius Haris Mujezinovičius ginasi neblogai, tačiau vakar jis buvo sostinės komandos duobkasys. Puolėjas kilęs iš tų kraštų, kurių krepšininkai pasižymi nešvariu žaidimu. Kai jiems asmeniškai nesiseka, atsiranda pykčio protrūkiai. Tuo turėjome progos įsitikinti. Tai, kad H.Mujezinovičius nepelnė nė taško, didelis „Žalgirio“ pasiekimas“.

Alvydas Šidlauskas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Po pralaimėjimo Šiaulių „Šiauliams“ ir Vilerbano ASVEL, „Žalgiriui“ labai reikėjo pergalės. Kauniečiai jos labiau troško už vilniečius, buvo nepaprastai „užsivedę“. Kovingumu, nusiteikimu, pergalės siekimu aikštės šeimininkai pranoko svečius. Žalgiriečiai nuo pat pirmų minučių kovojo, jie padarė išvadas po nesėkmingų rungtynių Prancūzijoje, kai pradžioje žaidė tarsi miegodami. LKL lyderių mačas buvo gražus, kovingas. Įdomi buvo ir trenerių dvikova. Manau, kad „Lietuvos rytas“ turi daugiau lygiaverčių žaidėjų. Tačiau vidurio puolėjo Roberto Javtoko sostinės komandai labai trūko. „Žalgirio“ vidurio puolėjas Tanoka Beardas „sutvarkė“ visus tris vilniečių „centrus“. Jei aikštėje būtų R.Javtokas, svečiai rungtyniautų kitaip. O vakar jų žaidimas buvo grįstas tolimais metimais ir individualiais Frederico House‘o veiksmais. Kita vertus, nereikia pamiršti, kad LKL čempionams neatstovavo Darjušas Lavrinovičius.

Iš žalgiriečių išskirčiau T.Beardą, Mindaugą Timinską. Pastarasis rungtyniavo labai brandžiai ir kovingai. Mindaugas gerai puolė, patikimai gynėsi. Neblogai gynėsi ir Dainius Šalenga. Gerą įspūdį paliko ir jaunasis Martynas Andriuškevičius. Šį kartą prie komandos nepritapo Ainaras Bagatskis. Vilniečiai žaidė aktyviai, o tokiam žaidimui latvis yra per lėtas. Iš „Lietuvos ryto“ krepšininkų man patiko F.House‘as ir Andrius Šležas. Keista, kad Vilniaus ekipos treneris Vlade Djurovičius taip mažai leido rungtyniauti Tomui Delininkaičiui.

Labai keistas „Lietuvos ryto“ legionieriaus Hario Mujezinovičiaus žaidimo stilius. Nei jis taškų pelno, nei normaliai ginasi. Kartą H.Mujezinovičius T.Beardui vos nenumovė kelnaičių. Vilniaus ekipos legionierius daužo visus. Teisėjai jam per daug leidžia. Net NBA pirmenybėse taip nesiginama. H.Mujezinovičiaus veiksmus pavadinčiau nesportiniais. Bosnis pats trenkia, pats rėkia, pats griūna. Jis kaip kirvis, visiems kapojantis galvas. Nesuprantu, kam reikalingas toks krepšininkas“.

Mindaugas Arlauskas, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Nors prieš tai „Žalgiris“ nesėkmingai rungtyniavo Prancūzijoje, buvau įsitikinęs, jog kauniečiai įveiks „Lietuvos rytą“. Komanda parodė tvirtą charakterį ir įrodė, kad gali laimėti prieš stiprų varžovą, su kuriuo nuolat konkuruoja. „Žalgiris“ vakar visiškai nepriminė tos komandos, kuri rungtyniavo Šiauliuose ir Vilerbane.

LKL čempionai gerai gynėsi, neleido įsimėtyti vilniečių snaiperiams. Pergalė pasiekta patikimos gynybos dėka. Tanoka Beardas ir Martynas Andriuškevičius akivaizdžiai pranoko „Lietuvos ryto“ aukštaūgius, kurie žaidė labai nerezultatyviai. Gal vaizdas būtų kitoks, jei rungtyniautų vilniečių pagrindinis vidurio puolėjas Robertas Javtokas. Bet ir „Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius sėdėjo ant suolelio.

Šį sezoną geriausias varžybas sužaidė Kauno ekipos aukštaūgis M.Andriuškevičius. Aš tikėjau, kad vaikinas gali sėkmingai kovoti, tai buvo matyti iš jo ankstesnio žaidimo. Martynas du kartus blokavo varžovų metimus, įspūdingai pakartojo metimą iš viršaus, sėkmingai grūmėsi dėl kamuolių. Visi žalgiriečiai prisidėjo prie pergalės, taikliais metimais sublizgėjo Mindaugas Timinskas.

Nuo seno žinomas jugų krepšinis. Kai žaidžia šios mokyklos atstovai, teisėjai turi būti labai akylūs. „Lietuvos ryto“ užsienietis Haris Mujezinovičius stebi arbitrus ir kai jie nemato, imasi nešvarių veiksmų, kurie krepšinio nepuošia“.

Komentarai