F.Katsikaris: „AEK laukia sunki užduotis“ 0

Šiandien į Vilniaus oro uostą atvyko rytdienos Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos turnyre Atėnų AEK (Graikija) komanda. Iš sostinės svečiai atvyko į Kauną ir apsistojo „Kauno“ viešbutyje.
Per aštuonerias Eurolygos turnyro rungtynes AEK iškovojo keturias pergales. Tiek pat kartų laimėjo ir žalgiriečiai. Beje, lapkričio mėnesį Atėnuose vykusias rungtynes 86:76 laimėjo LKL čempionai. Tada puikiai rungtyniavo „Žalgirio“ įžaidėjas Robertas Packas, pelnęs net 29 taškus. Tačiau rytoj amerikietis komandai padėti negalės, nes gydosi traumą.

„Mums teks kovoti su komanda, kuri anksčiau yra pasiekusi didelių laimėjimų, o neseniai išvykoje sugebėjo įveikti Eurolygos čempionus Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus. Todėl mūsų vaikinų laukia labai sunki užduotis“, – sakė Atėnų AEK vyriausiasis treneris Fotis Katsikaris.
Anot jo, žalgiriečiai demonstruoja banguotą žaidimą. „Kauniečiai puikiai kovoja dėl kamuolių, todėl mes turime rungtyniauti labai protingai, jei norime juos įveikti. Eurolygos turnyrą mano auklėtiniai pradėjo nesėkmingai, bet vėliau susikaupė ir pradėjo skaičiuoti pergales. AEK rytdienos mačui pasirengusi labai gerai. Kita vertus, krepšininkai ilgai ilsėjosi, todėl jų sportinę formą nuspėti sunku. Bet komanda geros formos buvo nuo tada, kai 2004 – uosius baigė trimis pergalėmis iš eilės. Tačiau ir žalgiriečiai atrodo labai agresyviai. Kaune aš tikiuosi labai įdomių rungtynių“, – tvirtino F.Katsikaris.

„Kauniečių ekipa yra labai gera, turinti ilgą suolelį. „Žalgiris“ mėgsta greitas kontratakas. Varžovai perima daug kamuolių, sugeba primesti savo žaidimo stilių. Todėl mums reikės sėkmingai kovoti dėl atšokusių kamuolių ir pabandyti išmušti juos iš ritmo. Mes Kaune privalome agresyviai gintis. Jei tai pavyks, turime galimybę laimėti. Jei ne, mūsų ekipa tikrai pralaimės. Aš įsitikinęs, kad mums svarbiausia yra gynyba, agresyvumas. AEK į Kauną atvyko iškovojusi tris pergales iš eilės, todėl komandos norai dideli. Rytoj vaikinų laukia rimtas išbandymas“, – sakė AEK puolėjas Quadre Lollis.

Komentarai