G.Krapikas iš žalgiriečių tikisi gero žaidimo 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Trečiadienio vakare su Kauno „Žalgiriu“ sportavo visi krepšininkai, išskyrus amerikietį Robertą Packą. Po treniruotės pakalbinome „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentą Gintarą Krapiką ir pasiteiravome, ką jis galvoja apie ketvirtadienio varžovus Atėnų AEK krepšininkus, kokios nuotaikos vyrauja „Žalgirio“ stovykloje.

AEK sustiprino S.Nicevičius

– Išvykoje Atėnų AEK komandą nugalėjote. Ką manote apie ją?
– Nesvarbu, koks varžovas laukia. Aš žiūriu ne į varžovus, o į turnyro lentelę. Joje visos Eurolygos B grupės ekipos labai glaudžiai susispaudusios. Reikia siekti pergalės, nes kovosime savo aikštėje. Džiugu, kad antrajame rate Halėje žaisime net ketverias rungtynes, o išvykoje tik dvejas.
Man atrodo, jog savo aikštės barjerą mes jau įveikėme, nes Halėje sužaidėme porą gerų varžybų. Tikiuosi, kad tokį krepšinį vyrai pademonstruos ir per mačą su Graikijos komanda.

– Kai pasveiko AEK vidurio puolėjas Sandro Nicevičius, Atėnų ekipa pakilo keliais laipteliais aukščiau. Ar šis aukštaūgis labai sustiprino komandą?
– Be abejo. Sutapimas ar ne, bet kai S.Nicevičius grįžo į rikiuotę, AEK iškovojo tris pergales iš eilės. Vidurio puolėjas rungtyniavo puikiai, jo individualūs rodikliai labai geri. S.Nicevičius per varžybas vidutiniškai pelno po 20 taškų, surenka po 25 naudingumo balus. Tai tikrai iškalbingi skaičiai. Krepšininko pataikymo procentas aukštas, jis taikliai meta ir baudas.

– Kuriuos dar AEK žaidėjus priskirtumėte prie pavojingų?
– Pavojingi abu Graikijos rinktinės gynėjai – Nikos Zizis ir Nikos Hatzis. Nemažai rūpesčių kelia ir amerikietis Toby Bailey, kuris pastaruoju metu gerokai pagerino žaidimą. Tą patį galima pasakyti ir apie visą AEK komandą.

Vėl pakvietė V.Dilį

– „Žalgirį“ vėl buvo užgriuvusios bėdos: sirgo Vidas Ginevičius, keletą treniruočių visa jėga negalėjo sportuoti Darjušas Lavrinovičius, dar dabar iš JAV negrįžo Robertas Packas. Keliais žaidėjais galėsite remtis per ketvirtadienio mačą?
– Nebus tik R.Packo. Į komandą vėl pakvietėme Vilmantą Dilį, todėl turėsime dešimt krepšininkų.

– Kada „Žalgiriui“ galės padėti R.Packas?
– Roberto trauma pakankamai rimta, per porą parų jis nepasveiks. Jam reikia ilgesnio laiko, nes R.Packo, kaip sportininko, organizmas jau nėra jaunas – amerikiečiui 35 metai. Niekas nenori, kad jis į aikštę išbėgtų neišsigydęs. Tikriausiai R.Packas dar dvi savaites nežais. Žiūrėsime, kaip jis atrodys, kai grįš į Kauną. Niekas žaidėjo į aikštę nevarys, bet jo paprašysime, kad į rikiuotę grįžtų kuo greičiau, nes mums reikalingas kiekvienas žaidėjas.

– Sunki užduotis laukia V.Ginevičiaus, nes jis liko vienas tikras įžaidėjas.
– Taip, jam nebus lengva. Manau, kad Vidas tai supranta, todėl susikaups ir padės komandai.

– Kas buvo atsitikę D.Lavrinovičiui?
– Jis buvo truputį pasisukęs koją. Bet visos bėdos tetruko pusantros dienos. Per tris treniruotes krepšininkas nedirbo visa jėga, nes mes jį saugojome. Dabar viskas gerai, Darjušas „Žalgiriui“ padės tiek, kiek reikės.

Dvi savaites gulėjo lovoje

Į keletą klausimų atsakė ir „Žalgirio“ įžaidėjas Vidas Ginevičius.

– Kiek laiko nesitreniravai?
– Net 14 dienų. Sirgau vienos pusės sinusitu. Labai skaudėjo gerklę. Dar ir dabar jaučiu šiokius tokius ligos požymius.

– Kada pradėjai sportuoti?
– Prieš pustrečios dienos. Kažin, ar per varžybas būsiu normalios sportinės formos, nes dvi savaites pragulėjau lovoje. Bet R.Packo nėra, turiu žaisti.

– Jauti įtampą?
– Nejaučiu. Juk ne tik aš, visa komanda ilgai nežaidusi.

– Ar „Žalgiris“ sulaužys blogą tradiciją Eurolygoje: pralaimėjimas, pergalė, pralaimėjimas?
– Bijau prognozuoti. Geriau nieko nesakysiu.

Komentarai