„Žalgiris“ demonstruoja vis kokybiškesnį krepšinį 0

Kauno „Žalgiris“ demonstruoja vis geresnį, kokybiškesnį, komandinį žaidimą. Komanda sunkiais momentais nesutrinka, sugeba greitai atsitiesti. Taip mano krepšinio specialistai, zalgiris.lt komentavę Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Atėnų AEK.

Modestas Paulauskas, buvęs ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas, olimpinis čempionas: „Dar kartą galėjome įsitikinti, kad „Žalgiris“ yra stipri komanda, nors sezono pradžioje, kai kauniečiai pralaimėjo net LKL čempionate, tuo buvo abejojama. Komanda sugeba mobilizuotis varžyboms ir pastaruoju metu demonstruoja kokybišką krepšinį. Gerą sportinę formą pasiekė Ainaras Bagatskis, puikų pavyzdį komandos draugams rodė kapitonas Mindaugas Timinskas. Šauniai rungtyniavo Tanoka Beardas, kuris yra vienas iš geriausių, o gal ir pats geriausias vidurio puolėjas visoje Europoje.
Reikia pripažinti, kad kauniečiams trūko įžaidėjo Roberto Packo. Ne tik todėl, kad Vidas Ginevičius žaidė dar iki galo nepasveikęs. Aš pastebėjau, jog Vidui trūksta taip vadinamosios sprogstamosios jėgos, jis sutrinka, kai varžovai aktyviai ginasi. Šį kartą sutrikęs atrodė ir Simonas Serapinas.
Negali nedžiuginti žalgiriečių „užsivedimas“, pergalės troškimas. Komandai gerai vadovavo treneriai. Graikijos ekipa man nepaliko gero įspūdžio. Joje rungtyniauja vidutiniokai, nemanau, kad AEK Eurolygos turnyre nukeliaus toli. Gerai net nesupratau, kaip svečiams trečiajame kėlinuke pavyko sumažinti skirtumą iki trijų taškų. Manau, kad varžovai pataikė į ritmą, o mūsiškiai apsiramino, juos išmušė iš vėžių viena kita klaidelė. Tačiau du A.Bagatskio tritaškiai greitai apramino aistras, viskas atsistojo į savo vietas“.

Sergejus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „Malonu buvo stebėti tokį „Žalgirio“ žaidimą. Jį pavadinčiau didmeistrišku. Vyrai žinojo, dėl ko kovoja. Labai malonu, kad šį sezoną kaip tikras lyderis žaidžia „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas. Aš jau nekalbu apie stabilųjį Tanoką Beardą, kuris po Arvydo Sabonio yra geriausias Europos vidurio puolėjas. Vakar ir Ainaras Bagatskis įrodė, kad su juo ne be reikalo pasirašyta sutartis.
„Žalgiriui“ būdinga atsipalaiduoti, kai atitrūksta. Taip vakar atsitiko po pertraukos. Bet aikštės šeimininkai sugebėjo susikaupti, keli metimai atrodė tiesiog fantastiški. Kaip žinia, sekasi stipriems. Beje, dabartinė AEK komanda „Žalgiriui“ yra lygiavertė varžovė, ji nė iš tolo neprimena tos silpnokos ekipos, kuri buvo sezono pradžioje. Kauniečiams laimėti padėjo beveik pavyzdinga gynyba.
Aš nesupratau, kodėl LKL čempionai nesugebėjo uždengti Graikijos klubo vidurio puolėjo Sandro Nicevičiaus. Kroatas atakavo labai jau taikliai. Gal reikėjo į aikštę išleisti Martyną Andriuškevičių. Kad ir kaip būtų, „Žalgiris“ laimėjo, nes demonstravo komandinį žaidimą, o svečių ekipą tempė po vieną – tai N.Hatzis, tai S.Nicevičius“.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Rungtynės paliko dvejopą įspūdį. Puiku, kad pasiekta pergalė be Roberto Packo, su iki galo dar nepasveikusiu Vidu Ginevičiumi. Pastarasis puolime nedalyvavo, bet komandai buvo naudingas, nes nedarė klaidų, gerai perdavinėjo kamuolius. Malonu, kad „Žalgiris“ jau nežaidė šachmatine tvarka – vieną kartą baltais, kitą juodais. Tikiu, kad po šios pergalės kauniečiai laimės ir trečią kartą iš eilės.
Atėnų AEK komanda pastaruoju metu padariusi didžiulę pažangą, jos priekinė linija atrodo galingesnė, tačiau kauniečiai, būdami kur kas žemesnio ūgio, įtikinamai laimėjo „lentą“. Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas pademonstravo ryžtą ir laimėjo kovą po krepšiais prieš aukštesnius varžovus. Daugiausia prie LKL čempionų pergalės prisidėjo Tanoka Beardas, Ainaras Bagatskis, M.Timinskas. Negalima nuvertinti ir kitų, nes visa komanda rungtyniavo naudingai ir patikimai. V.Ginevičius po ligos atsigaus ir žais kur kas geriau.
Keletą žodžių apie kitą, nemalonesnę pusę. Trečiajame kėlinuke labai „sėdo“ T.Beardas. Amerikietis prarasdavo kamuolius, kurie jam tiesiog krito iš rankų. Per šventes jis tikriausiai nesitreniravo, todėl susidarė įspūdis, kad Tanoka pavargo. Reikėjo jį pakeisti, leisti keletą minučių parungtyniauti jaunajam Martynui Andriuškevičiui. Kartais nesuprasdavau, kodėl treneris pakeisdavo gerai sužaidusius krepšininkus – Paulių Jankūną, A.Bagatskį. Iki pertraukos aikštėje per ilgai užsibuvo ir V.Ginevičius, o vėliau jo trūko. Na, gal treneris ir teisus, gal jis labai saugojosi ir viską gerai apskaičiavo.
Mane nudžiugino tai, kad po nesėkmingo trečiojo kėlinuko žalgiriečiai greitai atsitiesė, pademonstravo valią. Lūžis prasidėjo, kai du kartus iš toli pataikė A.Bagatskis, puolime sėkmingai sužaidė T.Beardas. Pelnyti taškai labai įkvėpė amerikietį, jis žaibiškai atsigavo ir kovėsi kaip liūtas. Beje, A.Bagatskis pelnė net penkis tritaškius, nors AEK gynybos bloga tikrai nepavadinčiau. O „Žalgirio“ gynyba buvo viena iš geresnių“.

Komentarai