Šiandien su “Union Olimpija” 0

Šiandien 21 val. 10 min. (Lietuvos laiku) Kauno “Žalgirio” laukia itin sudėtingas ir svarbus mačas Liublianoje prieš daugkartinius Slovėnijos čempionus “Union Olimpija”. Šią komandą drąsiai galima vadinti “Žalgirio” prakeiksmu. Tai iš ties viena neparankiausių komandų, kurios Eurolygos turnyre kauniečiams dar nepavyko įveikti.

Dar 1999-2000 metų sezone, kuomet slovėnų komandai atstovavo dabar geriausiu Europos įžaidėju tituluojamas Šarūnas Jasikevičius, kauniečiai suklupo ir Kaune, ir Liublianoje.

Per dar penkis ULEB Eurolygos sezonus šios komandos buvo susitikę penkis kartus (įskaitant ir šio sezono dvikovą Kaune) ir visus juos laimėjo būtent “Union Olimpija” krepšininkai.

Nepaisant “Žalgirio” pralaimėjimo pirmojo rato rungtynėse Kaune, turnyrinėje lentelėje kauniečiai lenkia slovėnus ir turi dviem pergalėm daugiau. Be to, Slovėnijos čempionai Eurolygos turnyre jau pralaimėjo tris rungtynes iš eilės, o rungtyniaudami savo arenoje jie iškovojo tik dvi pergales ir patyrė tiek pat pralaimėjimų. Tuo tarpu “Žalgiris” išvykoje kol kas rungtyniauja sėkmingiau nei namų arenoje. Išvykoje jau nugalėti garsieji “Maccabi” Tel Aviv ir “Wintherthur FC Barcelona”, bei Atėnų “AEK”, taigi tikrai galime tikėtis sėkmingo kauniečių žaidimo ir prieš “Union Olimpija”.

“Žalgirio” vyr. treneris Antanas Sireika, paprašytas apibūdinti rungtynes su Slovėnijos čempionais, teigė, kad “šio sezono pirmojo rato susitikimą mes pralaimėjome dar jam net neprasidėjus. Žiniasklaidos atstovai pabrėžė faktą, kad mes niekaip nesugebame nugalėti “Union Olimpija” ekipos, o tai trukdė žaidėjams susikaupti. Pirmus du kėlinius žaidėme labai prastai, tad nepaisant to, kad antroje rungtynių pusėje prabudome ir rungtyniavome kur kas geriau, mums pritrūko laiko juos įveikti. “Žalgiriui” rungtynės su “Olimpija” visada yra problematiškos. Slovėnų ekipa yra sunkiai prognozuojama ir gali nugalėti stiprų oponentą vienose rungtynėse, o kitose sužaisti prastai ir pralaimėti. Jie žaidžia greitą krepšinį, bet kuris iš žaidėjų gali pataikyti iš toli. Pastaruoju metu “Olimpija” pralaimi, todėl rungtynės su mumis, jiems gali būti lemiamos kovojant dėl vietos TOP 16. Todėl jie bus labai motyvuoti laimėti.”

Komandos kapitonas Mindaugas Timinskas taip pat sutinka su treneriu, kad paskutinės rungtynės su “Olimpija” buvo blogos. “Šiuo metu mūsų padėtis turnyrinėje lentelėje yra geresnė negu jų, tačiau tai nieko nereiškia, nes Eurolygoje silpnų komandų nėra. Mūsų komandoje trūksta Robert’o Pack’o, tačiau turime kitų žaidėjų, kurie stengsis kompensuoti jo nebuvimą. Pavojingiausias varžovų komandos žaidėjas – Vladimiras Boisa, kurį sustabdyti bus labai sunku. Tačiau nereikia pamiršti ir kitų žaidėjų. ”Union Olimpia” komanda pasižymi tuo, jog sunku nuspėti kas bus komandos lyderiu atskirose rungtynėse.“

Šiandien, po rytinės treniruotės žalgiriečiai dalyvaus oficialiame priėmime, į kurį juos pakvietė tarpusavyje bendradarbiaujantys šio sezono “Žalgirio” techniniai rėmėjai “TŪTA” ir “AND 1”. Priėmimas vyks “AND 1” atstovybėje Liublianoje.

Komentarai