Pagrindinė pralaimėjimo priežastis – klaidos 0

Kauno „Žalgiris“ Liublianos „Olimpija“ komandai nusileido ne dėl psichologinių priežasčių. Pralaimėjimą lėmė gausybė klaidų, dalis kurių buvo tiesiog vaikiškos. Kauniečiams trūko ir traumuoto įžaidėjo Roberto Packo. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklalapiui komentavę Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Olimpija“ ekipų.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Žalgiriečiai Liublianos „Olimpija“ komandai pralaimėjo aštuntą kartą iš eilės. Nemanau, kad įtakos turėjo kažkoks psichologinis barjeras, ne baimės jausmas čia kaltas. Pažiūrėkime, kiek „Žalgiryje“ liko krepšininkų nuo to laiko, kai komanda varžovams pralaimėjo pirmą kartą.
Priežastys kitos. „Žalgiris“ per rungtynes suklydo 20 kartų. Tai nedovanotina, juk čia Eurolyga, o ne Lietuvos krepšinio A lygos pirmenybės. Reikėtų daryti beveik dukart mažiau klaidų. Kiekviena klaida paverčiama taškais, nesunku suskaičiuoti, kiek taškų aikštės šeimininkai vakar pelnė po kauniečių klaidų. Žalgiriečius prarasti kamuolius vertė aktyvi „Olimpija“ komandos gynyba. Jei ginsies pasyviai, varžovų klysti nepriversi.
Aikštės šeimininkai ne tik patikimai gynėsi, bet ir gerai pataikė. Iš toli fantastiškai atakavo Marino Bazdaričius. Kaip tokiais atvejais sakoma, buvo jo diena. Toks Liublianos krepšininkų taiklumas mane truputį nustebino, nes jų pataikymo vidurkis yra kur kas prastesnis. O „Žalgiriui“ buvo juoda diena. Rungtynės nesusiklostė Simonui Serapinui, visiškai tuščias buvo Ainaras Bagatskis. Nesuprantu, kaip žaidėjas, prieš tai sužaidęs puikiai, po kelių dienų aikštelėje atrodo tarsi naujokas. Tai koks tada jo lygis? Aukšto meistriškumo krepšininkas taip rungtyniauti negali. Gal A.Bagatskis turėjo vidinių problemų, gal sirguliavo.
Geriau galėjo sužaisti Dainius Šalenga, Paulius Jankūnas. Normaliai kovojo„Žalgirio“ priekinė linija – kaip visada savo darbą atliko Tanoka Beardas, daug naudos davė Darjušas Lavrinovičius. Pastarasis dažnai klydo, bet taip yra todėl, kad jis ilgai nerungtyniavo ir jam dar trūksta žaidybinės patirties. „Žalgiriui“ labai trūko įžaidėjo Roberto Packo. Jei amerikietis žaistų, rezultatas tikriausiai būtų kitoks. Vidas Ginevičius stengėsi, bet jis nėra aukšto lygio žaidėjas, be to, Vidas neseniai sirgo. Po ligos gerai rungtyniauti sugeba tik aukštos klasės sportininkai. Vien deriniais visko neišspręsi, reikia ir individualaus meistriškumo, kuriuo pasižymi R.Packas“.

Ramūnas Cvirka, Kauno „Hidruvos-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Kauniečiai pralaimėjo ne dėl psichologinių priežasčių. „Olimpija“ su „Žalgiriu“ visada žaidžia gerai, o mūsiškiams su Liublianos ekipa nuolat nesiseka. Žalgiriečiai nori pasirodyti kuo geriau, o išeina kaip visada.
Pagrindinės nesėkmės priežastys: Roberto Packo trauma ir klaidos. Vidas Ginevičius neblogai vadovavo komandos žaidimui, tačiau nepelnė taškų. R.Packas būtų įmetęs bent 15 taškų.
LKL čempionai padarė 20 klaidų. Tai aiškiai per daug. Jau seniai pastebėjau, kad Tanoka Beardas tik gerai puola, bet ginasi blogai. Amerikietis gynyboje nepadeda komandos draugams, neatlieka to darbo, kurio turėtų nevengti. Pagirtinai kovojo Darjušas Lavrinovičius, pelnęs nemažai taškų, sugriebęs daug kamuolių. Tačiau jis dažnai klydo.
Ainaras Bagatskis nepelnė nė taško. Toks jo ir žaidimas. Latvis prasiveržti negali, per rankas įmesti nesugeba, gynyboje nedirba. Jis pataiko tik tada, kai būna laisvas. Jei A.Bagatskiui nesudaromos progos mesti, iš jo nėra naudos.
„Olimpija“ iš toli pataikė 12 tritaškių. Manęs tai nenustebino, nes Slovėnijos krepšininkai visada taikliai atakuoja „Žalgirio“ krepšį. Be to, jie žaidė savo salėje, o pataikė ne bet kas, o snaiperiai.
Kitas rungtynes kauniečiai žais su „Barcelona“. Jei „Žalgiris“ sugebėjo laimėti Ispanijoje, gali laimėti ir Kaune. Svarbu, kad visi žaidėjai būtų sveiki. Kita vertus, „Barcelona“ į Kauno komandą žiūrės kur kas rimčiau nei pirmajame Eurolygos rate“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Nereikėtų kalbėti apie psichologines nesėkmės priežastis. Dėl psichologinių priežasčių galima pralaimėti vienerias ar dvejas rungtynes, bet ne tiek.
Pagrindinė LKL čempionų nesėkmės priežastis – gausybė klaidų. Daugelis jų tiesiog elementarios, vaikiškos. Sunku suvokti, kad tokio lygio žaidėjai gali taip klysti. „Žalgirio“ prarasti kamuoliai labai padėjo varžovams, suteikė jiems papildomos energijos. Marino Bazdaričius puikiai mėtė tritaškius, nes buvo beveik nedengiamas. Taiklūs aikštės šeimininkų tritaškiai – antroji žalgiriečių pralaimėjimo priežastis.
Apmaudu, kad „Žalgiris“ turėjo pripažinti Liublianos klubo pranašumą, nes iš tikrųjų Kauno komanda yra geriau sukomplektuota ir stipresnė. Tačiau vakar mūsiškiai žaidė prastai. Manau, kad nė vienas LKL čempionų ekipos krepšininkas negalėtų pasakyti: „Sužaidžiau kaip galiu“. Momentais neblogai atrodė Darjušas Lavrinovičius, Paulius Jankūnas, Mindaugas Timinskas, bet stabiliai nežaidė nė vienas. Mačo pradžioje gerai rungtyniavo Tanoka Beardas, kol jis buvo išnaudojamas, problemų nekilo. Vėliau amerikietis pradėjo rungtyniauti lyg ir abejingai, kartą prasižengė visai be reikalo. Jis atkovojo neįprastai mažai – tik keturis kamuolius.
Aš nenorėčiau teigti, kad „Žalgiris“ pralaimėjo todėl, kad nežaidė Robertas Packas. Komandoje yra pakankamai krepšininkų, galinčių užkamšyti šią spragą. Tačiau sutinku, kad R.Packo komandai trūko. Tačiau niekas nežino, kaip susiklostytų varžybos, jei amerikietis rungtyniautų. Blogai sužaidė gynėjai Vidas Ginevičius, Simonas Serapinas, Ainaras Bagatskis. Du pastarieji – vienodo stiliaus žaidėjai, tik S.Serapinas jaunesnis.
Nepaisant „Žalgirio“ kluptelėjimo, tikiu, jog komanda pateks į TOP- 16 varžybas, nes savo aikštėje tikrai turėtų įveikti Vilerbano ASVEL ir Pezaro „Scavolini“.

Komentarai