Lygiaverčių varžovų dvikovoje nuo „Žalgirio“ nusisuko sėkmė 0

Nors Kauno „Žalgiris“ 80:81 pralaimėjo Eurolygos mačą „Barcelona“ krepšininkams, tačiau rungtyniavo pagirtinai ir mūsų tinklalapiui varžybas komentavusiems krepšinio specialistams paliko gerą įspūdį.

Linas Šalkus, Vilniaus „Sakalų“ vyriausiasis treneris: „Kauno „Žalgiris“ žaidė gerai, bet įveikti „Barcelona“ krepšininkus du kartus iš eilės yra labai sunku. Nedaug ir trūko iki pergalės – paskutinės sėkmingos atakos. Jei kamuolys būtų įkritęs, „Žalgiris“ švęstų pergalę, o visi šnekoriai, dabar kaltinantys trenerį, tylėtų. Kai tie, kurie daug kalba, Europoje bus pirmi, tada galės laidyti liežuvį. Visko niekas negali numatyti, jei kas nors sugebėtų, būtų asas.
Ketvirtojo kėlinuko pradžioje „Žalgiris“ turėjo nemažą persvarą, kuri greitai ištirpo. Nemanau, kad atsitiko kažkas baisaus. „Barcelona“ pradėjo kiečiau gintis, o tai galėjo kauniečius išmušti iš vėžių. Paskubėjo mesti Tanoka Beardas, Robertas Packas. Amerikiečiai galėjo perduoti kamuolį komandos draugams. Vieno, kito žaidėjo netaiklūs metimai greitai atsiliepė rungtynių rezultatui. „Žalgirio“ priekinė linija nesusitvarkė su Ispanijos komandos milžinu Roberto Duenasu, kuris kartodavo atšokusius kamuolius. Sunku nuspėti, kaip būtų, jei Antanas Sireika į aikštę įleistų Darjušą Lavrinovičių. Bet ką jis turėjo daryti, jei krepšininkas nevykdo trenerio nurodymų? Vienu metu „Žalgirio“ strategas vidurio puolėjo pareigas patikėjo greitam Pauliui Jankūnui, nes matė, kad R.Duenasas yra lėtas, nepašoka. Sprendimas nepasiteisino, bet treneris per visas varžybas bandė įvairius variantus.
Vertas pagyrimo Dainius Šalenga, žaidęs veržliai ir rezultatyviai. Tačiau tuo momentu, kai reikėjo imtis iniciatyvos, jo kažkodėl nesimatė. Nereikėjo jam būti šešėlyje.
Dėl pralaimėjimo „Barcelona“ klubui nedera daryti tragedijos, nes žaista gerai ir nusileista tik vienu tašku. Nereikia skaičiuoti, kiek kuri grupės komanda surinks taškų. Būtina rimtai rengtis likusioms varžyboms, analizuoti klaidas ir viskas bus gerai, nes iš trijų mačų du žaisime savo aikštėje“.

Ramūnas Butautas, Šiaulių „Šiaulių“ vyriausiasis treneris: „Žalgirio“ pralaimėjimą pavadinčiau labai apmaudžiu, nes komanda paliko gerą įspūdį: gerai gynėsi, susitvarkė su „Barcelona“ lyderiais. Nepavyko tik atkarpa ketvirtajame kėlinuke. Kodėl taip atsitiko? Manau, kad kauniečiai norėjo kuo greičiau pribaigti varžovus ir pradėjo skubėti. Reikėjo rungtyniauti ramiau.
Ką leisti į aikštę, ką laikyti ant suolelio, sprendžia treneris, kuris turi savo sumanymus. Antanas Sireika bandė įvairius variantus, tarp jų ir leisti vidurio puolėju pažaisti Pauliui Jankūnui. Tikriausiai norėta pasinaudoti jo vikrumu. Kartai neišeina taip, kaip tikiesi.
Iš LKL čempionų komandos puikiai kovojo Dainius Šalenga. Ko gero jis sužaidė geriausias ne tik sezono, bet ir pastarųjų kelerių metų rungtynes. Atakoje Dainius aiškiai išsiskyrė. Visai gerai atrodė įžaidėjas Robertas Packas, padaręs tik keletą nedidelių klaidelių. Dėl paskutinio metimo R.Packo nekaltintų nė vienas treneris, nes amerikietis viską darė teisingai. „Barcelona“ – žvaigždžių ekipa. Aukštos klasės krepšininkas Dejanas Bodiroga, gerai rungtyniavo Juanas Carlosas Navaro, gerą įspūdį paliko Devinas Davisas. Nepaisant to, didžiają varžybų dalį „Žalgiris“ ispanams buvo primetęs savo žaidimą“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Pamatėme gražias, atkaklias, aukšto lygio rungtynes. Abi komandos vertos pagarbos. Retai būna, kad varžybos visą laiką vyktų sklandžiai. Ketvirtajame kėlinuke kauniečiai įkrito į duobę. Jei tuo metu, kai „Žalgiris“ turėjo apčiuopiamą persvarą, įkristų Ainaro Bagatskio mestas kamuolys, aikštės šeimininkai tikriausiai būtų nebepavejami. Tai vienas svarbus momentas. Antras, didelės reikšmės turėjęs epizodas – nesportinė Vido Ginevičiaus pražanga. Galima teigti, kad „Žalgiriui“ pritrūko ir sėkmės.
Puikiai pasirodė Dainius Šalenga. Aš net netikėjau, kad jis gali taip nuostabiai sužaisti. Dainius mane maloniai nustebino. Kažkada jį ištikusios krizės požymių jau nematyti. Galima manyti, kad tokių rungtynių D.Šalengos karjeroje bus daugiau. Nemaniau, kad po traumos taip greitai atsigaus Robertas Packas. Jis neišvengė kelių klaidelių, kartą nepataikė iš po krepšio, bet komandai davė daug naudos. Šauniai grūmėsi Mindaugas Timinskas. Tik „Žalgirio“ priekinė linija galėjo sužaisti geriau. Darjušas Lavrinovičius aikštėje išbuvo vos keturias minutes, nes skubėjo mesti. Treneriui geriau matyti, bet aš aukštaūgio nebūčiau iki mačo pabaigos pasodinęs ant suolelio, nes Darjušas yra geros sportinės formos. Be to, toks trenerio sprendimas krepšininką gali paveikti ir psichologiškai. O Ispanijos komandos priekinė linija tikrai stipri.
Gerai žaidė visa „Barcelona“ ekipa, man patiko Dejanas Bodiroga, Juanas Carlosas Navaro. Nors svečių komandoje daug aukštos klasės krepšininkų, žalgiriečiai gali su jais žaisti kaip lygūs su lygiais. Tik keletas klaidelių, netaiklus metimas mačo pabaigoje jiems neleido švęsti pergalės“.

Komentarai