Nugalėjo stipresni ir valingesni 0

Baltijos krepšinio lygos (BBL), o kartu ir LKL čempionato rungtynėse Kauno „Žalgiris“ įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ 81:75. Žalgiriečiai vilniečius šį sezoną nugalėjo antrą kartą iš eilės ir išsaugojo galimybę tapti LKL reguliariojo sezono nugalėtojais. Zalgiris.lt kalbinti krepšinio specialistai gyrė Kauno krepšininkus už kovingumą bei ryžtą siekiant pergalės.

Modestas Paulauskas, olimpinis čempionas: „Maniau, jog žalgiriečiams seksis sunkiau, nes ketvirtadienį jie žaidė Eurolygos rungtynes su „Barcelona“ komanda, todėl dar nebuvo spėję kaip reikiant pailsėti.
Pirmoje mačo pusėje jautėsi, kad Dainius Šalenga yra pervargęs, todėl iki pertraukos jis nepelnė nė taško. Bet po pertraukos D.Šalenga, Mindaugas Timinskas pademonstravo didelį ryžtą, stiprią valią ir pradėjo rinkti taškus. Ledo ritulininkai turi posakį „žaisti per negaliu“. Būtent tą pademonstravo žalgiriečiai.
Priešpaskutinę rungtynių minutę iš po krepšio nepataikė „Lietuvos ryto“ senbuvis Andrius Šležas. Jei jis būtų įmetęs, „Žalgirio“ persvara sumažėtų iki dviejų taškų ir nežinia kaip viskas pakryptų. Tačiau kauniečiai greitai surengė rezultatyvią ataką ir atitrūko. Tai ir buvo lemiamas varžybų momentas.
„Lietuvos rytui“ akivaizdžiai trūko Fredericko House‘o. Tomas Delininkaitis tik truputį kompensavo šią netektį. Du Vilniaus komandos naujokai paliko skirtingą įspūdį. Gintaras Einikis nebepritampa prie šiuolaikinio krepšinio, jo traukinys jau nuvažiavo. O Tyrone‘as Nesby yra labai geras, universalus žaidėjas“.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Maniau, kad „Žalgiris“ vilniečius įveiks lengviau. Su „Lietuvos rytu“ kauniečiai žaidė blogiau nei su „Barcelona“. Išryškėjo sena „Žalgirio“ bėda – komanda nemoka žaisti su dviem aukštaūgiais. Tanoka Beardas ir Darjušas Lavrinovičius dviese netelpa aikštelėje.
Kai T.Beardas aikštėje, D.Lavrinovičius rungtyniauja tarsi gynėjas. Kai aikštėje tik vienas iš aukštaūgių, jie žaidžia gerai. Ir pernai buvo tokia problema. Tada ant parketo neišsitekdavo T.Beardas ir Arvydas Sabonis. „Žalgirio“ treneriai turėtų apie tai susimąstyti.
Mačo pabaigoje LKL čempionams pavyko įgyti persvarą dėl dviejų priežasčių. Šios komandos krepšininkai yra aukštesnio meistriškumo, geriau pasirengę taktiškai. Be to, jie sugebėjo pagerinti gynybą. „Lietuvos rytas“ sužaidė tikrai ne blogiausias rungtynes. Nemanau, kad varžybos pakryptų kita linkme, jei Andrius Šležas priešpaskutinę minutę nebūtų prametęs iš po krepšio. Tuo metu kauniečiai jau laikė iniciatyvą savo rankose, jautėsi užtikrintai.
„Žalgirio“ komandos starto penketas meistriškumu tikrai pranoksta vilniečius. Sostinės ekipoje yra gerų krepšininkų, bet nemažai ir tokių, kurie dar tik kopia į meistriškumo viršūnes. „Lietuvos rytui“ akivaizdžiai trūko traumą patyrusio Fredericko House‘o. Naujasis vilniečių pirkinys Tyrone‘as Nesby jo neatstoja, nors yra neblogas žaidėjas. F.House‘as takliau mesdavo tritaškius, prasiverždavo, atkovodavo nemažai kamuolių. Nesupratau, kodėl „Lietuvos rytas“ nusipirko Gintarą Einikį. Gintaro karjera jau baigta, per šias rungtynes jis buvo visiškai nepastebimas. G.Einikis gali gerai sužaisti nebent vienerias rungtynes iš septynerių.
Iš žalgiriečių gerai kovojo Dainius Šalenga, kuris padaręs nemažą pažangą. Valios savybes demonstravo Robertas Packas, dėl kamuolių puikiai kovojo T.Beardas, nenuvylė Vidas Ginevičius“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Tikėjausi tokių atkaklių rungtynių, nes žalgiriečiai prieš porą dienų išeikvojo daug jėgų kovodami su „Barcelona“. Nėra paprasta taip greitai atgauti jėgas. O „Lietuvos rytas“ – gera, subalansuota komanda. Tačiau ją susilpnino F.House‘o trauma.
Abi ekipas galima pagirti už kovingumą, tikslo siekimą. Tačiau kažkas turi pralaimėti. Dažnai mačo baigtį lemia keletas klaidų. Šį kartą labai šiurkščiai suklydo vilnietis Andrius Šležas, nepataikęs iš po krepšio. „Žalgiris“ to nedovanojo. Kauniečiams pergalę lėmė tai, kad mačo pabaigoje jie taikliau atakavo, sugebėjo pakartoti keletą netaiklių metimų. Man gerą įspūdį paliko žalgiriečio Dainiaus Šalengos žaidimas. Jis aikštėje jaučiasi vis tvirčiau. Iš vilniečių momentais gerai žaidė Robertas Štelmaheris, Robertas Javtokas, Tyrone‘as Nesby. Prastai pasirodė Gintaras Einikis. Amžius daro savo. Liko tik patirtis, o greičio ir kitų gerų savybių nebėra. Bet gali būti varžybų, kai Gintaras dar parodys, ką moka.
Varžybas tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ pavadinčiau puikiu spektakliu, žavinčiu žiūrovus“.

Komentarai