A.Sireika: „Žalgiriečiai gerai pasirengę psichologiškai“ 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Šiandien vakarinėje treniruotėje Sporto halėje dalyvavo visi dešimt Kauno „Žalgirio“ krepšininkų, kurie intensyviai rengėsi rytdienos Eurolygos mačui su Pezaro „Scavolini“ (Italija) komanda.
Po treniruotės pakalbinome „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį Antaną Sireiką ir pastaruoju metu puikią sportinę formą demonstruojantį Dainių Šalengą.

Paklaustas, ar „Žalgirio“ užduotį gerokai palengvino „Scavolini“ lyderio Charleso Smitho trauma, A.Sireika atsakė: „Aš žinau tokią taisyklę: kai komandai atsitinka blogiau, ji mobilizuojasi. Varžovai neišeis žaisti keturiese. Kažkas pakeis Ch.Smithą. Mums didesnis galvosūkis, kas išeis į aikštę, kaip treneris spėjo pakeisti komandos žaidimą. Anksčiau „Scavolini“ lyderis buvo Ch.Smithas, jam skyrėme didesnį dėmesį. Ką dabar reikės labiau prižiūrėti? Gal Marko Miličių, gal įžaidėją Jamesą Penną ar Hanno Mottolą. Varžovai tikrai pergrupavo jėgas. Galiu pasakyti taip: mums nėra blogiau, kad Pezaro komandos lyderis nežais, bet nedrįsčiau pasakyti, jog bus lengviau“. Prie žaidėjų, kurie gali imtis lyderio vaidmens, „Žalgirio“ treneris dar paminėjo ir Teemu Rannikko.
A.Sireika sakė, kad „Žalgirio“ vidurio puolėjas Tanoka Beardas dėl nugaros skausmų praleido dvi treniruotes ir nežaidė varžybų su Vilniaus „Sakalais“. „Dabar T.Beardas dar nesijaučia visiškai atsigavęs, bet negalima sakyti, jog jis jaučiasi prastai. Kartais per treniruotę amerikiečio veidą iškreipia grimasa, bet jis pats teigia, jog jaučiasi normaliai. Visi kiti krepšininkai sveiki“, – tvirtino „Žalgirio“ strategas.
Anksčiau A.Sireikos netenkino Simono Serapino sportinė forma. Ar ji pagerėjo? „Nesakau, kad per dvi dienas Simono forma labai pagerėjo, bet tikiuosi, kad jis padės komandai. Per rungtynes su „Sakalais“ jis pataikė“, – sakė treneris. Anot A.Sireikos, žalgiriečiai dabar yra gerai pasirengę psichologiškai, todėl treneris tiki, kad vyrų kovingumas, tvirtas charakteris padės rytoj iškovoti pergalę.

„Rytoj pamatysime, ar mums bus lengviau, kai „Scavolini“ gretose nėra Ch.Smitho. Kartais lyderio netekimas suteikia šansus pasireikšti kitiems žaidėjams. Gali kiti varžovų krepšininkai imtis iniciatyvos. Kas? Hanno Mottola, Jamesas Pennas, Marko Miličius. „Scavolini“ turi gerų žaidėjų. Tuo tokios ekipos ir pavojingos, nes iškritus lyderiui daugiau krepšininkų pelno taškus. Dėl šios priežasties mums gali būti net sunkiau. Kad ir kaip būtų, mes visada pasirengę siekti pergalės. O kaip seksis, pamatysime“, – sakė Dainius Šalenga.

Komentarai