„Ventspils“ meistriškumu neprilygsta „Žalgiriui“ 0

Kauno „Žalgiris“ ir Ventspilio „Ventspils“ – skirtingo meistriškumo komandos. Tą puikiai iliustruoja ir rungtynių rezultatas. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklalapiui komentavę Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynes tarp Lietuvos ir Latvijos čempionų.

Modestas Paulauskas, olimpinis čempionas: „Rungtynės buvo neįdomios, nes „Žalgiris“ iš karto pabėgo nuo varžovų. Latvijos komandai žaisti nesisekė. Gal ir gerai, kad kauniečiams nereikėjo plėšytis prieš svarbias Eurolygos rungtynes su Sienos „Montepaschi“ komanda.
Ketvirtajame kėlinyje „Ventspils“ sumažino skirtumą iki penkiolikos taškų. Taip atsitiko todėl, kad aikštės šeimininkai atsipalaidavo, pradėjo manevruoti sudėtimi. LKL čempionai žaidė atsargiai, saugojosi traumų. Manau, jie norėjo kuo greičiau baigti šias varžybas. Yra meistriškumo skirtumas tarp Eurolygos klubų ir ULEB taurės turnyre dalyvaujančių ekipų. Ar jis didelis? Tai sužinosime po atsakomųjų „Ventspils“ ir „Žalgirio“ rungtynių Latvijoje.
Kauno klubo aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius jau ne pirmą mačą aikštėje praleidžia vos keletą minučių. Jis turi gerą metimą, tačiau tikriausiai nepritampa prie komandinio „Žalgirio“ žaidimo“.

Alvydas Šidlauskas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Ventspils“ komanda išvykoje buvo įveikusi Vilniaus „Lietuvos rytą“, todėl aš tikėjausi, kad ji kur kas rimčiau pasipriešins „Žalgiriui“. Tačiau svečiai mačą pradėjo išsigandę, juos slėgė „Žalgirio“ autoritetas. O aikštės šeimininkai rungtyniavo laisvai, tarsi savo malonumui. Kai „Žalgiris“ įgijo milžinišką pranašumą, komanda stabtelėjo, nes prarado motyvaciją. Koks skirtumas, kokia persvara laimėsi varžybas – 40, 30 ar 20 taškų.
Kauno ekipos treneriai leido pakankamai žaisti jauniems krepšininkams – Martynui Andriuškevičiui, Simonui Serapinui, Pauliui Jankūnui. Vaikinai rungtyniauja taip, kad treneriai gali jais pasitikėti. Šie krepšininkai įgyja vis daugiau patirties, man jų žaidimas palieka gerą įspūdį.
Kitaip yra su Darjušu Lavrinovičiumi. Jis tai traumuotas, tai išėjęs į aikštelę sudarko komandos žaidimą, todėl greitai pasodinamas ant suolelio. O gal yra ir kitokių, mums nežinomų problemų. Iš „Ventspils“ ekipos nieko neišskirčiau. Latvijos klubui atstovaujantis lietuvis Kęstutis Šeštokas sužaidė pagal savo galimybes – nei labai gerai, nei blogai“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Manęs visiškai nenustebino tokia ryški kauniečių persvara, nes „Ventspils“ ir „Žalgiris“ – skirtingo kalibro komandos. Žalgiriečių sėkmingas žaidimas Eurolygoje įrodė, kad tai solidi ekipa. Aikštės šeimininkai mačą pradėjo susikaupę ir iš karto nutolo. Vėliau varžovai buvo sumažinę skirtumą iki penkiolikos taškų, nes „duobių“ niekas neišvengia. Kita vertus, ir toks skirtumas labai didelis.
Kaune Latvijos čempionai tikrai negalėjo rimčiau pasipriešinti. Manau, tai jie sugebės padaryti savo aikštėje. Ar „Žalgiriui“ naudinga dalyvauti Baltijos lygos čempionate, kuriame žaidžia komandos, gerokai silpnesnės už LKL čempionus? Tik patys treneriai gali atsakyti į šį klausimą, bet akivaizdu, kad daugelio Latvijos ir Estijos klubų lygis labai silpnas. „Žalgiris“ šioje lygoje nelabai turi konkurentų.
Per mačą su „Ventspils“ iš žalgiriečių išsiskyrė Tanoka Beardas. Man patiko jaunų vaikinų – Pauliaus Jankūno, Simono Serapino, Martyno Andriuškevičiaus žaidimas. Iš varžovų niekas labai neišsiskyrė“.

Mindaugo Kavaliausko nuotrauka
Light.lt

Komentarai