Nesklandumai oro uoste nesugadino Ž.Obradovičiaus nuotaikos 0

Šiandien 14 val. į Karmėlavos oro uostą atskrido Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos turnyre Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) komanda. Rytoj žalgiriečiai su „Panathinaikos“ žais pirmąsias Eurolygos antrojo etapo rungtynes.
Oro uoste daugiau nei pusvalandžiui įstrigo Graikijos klubo vyriausiasis treneris Željko Obradovičius ir žaidėjai Vlado Ščepanovičius bei Ibrahimas Kutluay. Serbai ir turkas neturėjo Lietuvos vizų, todėl negalėjo sutvarkyti muitinės formalumų. Svečiams pagelbėjo „Žalgirio“ klubo darbuotojai, kurie dėl procedūros sutarė su muitininkais, o trijulė galėjo vykti į viešbutį. Tiesa, ne kartu su visa komanda, nes autobusas su kitais „Panathinaikos“ žaidėjais jau buvo išvykęs.

Nepaisant to, Ž.Obradovičius buvo gerai nusiteikęs. Paklaustas, ar komandos sportinei formai neatsilieps tai, kad prieš keletą dienų ji laimėjo Graikijos taurę ir džiaugėsi šiuo laimėjimu, „Panathinaikos“ strategas atsakė: „Tai neturės jokios įtakos mūsų komandos žaidimui. Mes jau pamiršome šį laimėjimą. Eurolyga ir Graikijos taurė – visiškai skirtingi dalykai. Dabar galvojame tik apie Eurolygos rungtynes su „Žalgiriu“.
Anot Ž.Obradovičiaus, „Žalgiris“ šį sezoną, kaip ir kiekvienais metais, demonstruoja aukšto lygio krepšinį. „Kauniečiai gerai ginasi, surengia daug greitų atakų, pataiko iš toli. „Žalgirio“ žaidimą pavadinčiau kokybišku. Rytdienos mačas bus labai svarbus, nes prasideda TOP-16 varžybos, o grupėje teks žaisti tik šešerias rungtynes“, – teigė treneris.
„Panathinaikos“ strategas sakė, kad dėl traumos komandai negalės padėti puolėjas Darrylas Middletonas. „Jis mums nepadeda jau tris mėnesius ir nerungtyniaus iki sezono pabaigos. Likę krepšininkai sveiki ir pasirengę kovoti. Prie komandos puikiai pritapo iš NBA sugrįžęs Ibrahimas Kutluay, nes prieš porą metų jis vilkėjo „Panathinaikos“ marškinėlius ir jam nereikia laiko apsiprasti“, – aiškino Ž.Obradovičius.

„Rytoj teks kovoti su stipriais varžovais. Kauniečiai gerai žaidžia baudos aikštelėje ir bandys mus įveikti. Tačiau ir mes tikimės laimėti pirmąsias antrojo etapo varžybas“, – sakė neseniai į „Panathinaikos“ sugrįžęs Ibrahimas Kutluay.
Turkas teigė, kad jam nereikia laiko adaptacijai. „Aš „Panathinaikos“ ekipoje esu rungtyniavęs, todėl pažįstu ir trenerius, ir žaidėjus. Šioje komandoje jaučiuosi gerai. Žinoma, sezono viduryje nėra lengva įsilieti į naują ekipą, bet aš ją pažįstu“, – tvirtino I.Kutluay.

„Rytoj mūsų komandos laukia labai sunkios rungtynės, nes „Žalgiris“ yra stipri, gerai sukomplektuota ekipa. Žalgiriečiai ypač stiprūs savo aikštėje. Rytoj varžovus palaikys didelė armija aistruolių, kurių akivaizdoje žalgiriečiai labai stengsis. Mums bus sunku“, – sakė „Panathinaikos“ vidurio puolėjas Patrickas Femerlingas.

Komentarai