Rūbinėje žalgiriečius su pergale pasveikino A.Sabonis 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos pirmąjį etapą baigė nesunkia pergale 86:72 prieš grupės autsaiderius Vilerbano ASVEL (Prancūzija) krepšininkus. Po rungtynių į „Žalgirio“ rūbinę užsuko klubo prezidentas Arvydas Sabonis, kuris pasveikino komandą su pergale. Paklaustas, kaip vertina žalgiriečių pasirodymą pirmajame etape, A.Sabonis atsakė lakoniškai „Labai gerai“.

„Džiaugiuosi, kad įveikėme ASVEL krepšininkus, nes išvykoje su šia komanda žaidėme blogai ir jai pralaimėjome. Vilerbane nesisekė nei man, nei mano komandos draugams. Šį ketvirtadienį viskas buvo kitaip. „Žalgiris“ įrodė, kad yra geresnė komanda už ASVEL“, – teigė rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Tanoka Beardas. Jis tvirtino, kad šįkart liko patenkintas ir savo žaidimu.
Paklaustas, ar sėkmingai rungtyniaujančiam „Žalgiriui“ dar būtų reikalinga Arvydo Sabonio parama, amerikietis atsakė: „Žinoma. Be jokios abejonės, nes A.Sabonio patirtis komandai labai daug duotų“.

„Šios varžybos daug nervų nesugadino, nes jau buvo viskas aišku. Visi krepšininkai žaidė atsipalaidavę. Vis dėlto pirmajame rate mes ASVEL ekipai buvome pralaimėję, todėl norėjosi atsirevanšuoti.
Kaip vertinu komandos pasirodymą pirmajame rate? Buvo rungtynių, kurias galėjome laimėti, bet pasitaikė keletas ir tokių, per kurias mums nusišypsojo sėkmė. Komanda žaidžia vis geriau ir tai yra malonu. Manau, kad aštuonios pergalės – geras rezultatas. Po pirmųjų nesėkmingų Eurolygos varžybų su Tel Avivo „Maccabi“ buvo kilę įvairių minčių. Tačiau vėliau komanda įsižaidė, surado savo braižą, visi krepšininkai žino savo vietą“, – sakė Dainius Šalenga.

„Antrajame Eurolygos etape visi klubai bus stiprūs. Iš grupių į kitą etapą pateks po dvi komandas, tad net pakliuvę į vieną grupę su Maskvos CSKA ar Tel Avivo „Maccabi“ galime tikėtis antrosios vietos. Tikriausiai visos ekipos, iškopusios į TOP -16, tikisi patekti į finalinį ketvertą. Žinoma, mes irgi tikimės“, – tvirtino „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.

„ASVEL rungtyniavo gan bjauriai. Prancūzijos ekipa nei pati žaidžia, nei kitiems leidžia žaisti. Varžovai kantriai ginasi, puolime ilgai laiko kamuolį. Sunku prisitaikyti prie tokio žaidimo. Mes ilgai neįgijome didesnės persvaros, ji augo lėtai. Gal tik paskutinės septynios varžybų minutės buvo grynas formalumas.
Pirmąją užduotį įvykdėme – patekome į TOP-16. Dabar laukia nauja užduotis. Vėl viską pradėsime nuo nulio. Ne tiek svarbu, kokią vietą grupėje užėmėme, nes Eurolygoje silnų komandų nėra“, – sakė „Žalgirio“ legionierius Ainaras Bagatskis.

„Savo žaidimą vertinu normaliai. Kai mažai rungtyniauji, išėjęs į aikštę nori daug padaryti, o išeina atvirkščiai. Bet aš neišgyvenu, kad mažai žaidžiu. Viskam savo laikas. Dabar rungtyniauju nedaug, nes nesu geros sportinės formos. Tikiuosi tobulėti“, – teigė „Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius.
Jo nuomone, „Žalgiris“ pirmajame etape pasirodė puikiai. „Mūsų grupė buvo stipriausia, tačiau mes iškovojome net aštuonias pergales. Tai labai geras rezultatas“, – tvirtino D.Lavrinovičius.

Komentarai