Žalgiriečiai turėtų pripažinti savo klaidas 0

Vitorijos „Tau Ceramica“ žalgiriečius nokautavo jau pirmajame kėlinyje. Po nesėkmingos pradžios kauniečiai greitai palūžo ir neatsigavo iki mačo pabaigos. Aikštės šeimininkų snaiperis Arvydas Macijauskas meistriškumu pranoko jį dengusius „Žalgirio“ krepšininkus. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklalapiui komentavę Eurolygos rungtynes tarp „Tau Ceramica“ ir „Žalgirio“ komandų. O Algis Gedminas tvirtina, kad LKL čempionai pagaliau turi suprasti, jog nemoka apsiginti nuo varžovų tritaškių ir padaryti reikiamas išvadas.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Kauniečiai atrodė beviltiškai. Kai „Žalgiris“ pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ komandai, aš prognozavau, kad mačas su Vitorijos „Tau Ceramica“ mūsiškiams gali pasibaigti labai liūdnai. Kodėl? Todėl, kad tada ir žaidėjai, ir treneriai dėl nesėkmės kaltino teisėjus. Tačiau ne jie buvo pagrindiniai pralaimėjimo kaltininkai. Pasakysiu taip: jei nematai savo klaidų, niekada jų neištaisysi.
Aš iš „Žalgirio“ trenerių ir žaidėjų kalbų negirdžiu objektyvumo. Jie nenori pripažinti savo klaidų. Tačiau žalgiriečiai turėtų aiškiai pasakyti: mes nemokame apsiginti nuo varžovų tritaškių. Juk realybė yra tokia. Visos Eurolygos komandos daugiausia tritaškių įmeta į LKL čempionų krepšį. Žalgiriečiai jau pusę metų nenori to pripažinti.
Vakar pirmajame kėlinyje į kauniečių krepšį vieną po kito tritaškius siuntė Arvydas Macijauskas. Taip, Arvydas turi auksinę ranką, bet kauniečiai nesigynė, leido jam mesti. Lietuvį vienu metu buvo uždengęs tik Robertas Packas.
„Žalgiris“ pradėjo ne tik prastai gintis, bet ir atakuoti. Dvejos pastarosios rungtynės rodo komandos krizę. Antanas Sireika yra per minkštas žmogus. Kalbos, kad krepšininkai yra profesionalai ir patys viską supranta, kelia šypseną. A.Sireikos pagrindinis uždavinys – prieš rungtynes psichologiškai parengti Tanoką Beardą, pasiekti, kad amerikietis jaustų atsakomybę. Vakar T.Beardas ir jo tautietis Robertas Packas rungtyniavo blogai. Už T.Beardo nugaros varžovų aukštaūgiai darė, ką norėjo. Net nežinau, ką pasakyti apie R.Packo žaidimą. Kaip galima dviem rankom mesti kamuolį tiesiai į varžovų rankas?
Svečiai greitai palūžo, nes nebuvo nusiteikę kovai. Iš žalgiriečių kovingumu išsiskyrė komandos kapitonas Mindaugas Timinskas, bet jo žaidimas nebuvo aukšto lygio. Nesuprantami buvo kai kurie krepšininkų keitimai. Dainius Šalenga pataiko, bet jį pakeičia. Darjušas Lavrinovičius sužaidžia gerai, tačiau vietoj jo į aikštę įeina Martynas Andriuškevičius. Kai komanda pralaimi tokiu dideliu skirtumu, kai gali būti svarbus kiekvienas taškas, toks elgesys nesuprantamas. Martynas yra labai talentingas vaikinas, bet vakar jis komandai niekuo negalėjo padėti. D.Lavrinovičius tikrai būtų naudingesnis. Galiu drąsiai teigti, kad Darjušas per mažai išnaudojamas.
Šį sezoną „Žalgirio“ perspekyvas pavadinčiau liūdnomis. Netikiu, kad komanda iškops į ketvirtfinalį“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Kauniečių strategas Antanas Sireika tikėjosi puikaus „Tau Ceramica“ snaiperio Arvydo Macijausko žaidimo, todėl į starto penketą įleido Simoną Serapiną. Treneris manė, kad S.Serapinas gali sustabdyti Arvydą. Tačiau A.Macijauskas įrodė, jog yra vienas geriausių Europos snaiperių. Visi krepšininkai gali pasimokyti iš lietuvio, kaip reikia staigiai, per sekundės dalį išmesti kamuolį. A.Macijauskas yra puikiai pasirengęs ir fiziškai, ir psichologiškai. Arvydo meistriškumas aukštesnis už tų žaidėjų, kurie jį dengė.
Aikštės šeimininkai svečius nokautavo jau pirmajame kėlinyje. Vėliau žalgiriečiai bandė atsigauti tik pavieniais veiksmais. Stengėsi Mindaugas Timinskas, Dainius Šalenga, bet buvo sunku. Matėsi, kad kauniečiai netiki, jog gali pakeisti rungtynių eigą. Greitai sparnus nuleido ir „Žalgirio“ amerikiečiai Robertas Packas bei Tanoka Beardas. Kai komanda pirmauja ar rezultatas apylygis, visi psichologiškai tvirti. Bet kai skirtumas didžiulis, nelieka motyvacijos kautis.
„Žalgiris“ gynėsi kaip galėjo, varžovai pataikė ne tik laisvi. Ispanijos komandos deriniai buvo puikiai parengti, aikštės šeimininkai demonstravo greitą puolimą, taiklumą, gerą kovą po krepšiais. Visos „Tau Ceramica“ grandys yra pajėgios, krepšininkai puikiai parengti fiziškai. Man komanda paliko labai gerą įspūdį. Ji gali patekti į finalinę ketveriukę.
Po šio pralaimėjimo „Žalgirio“ situacija tapo sudėtinga. Tačiau nereikia nuleisti rankų, būtina ir toliau kovoti. Nesvarbu, kad galimybių iškopti į ketvirtfinalį sumažėjo. Darbą reikia atlikti iki galo, prisiminti A.Sireikos žodžius, kad kuo sunkiau, tuo nusiteikimas geresnis“.

Alvydas Šidlauskas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Žalgiriečiai buvo nevaldomi. Jie pralaimėjo rungtynes per dvi minutes. Mačo pradžioje kauniečiai patyrė nokautą. Palyginsiu su boksu. Kai gauni į galvą, būna sutrenktos smegenys, tada nelieka vietos mąstymui.
„Žalgiris“ labai greitai nuleido rankas, tik komandos kapitonas Mindaugas Timinskas dar bandė kovoti. Kauniečių veiksmuose nemačiau nei komandinio puolimo, nei gynybos. O „Tau Ceramica“ pademonstravo idealų puolimą. Nenuostabu, kad ji per pirmąjį kėlinuką pelnė 37 taškus, nes „Žalgirio“ gynyba buvo skylėta. Idealiai sužaidė Ispanijos ekipos snaiperis Arvydas Macijauskas, solidų žaidimą demonstravo „Tau Ceramica“ vidurio puolėjai ir sunkieji krašto puolėjai. Varžovai paliko galingos komandos įspūdį.
„Žalgirio“ vidurio puolėjui Tanokai Beardui buvo sunku kovoti su aukštaūgiais Korneliu Davidu, Luisu Scola, Tiago Splitteriu. Tanokai turėjo kažkas padėti. Nesupratau, kodėl kauniečiai rungtynes pradėjo tokia sudėtimi. Kartu su T.Beardu turėjo žaisti Darjušas Lavrinovičius arba Paulius Jankūnas. Man nepatinka Roberto Packo žaidimas. Jis buksuoja. Amerikietis nei pats žaidžia, nei kitiems duoda. Robertas įneša nereikalingų neigiamų emocijų.
Būtų fantastika, jei „Žalgiris“ iškoptų į ketvirtfinalį. Kad ir kaip būtų, LKL čempionai savo aikštėje turėtų laimėti likusias rungtynes, kad pakeltų savo prestižą“.

Komentarai