„Žalgiris“ pajėgus grumtis dėl aukščiausių vietų 0

Kauno „Žalgiris“ reguliarųjį Eurolygos sezoną baigė trimis pergalėmis iš eilės. Kauniečiai, laimėję aštuonerias rungtynes, grupėje užėmė trečiąją vietą ir toliau varžysis su stipriausiomis Europos komandomis. Zalgiris.lt kalbinti krepšinio specialistai teigė, kad LKL čempionai, blankiai pradėję sezoną, pastaruoju metu demonstruoja vis galingesnį žaidimą. Anot jų, „Žalgiris“ pajėgus prasibrauti į finalinį ketvertą.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Malonu pastebėti, kad „Žalgirio“ žaidimas vis gerėja. Kur kas labiau pagerėjo puolimas, o gynyba dar „šlubuoja“. Net ir vakar kauniečiai varžovus dengė prastai, leido jiems mėtyti tritaškius. Blogai ginasi Tanoka Beardas. Su ASVEL jis beveik nesigynė, kai varžovas iš trijų metrų meta, amerikietis visai nepašoka, tik pakelia ranką.
Džiugina, kad „Žalgirio“ krepšininkai sugeba puikiai perduoti kamuolį. Aš jau antras rungtynes iš eilės gėriuosi kauniečių kamuolio perdavimais. „Žalgirio“ lyderiui T.Beardui kamuolius nuostabiai „iškiša“ Vidas Ginevičius, Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas. Neramina tai, jog neišnaudojamas Darjušas Lavrinovičius. Tai yra didžiulė klaida. D.Lavrinovičius turėtų žaisti kartu su T.Beardu, tačiau Darjušui visai nėra parengta derinių. Be jų krepšininkas gerai nesužais.
T.Beardas puolime dažnai rungtyniauja puikiai, vakar jis žaidė tiesiog fantastiškai. Amerikietis – stabiliausias „Žalgirio“ žaidėjas. Tačiau treneriai turi nebijoti jam pasakyti griežtesnį žodį dėl aplaidžios gynybos. Tanoka ginasi prasčiau nei pernai.
Išaugo D.Šalengos, V.Ginevičiaus, Pauliaus Jankūno meistriškumas, tobulėja Simonas Serapinas, Martynas Andriuškevičius. Džiugu, jog treneriai sugeba išnaudoti jaunimą. Liūdna, bet įžaidėjas Robertas Packas dabar aiškiai „sėdęs“: nepataiko tritaškių, daro vaikiškas klaidas, dažnai griūna.
Jei „Žalgiris“ ištaisys klaidas, 49 proc., kad pateks į finalinį ketvertą. Tačiau būtina pagerinti tritaškių pataikymą, gynybą, neleisti mesti varžovams iš toli, o šalia T.Beardo privalo žaisti dar vienas aukštaūgis – D.Lavrinovičius arba M.Andriuškevičius. Kai varžovų treneriai į aikštę įleidžia tris aukštus, o „Žalgiryje“ būna tik vienas vidurio puolėjas, mūsiškiai pralaimi kovą po krepšiais“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „LKL čempionai pirmajame Eurolygos etape pasiekė gerų rezultatų, nors ir žaidė labai stiprioje grupėje. Sezono pradžioje „Žalgiris“, išretintas traumų, atrodė prastai. Tačiau vėliau kauniečiai vis gerino žaidimą ir dabar demonstruoja aukšto lygio krepšinį. Jaučiasi, jog žalgiriečiai pasitiki savo jėgomis, turi noro kovoti.
„Žalgiris“ žaidžia atvirą krepšinį. Man patiko vakarykštis mačas su ASVEL. Galiu tvirtinti, kad mūsiškiai buvo visa galva pranašesni už svečius, galėjo laimėti kur kas didesne persvara, tačiau treneriai leido pažaisti visiems. Aikštės šeimininkai kur kas geriau gynėsi, demonstravo komandinį žaidimą, o Vilerbano krepšininkai taškus pelnyti stengėsi individualiomis pastangomis.
Iš žalgiriečių stabilumu išsiskiria amerikiečiai, ypač Tanoka Beardas. Stipriu komandos ramsčiu galima vadinti Mindaugą Timinską, pastaruoju metu vis geriau žaidžia Dainius Šalenga. Juodą, nematomą darbą puikiai atlieka Paulius Jankūnas, gerai ginasi Vidas Ginevičius. Eurolygoje dėl amžiaus sunkiau rungtyniauti Ainarui Bagatskiui, kuris pasidarė per lėtas. Tačiau LKL ar Baltijos lygoje A.Bagatskis dar visiškai tinka.
Ar daug gali nuveikti „Žalgiris“ Eurolygos turnyre? Tai priklausys ir nuo burtų. Sunku kovoti su be pralaimėjimų žengiančia Maskvos CSKA komanda. O Eurolygos čempionai Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai po truputį „sėda“. Dabar tragiškai atrodo Sienos „Montepaschi“ ekipa. Jei burtai bus sėkmingi, „Žalgiris“ gali iškopti į ketvirtfinalį. Įmanoma patekti ir į finalinį ketvertą, bet reikia, kad komandą lydėtų sėkmė, o treneriai labiau išnaudotų žaidėjus, dažniau sėdinčius ant suolelio. „Žalgiriui“ reikia didesnės Darjušo Lavrinovičiaus pagalbos“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Sezono pradžioje buvo neramu, ypač po skaudaus pralaimėjimo „Maccabi“ komandai. Neramino kelių žaidėjų traumos. Tada „Žalgiris“ pralaimėjo net LKL rungtynes Klaipėdos „Neptūnui“.
Vėliau kauniečiai iškovojo keletą pergalių, kurios suteikė vyrams pasitikėjimo savo jėgomis. Žalgiriečiai patikėjo, kad jie gali sėkmingai rungtyniauti ir tokia sudėtimi. „Žalgiryje“ netrūksta jaunų, bet ambicingų krepšininkų, o Paulius Jankūnas jau tapo pilnateisiu komandos nariu.
Vertas pagyrimo Dainius Šalenga, tikras kovingumo pavyzdys Mindaugas Timinskas. Aš jau nekalbu apie vidurio puolėją Tanoką Beardą, kuris net Eurolygoje yra žvaigždė. Jis puikiai pakeitė Arvydą Sabonį. Gerai žaidžia ir kiti kauniečiai. „Žalgiris“ pergales pasiekė pasiaukojimo, kovingumo, didelių ambicijų dėka. Aštuonios pergalės – labai geras rezultatas. Jis būtų neįmanomas, jei komandos nelydėtų sėkmė.
Jei žalgiriečiai ir toliau bus tokie kovingi, jie gali iškopti į finalinį ketvertą. Dabar krepšininkai psichologiškai puikiai pasirengę, pasitikimi savimi, visi sveiki. Komanda jaučia pakilimą ir tikrai pajėgi grumtis dėl aukščiausių apdovanojimų“.

Komentarai