Pralaimėjimą lėmė prastesnis lyderių žaidimas ir nekvalifikuotas švilpimas 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkus iš vėžių išmušė kieta varžovų gynyba, nekvalifikuotas teisėjavimas. O viena pagrindinių pralaimėjimo priežasčių – kur kas prastesnis nei visada amerikiečių Roberto Packo ir Tanokos Beardo žaidimas. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklalapiui komentavę Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“ komandų.

Sergejus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „Negerai, kai vienoje iš komandų žaidžia tos pačios tautybės žmonės, kaip ir rungtynių arbitrai. Tada pasitaiko įvairių dalykų. Tačiau aš nemanau, kad pagrindinė „Žalgirio“ pralaimėjimo priežastis – arbitrų darbas. Žalgiriečiai turėjo būti pasirengę kietai gynybai. Tačiau jie neatsilaikė prieš šiurkštų varžovų žaidimą. Reikėjo ir kauniečiams panašiai rungtyniauti, nes kai Martynas Andriuškevičius vienam iš „Panathinaikos“ krepšininkų trenkė per rankas, teisėjai pražangų nešvilpė. Galiu teigti, kad arbitrai paleido vadeles, jiems nepavyko valdyti situacijos, bet „Žalgiris“ pralaimėjo ne dėl to.
Aikštės šeimininkų žaidimas puolime buvo nesuderintas, krepšininkai skubėjo, trūko komandinių veiksmų. Kartais žaidėjai per tris sekundes padarydavo dvi nesąmones. Itin nesėkmingai pasirodė kauniečių įžaidėjas Robertas Packas. Jis labai greitai prisirinko pražangų, nesugebėjo organizuoti žaidimo. Treneriui vėliau nereikėjo amerikiečio leisti į aikštę, bet Antanas Sireika nenorėjo jo paniekinti, todėl išleido. Kas iš to išėjo, matėme. Greitai tris baudas gavo ir vidurio puolėjas Tanoka Beardas, todėl jis negalėjo žaisti agresyviai.
Pirmoje mačo pusėje šauniai pasirodė Simonas Serapinas. Tačiau antroje rungtynių dalyje jis per daug ėmėsi iniciatyvos. Varžovai tuojau pat pasinaudojo padriku žalgiriečių žaidimu. Beje, „Žalgiris“ per trečiąjį kėlinį pelnė tik 7 taškus. Taip sugeba tik vieni iš LKAL autsaiderių Vilniaus „SSK-Perlo“ krepšininkai.
Realiai „Panathinaikos“ sudėtis truputį geresnė, bet turėjo savo vaidmenį suvaidinti ir namų sienos. „Žalgiris“ vargu ar aplenks Graikijos klubą. Mūsiškiams teks kautis dėl antrosios vietos. Dabar išvykoje būtina įveikti Vitorijos „Tau Ceramica“, o vėliau laimėti abejas rungtynes savo aikštėje“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Yra kelios žalgiriečių pralaimėjimo priežastys. Viena iš jų – teisėjavimo kokybė. Antra priežastis – abu Kauno komandos amerikiečiai neatliko to, ką visada padaro. Robertą Packą iš karto išmušė iš vėžių kieta svečių gynyba, neprisitaikė prie žaidimo ir Tanoka Beardas.
„Panathinaikos“ strategas Željko Obradovičius gudriai vadovavo savo komandos žaidimui, sumaniai išnaudojo ilgą suolelį. Štai aukštaūgį Patricką Femerlingą serbas į aikštę išleido tik trečiajame kėlinyje, kad jis priverstų prasižengti T.Beardą. Didelis krepšininkų pasirinkimas leido treneriui pasiekti norimą rezultatą. „Žalgirio“ suolelis kur kas trumpesnis, todėl pagrindiniai žaidėjai pavargo. Dėl to ir Paulius Jankūnas prametė dvi baudas.
Visi žalgiriečiai stengėsi. Tačiau P.Jankūnui buvo sunku kovoti su galingesniais oponentais. Savo darbą atliko Simonas Serapinas, kiek įmanydamas stengėsi Vidas Ginevičius. Kad ir kaip būtų, reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ neturi tokio gero įžaidėjo, kaip Jaka Lakovičius. Kauniečiai nesugebėjo taip kietai gintis, kaip svečiai. „Žalgiriui“ vienu momentu labai padėjo aikštės gynyba. Jos dėka mūsiškiai buvo paviję „Panathinaikos“.
Reikia pripažinti, kad realiai Atėnų komanda yra stipresnė už „Žalgirį“. Ją dar labiau sustiprino iš NBA grįžęs snaiperis Ibrahimas Kutluay. Įveikti „Panathinaikos“ krepšininkus galima tuo atveju, jei žalgiriečiai žaistų labai gerai, o graikai nepademonstruotų visų savo sugebėjimų.
Arbitrų už darbą tikrai negalima pagirti. V.Ginevičiui jie sušvilpė žingsnius, o P.Femerlingui žingsnių neužfiksavo. Sutinku, kad teisėjai sugadino mūsiškių žaidimą, kai kuriuos krepšininkus išmušė iš vėžių, tačiau mačo pabaigoje pasigirdusi žiūrovų skanduotė man nepatiko“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Atleto“ vyriausiasis treneris: „Arbitrai savo darbą atliko labai blogai. Iš visų mano matytų varžybų, šios teisėjams buvo vienos nesėkmingiausių. Tačiau jie klydo į abi puses.
„Žalgiris“ pralaimėjo, nes kur kas blogiau nei visada sužaidė lyderiai – Tanoka Beardas ir Robertas Packas. LKL čempionams labai trūko agresyvesnio T.Beardo žaidimo. Įmestų amerikiečiai keliais taškais daugiau, viskas būtų normaliai. Kauniečiai – viena iš geriausiai puolančių Eurolygos komandų, tačiau vakar jų puolimas aiškiai strigo. Mūsiškiai Eurolygos turnyre vidutiniškai pelno po 90 taškų per varžybas, o vakar sugebėjo įmesti vos 73. Taip prastai žalgiriečiai puolė tik su Liublianos „Olimpija“.
„Panathinaikos“ yra stipri, gerai sukomplektuota komanda, treneriai gali manevruoti sudėtimi. Ją dar labiau sustiprino Ibrahimas Kutluay. Tiesą sakant, aš galvojau, kad jis žais įspūdingiau. Vis dėlto „Žalgiris“ pajėgus įveikti Atėnų krepšininkus. Tačiau kauniečiai nesužaidė kaip gali. Gerai rungtyniavo tik komandos kapitonas Mindaugas Timinskas, iki pertraukos be klaidų atakavo Simonas Serapinas.
Dėl šio pralaimėjimo nedarau tragedijos. Dar liko penkerios varžybos. Žalgiriečiai pajėgūs įveikti ir Bolonijos „Climamio“, ir Vitorijos „Tau Ceramica“. Tikiu, jog kauniečiai gali patekti į ketvirtfinalį“.

Komentarai