J.Repeša: „Atvykome laimėti“ 0

Šiandien po pietų į Vilniaus oro uostą atskrido rytdienos Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos turnyre Bolonijos „Climamio“ (Italija) komanda. Antrajame Eurolygos etape Italijos klubas iškovojo vieną pergalę ir patyrė vieną nesėkmę. „Climamio“ krepšininkai išvykoje 84:94 pralaimėjo Vitorijos „Tau Ceramica“ komandai, o prieš savaitę savo aikštėje 77:73 privertė pasiduoti Atėnų „Panathinaikos“ ekipą.

„Kauno „Žalgiris“ atstovauja Lietuvos krepšinio mokyklai, turi daug puikių metikų, moka rengti greitas atakas. Be to, Kauno komandoje žaidžia du labai stiprūs legionieriai – įžaidėjas Robertas Packas ir vidurio puolėjas Tanoka Beardas. R.Packas daug metų rungtyniavo NBA, o T.Beardas praėjusį sezoną Bolonijoje sužaidė puikiai ir pasiekė Eurolygos naudingumo rekordą (tada Tanoka pelnė 35 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir surinko 63 koeficiento balus. – zalgiris.lt).
Man nesvarbu, kad „Žalgiris“ Eurolygos TOP-16 varžybas pradėjo dviem pralaimėjimais. Aš labiau linkęs prisiminti kauniečių pergales Tel Avive, Barselonoje, Sienoje. Nepaisant to, kad „Žalgirio“ ekipa neišvengia nuosmūkių ir pakilimų, ji yra stipri. Mano komanda taip pat pajėgi. Nors į Kauną dėl traumos negalėjo atvykti Matjazas Smodišas, o dėl ligos Martinas Rančikas, mes atvažiavome į Lietuvą laimėti. Bandysime rytoj iškovoti pergalę“, – sakė „Climamio“ vyriausiasis treneris Jasminas Repeša.
Jis prisiminė, kad pernai abi komandos tarpusavyje žaidė labai rezultatyviai. „Ir „Žalgiris“, ir „Climamio“ puikiai puola, todėl rytdienos rungtynės turėtų būti rezultatyvios“, – tvirtino treneris.

„Po sunkaus periodo mūsų komanda vėl pradėjo skinti pergales, ypač Italijos lygoje. Nesvarbu, kad „Climamio“ nelaimi 20 taškų skirtumu. Pergalės, kad ir keliais taškais, mums yra labai svarbios. Manau, kad galime puikiai pasirengti lemiamoms Eurolygos kovoms.
Žinau, jog su „Žalgiriu“ varžybos bus sunkios ir nepaprastai svarbios. Varžovai kausis dėl savo garbės, tačiau mums pergalė labai reikalinga, kad galėtume pakilti į aukštesnę turnyro lentelės vietą“, – sakė „Climamio“ gynėjas amerikietis Rubenas Douglas.

Komentarai