„Žalgirio“ žaidėjai neslėpė nusivylimo 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Kauno „Žalgiris“ Bolonijos „Climamio“ komandai pralaimėjo labai apmaudžiai. Paskutinėmis rungtynių akimirkomis Tanokos Beardo iš po krepšio mestas kamuolys nepasiekė tikslo ir žalgiriečiams teko palikti aikštę nuleistomis galvomis.

„Visi žaidėjai pikti“, – išeidamas iš rūbinės žalgiriečių savijautą apibūdino „Žalgirio“ klubo prezidentas Arvydas Sabonis. Netrukus tuo įsitikino ir žurnalistai. Rūbinėje ne visi krepšininkai sutiko kalbėti. Kai kurie kuo greičiau nėrė į dušą.

„Iki rungtynių pabaigos likus nedaug sekundžių, atsilikinėjome penkiais taškais. Tačiau per likusį laiką sugebėjome perimti kelis kamuolius, atlikti didžiulį darbą. Per paskutiniąsias sekundes mums pritrūko laimės. Vieną kartą – per mačą su Pezaro „Scavolini“ – Tanoka Beardas „Žalgirį“ išgelbėjo nuo pralaimėjimo, tačiau šį kartą jam nepasisekė“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.
Anot jo, kauniečiai antrajame kėlinuke žaidė prastai, neapsigynė, todėl varžovams buvo pavykę atitrūkti. „Dabar galiu tiesiai šviesiai pasakyti: nuotaika nėra gera. Bet reikia susiimti ir bandyti laimėti likusias varžybas“, – teigė M.Timinskas.

„Mes pralaimėjome, tačiau nepasakyčiau, jog žaidėme prastai. Manau, kovojome visai neblogai, tik vienu momentu patekome į duobę, leidome „Climamio“ krepšininkams įsibėgėti. Jie greitomis atakomis pelnė daug lengvų taškų. Vėliau mums teko išeikvoti daug jėgų, kad pavytume varžovus. Gal mačo pabaigoje jų ir pritrūko, nes pralaimėjome keletą mikrodvikovų“, – tvirtino rezultatyviausias mačo žaidėjas Robertas Packas, pelnęs net 29 taškus.

„Svečiai 15 taškų persvarą buvo susikrovę ne tritaškių, o greito puolimo dėka. Mes praradome nemažai kamuolių, o Italijos komanda tuo sėkmingai pasinaudojo. Antrojo kėlinuko pabaigoje buvo per daug prarasta. Tiek taškų atkovoti prieš stiprią ekipą yra labai sunku. Mums rungtynių pabaigoje ir taip gerai išėjo. Nepavyko tik paskutinė ataka, nors viskas buvo atlikta idealiai. Nuo „Žalgirio“ tiesiog nusisuko fortūna“, – sakė „Žalgirio“ gynėjas Vidas Ginevičius.
Jis teigė, kad per likusias Eurolygos varžybas kauniečiai nenuleis rankų ir bandys „įkasti“ varžovams.

LKL čempionų komandos aukštaūgis Martynas Andriuškevičius rungtyniavo tik 1 min. 15 sek. Paklaustas, ar nenorėjo aikštėje praleisti daugiau laiko, M.Andriuškevičius atsakė: „Norėjau, kad „Žalgiris“ laimėtų, nes komandos pergalė – svarbiausias dalykas. Ar troškau daugiau žaisti? Mano norai nedaug ką lemia. Dabar prasidėjo labai atsakingos varžybos. Jeigu mūsų treneris manytų, kad aš aikštelėje galiu būti naudingas, rungtyniaučiau. Gal treneris pagalvojo, kad manęs nėra kaip panaudoti“.

Komentarai