Gripas verčia iš kojų ir stipriausius 0

Vakar vykusiose Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse su Talino „Ehitustooriist“ (Estija) komanda Kauno „Žalgirio“ žaidėjų gretos buvo itin išretėjusios. Dėl šalyje siautėjančio gripo Sporto halėje nepasirodė legionierius Robert’as Pack’as, o su komanda apšilinėjo, tačiau taip pat dėl ligos nežaidė Dainius Šalenga. Į aikštelę neišbėgo ir kitas „Žalgirio“ amerikietis – Tanoka Beard, kuris gydosi kojos traumą. Nepaisant to, kad rungtynių metu žaidė tik septyni žalgiriečiai, susitikimą jie užtikrintai laimėjo 23 taškų skirtumu.

„Žalgirio“ komandos gydytojas Robertas Narkus, paklaustas apie žaidėjų sveikatos būklę, sakė, kad D.Šalenga vakar temperatūros jau neturėjo, tačiau vis dar jautė ligos požymius, todėl buvo nuspręsta jį pasaugoti svarbesnėms Eurolygos rungtynėms. Tuo tarpu kitam gripu sergančiam žalgiriečiui R.Pack’ui, gydytojo teigimu, reikalingas atsakingas gydymas. Vakar krepšininko temperatūra buvo pakilusi virš 38 laipsnių. Dėl tokios amerikiečio sveikatos būklės kyla klausimas, ar jis galės žaisti ketvirtose Eurolygos antrojo etapo rungtynėse Atėnuose su „Panathinaikos“ (Graikija) ekipa.

Rungtynių su Bolonijos „Climamio“ (Italija) metu lengvą čiurnos traumą patyrusį ir šiuo metu ją besigydantį T.Beard’ą taip pat nuspręsta pasaugoti atsakingesnėms rungtynėms. Kaip zalgiris.lt tinklalapiui sakė R.Narkus, legionieriaus trauma nėra itin sunki ir artimiausiose rungtynėse jis turėtų rungtyniauti.

Komentarai