Rygoje įvyko BBL posėdis 0

Antradienį, kovo 15 d., Latvijos sostinėje Rygoje vyko Baltijos krepšinio lygos (BBL) valdybos ir pirmojo diviziono komandų posėdis, kuriame buvo teigiamai įvertintinas pirmasis naujos lygos sezonas. Susirinkimo metu taip pat buvo išskirtos pagrindinės lygos vystymosi ir tobulinimo kryptys. 

Derybos su esamais ir potencialiais rėmėjais dėl bendradarbiavimo trims metams, kas leistų užtikrinti lygoje rungtyniaujančių klubų finansinį stabilumą. 10 komandų (5 iš Lietuvos, 3 iš Latvijos, 2 iš Estijos) dalyvaus 2005-2006 metų SEB BBL sezone. Taip pat paliekama galimybė padidinti komandų skaičių iki 12. Turi atsirasti taisyklės, pagal kurias komandos iš žemesnių lygų galėtų patekti į BBL. Išvystyti BBL kaip atskirą organizacinį vienetą, veikiantį pagal aukščiausius valdymo standartus. Išvystyti sporto arenų, rinkodaros ir kitus standartus, kuriais turėtų vadovautis turnyre dalyvaujantys klubai. Tik geriausi teisėjai iš trijų šalių turėtų teisėjauti BBL rungtynėms.

UAB “A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras” valdybos pirmininko pavaduotojas G.Navikauskas sakė, jog be šių punktų buvo pristatyti du ateinančio sezono projektai:

Varžybos vyktų nuo 2005 m. 10 mėn. iki 2006 m. 04 mėn. Varžybos vyktų nuo 2006 m. 01 mėn. iki 2006 m. 04 mėn.

Taip pat buvo diskutuojama, ar yra tikslinga rengti antrojo diviziono varžybas kitą sezoną. Ar jos bus vykdomos bei visi kiti organizaciniai klausimai bus galutinai sprendžiami šių metų BBL „Finalinio ketverto“ metu. Diskusijose dėl dalyvaujančių komandų skaičiaus buvo pasiūlyta didinti jį iki 12, tačiau šis klausimas taip pat bus sprendžiamas vėliau. Galiausiai, Rygoje buvo siūloma, kad kitų metų BBL „Finalinio ketverto“ rungtynės vyktų viename iš keturių miestų: Kaune, Ventspilyje, Rygoje arba Taline. 2005-2006 metų finalinių rungtynių šeimininkas paaiškės konkurso tvarka.

Komentarai