Krepšinio specialistai: išmušė D.Lavrinovičiaus valanda 0

Nors Kauno „Žalgiris“ ir pralaimėjo Eurolygos rungtynes Atėnų „Panathinaikos“ komandai, tačiau kovojo neblogai. Visi krepšinio specialistai, mūsų tinklalapiui komentavę šias varžybas, išskyrė puikų Darjušo Lavrinovičiaus žaidimą ir teigė, kad „Žalgirio“ treneriai aukštaūgį galėtų labiau išnaudoti. Algis Gedminas ir Vitoldas Masalskis įsitikinę, kad per paskutinę ataką kamuolys turėjo būti ne Simono Serapino rankose.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Rungtynės buvo gero lygio. „Žalgiris“ pagirtinai kovojo. Puikiai sužaidė Kauno komandos aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius. Pastaruoju metu jis aikštėje praleisdavo nedaug laiko, buvo „nusodintas“, tačiau vakar įrodė, kad yra aukštos klasės krepšininkas.
Pažiūrėkime, kaip ginasi Tanoka Beardas ir D.Lavrinovičius. Net neverta lyginti. Amerikietis beveik nesigina, jis net nepašoka, o Darjušas varžovams neleidžia pasijusti laisviems, apdalija juos blokais. Dar kartą pakartosiu, ką esu sakęs anksčiau: D.Lavrinovičius yra nepakankamai išnaudojamas, nesuprantama, kodėl jis pasodinamas ant suoliuko, kai žaidžia sėkmingai.
Kovojo „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas, gerai atrodė Ainaras Bagatskis. Pastaruoju metu latvis dažniau sėdėdavo ant suolelio, o šį kartą rungtyniavo daug, todėl jam reikėjo leisti truputį daugiau atsikvėpti.
Antanas Sireika padarė klaidą, kad mačo pabaigoje aikštelėje laikė Simoną Serapiną. Jis dar jaunas, nepatyręs. Tikrai ne Simonas turėjo varytis kamuolį. Varžovai paspaudė, ir S.Serapinas prarado kamuolį.
Ketvirtajame kėlinyje LKL čempionai buvo išsiveržę į priekį, bet netrukus pralaimėjo atkarpą net 0:10. Kodėl? „Žalgiris“ jau keletą varžybų iš eilės nerodo taktinio brandumo. Taip atsitiko ir šį kartą. Reikėjo ir toliau labiau remtis priekinės linijos žaidėjais, užuot leidus mėtyti mažesniems. Labai nesmagu, kad kauniečiai pralaimėjo ketvirtą kartą iš eilės“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Žalgiriečiai rungtynes pradėjo prastai, nes nebuvo reikiamai nusiteikę. Krepšininkus veikė tai, kad galimybių iškopti į kitą etapą praktiškai nebuvo. „Žalgiriui“ trūko Roberto Packo, nes Vidas Ginevičius sunkiai susitvarkė su savo pareigomis. Tuo, kad nerungtyniavo R.Packas, galima paaiškinti kai kurias kauniečių klaidas.
Man net keista, kad „Panathinaikos“ nelabai moka pulti prieš „Žalgirio“ aikštės gynybą. Ji LKL čempionams davė daug naudos. Kai Graikijos komanda buvo įgijusi apčiuopiamą persvarą, pagalvojau, jog „Žalgiris“ bus sutriuškintas. Mūsiškius išgelbėjo aikštės gynyba ir puikus Darjušo Lavrinovičiaus žaidimas. Dar kartą turėjome galimybę įsitikinti, kad Darjušas turi žaisti starto penkete kartu su Tanoka Beardu. D.Lavrinovičiaus sveikata dabar gera, jis labai gerai ginasi, staigiai bėga į greitą ataką. Jei aš būčiau treneris, leisčiau jį į starto penketą.
T.Beardui didelių pastabų nėra, bet gintis jis galėtų geriau. Kai amerikietis rungtyniavo kartu su D.Lavrinovičiumi, jų tandemas atrodė šauniai. Varžybų pabaigoje „Žalgiriui“ atsirado galimybė išvengti nesėkmės. Kas turėjo varytis kamuolį? Tik ne Simonas Serapinas. Kamuolys turėjo būti V.Ginevičiaus rankose. Tačiau viskas išėjo stichiškai.
„Panathinaikos“ gerai žaidė tik pirmąją mačo dalį. Tris kėlinukus aikštės šeimininkai rungtyniavo prasčiau nei Kaune. Man Atėnų komanda nepanaši į tą, kuri kovotų finaliniame ketverte. Ir Bolonijos „Climamio“, ir Vitorijos „Tau Ceramica“ palieka geresnį įspūdį“.

Alvydas Šidlauskas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas: „Kauniečiai Graikijoje nesitikėjo laimėti, todėl mačo pradžioje rezultatas augo ne jų naudai. Vėliau „Žalgirio“ krepšininkai pamatė, kad su varžovais galima žaisti ir juos įveikti, todėl vaizdas aikštėje pasikeitė.
„Žalgiris“ galėjo ir turėjo laimėti. Viskas buvo mūsiškių rankose – ir kamuolys, ir pakankamai laiko. Tačiau paskutinėmis sekundėmis žalgiriečius persekioja kažkokia liga.Vakar jie viduryje aikštės prarado kamuolį, prieš savaitę nepataikė iš po krepšio. LKL čempionams labai trūko Dainiaus Šalengos taškų. Jis per 34 minutes nepelnė nė taško. Vladas Garastas sakydavo, kad net stovint per rungtynes galima pelnyti vieną taškelį, nes kamuolys bent kartą atšoks tau. Jei D.Šalenga žaistų kaip visada, tikriausiai būtume laimėję.
„Žalgirio“ treneriai turėtų labiau pasitikėti Darjušu Lavrinovičiumi. Darjušas fiziškai galingas, greitas, turi taiklią ranką. Jei aukštaūgiui leistų daug rungtyniauti, jis visada žaistų taip, kaip vakar. Tačiau iki mačo su „Panathinaikos“ D.Lavrinovičius aikštėje kažkodėl pasirodydavo tik epizodiškai.
„Panathinaikos“ komanda nėra labai stipri, ji grupėje tikriausiai liks antra. Man galingesnės ekipos įspūdį palieka Bolonijos „Climamio“.

Komentarai