A. Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centro pareiškimas spaudai 0

Būtų pakankamai juokinga, jeigu nebūtų liūdna: netolimoje ateityje bet kuris Lietuvos gyventojas, išgirdęs diskusiją ar pasakojimą apie naujų ir modernių sporto rūmų statybą Kaune, visai pagrįstai suabejos – gal iš tikrųjų girdi naują anekdotą šia tema?..
Faktas: jeigu visų valdžių įvairiais laikais – pradedant auksinio “Žalgirio” era ir baigiant praėjusiu dešimtmečiu, kada klubas iškovojo dvi Europos taures – duoti pažadai būtų virtę darbais, naujos sporto arenos šiandien stovėtų kas keli miesto kvartalai. Deja, per šias dvi dešimtis metų naujų sporto rūmų – nė kvapo. Dar daugiau, iki nesenos praeities visai pagrįstai atrodė, jog krepšinio sostinėje už tauškalus ir senutę Halę nieko amžinesnio ir būti negali.
Nesenai Kauno miesto tarybos priimtas tvirtas sprendimas Kauno “Žalgirio” klubui ir visam miestui reikalingą areną Nemuno saloje suteikė vilties, jog pagaliau ši pažadų muilo opera baigsis. Sprendimui neprieštaravo Lietuvos Respublikos Vyriausybė, statybvietė buvo parodyta ir Eurolygos, kurioje rungtyniauja Kauno “Žalgiris” vadovams.
Atrodė, kad pagaliau pavyko suderinti krepšinio klubo, siekiančio įvykdyti Eurolygos reikalavimus ir nuo 2006-2007 metų sezono varžytis ne mažesnėje, nei 8000 žiūrovų talpinančioje arenoje, Kauno miesto savivaldybės vykdomų socialinių funkcijų, privačių investuotojų ir visos 2011 metų Europos čempionatui besirengiančios Lietuvos interesus. Atrodo – ko gi dar trūksta?
Mus glumina tai, kad ir po priimto Kauno miesto valdžios sprendimo, kuris paremtas ne tik žodžiais bet ir darbais, t.y. rasta vieta sporto rūmams, padarytas detalusis planas ir į pabaigą einantys projektavimo darbai, diskusijos nesibaigia. Jau po to pradėta vardyti taip vadinamas alternatyvas sporto rūmų Nemuno saloje variantui: lyg dabartinės naftos terminalo vietoje, lyg kažkur prie IX forto…
Jeigu visa tai eilinį kartą nebūtų panašu į neproduktyvius tauškalus, galėtume pasakyti, kad bet kuris variantas yra priimtinas ir Kauno “Žalgiriui”, su garantuota sąlyga, kad naujuosius sporto rūmus 2006 metų vasarą bus galima pamatyti nebe popieriuje, o tikrovėje. Kartus ilgai pažadais maitinto Kauno “Žalgirio” patyrimas bei grėsmė netekti galimybės rungtyniauti Eurolygos turnyre, į vėl minimas “alternatyvas” verčia mus žiūrėti su nepasitikėjimu. Juolab, kad vien naujų projektų parengimas truks mažiausiai dvejus metus.
Būtent dėl šios priežasties UAB “A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras” kviečia visus nebetęsti diskusijų bei žodžių karų, o vykdyti anksčiau priimtus sprendimus ir įsipareigojimus pastatyti naujus sporto rūmus Nemuno saloje.

UAB „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras“
Valdybos pirmininkas Arvydas Sabonis

Komentarai