P.Mikelionis: “Sporto rūmus turėtume jau kitų metų pabaigoje” 0

Visai neseniai atrodė, jog atliekami sprendimai ir darbai statyti sporto rūmus Nemuno saloje netrukus taps realybe. Tačiau šiuo metu atsirado kitų siūlymų renkantis sporto rūmų vietą, projektą ir statybos pabaigos datą. Ką apie tai mano su krepšiniu susiję žmonės? Zalgiris.lt tinklalapis būtent to jų ir pasiteiravo.

Petras Mikelionis, Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas: “Kauno miesto savivaldybės idėja statyti sporto rūnus Nemuno saloje yra pagrįsta ne tik mintimis, bet ir konkrečiais darbais. Yra Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintas leidimas statyti sporto rūmus Nemuno saloje. Patvirtintas detalus statybų planas. Kauno m. savivaldybė statyboms skyrė 25 milijonus litų. Taip pat yra nemažai privačių bendrovių, norinčių investuoti. Turėtume ne tik puikius sporto rūmus Kaune, kuriuose galėtų rungtyniauti “Žalgiris”, bet ir būtų sutvarkyta aplinka saloje. Visi kiti siūlomi sporto arenos statybų variantai yra tik žodiniai planai, bet nėra jokių konkrečių darbų. Tikiuosi, kad kitą ketvirtadienį, kovo 31-ąją dieną, vyksiančiame LR Vyriausybės strateginio planavimo komiteto, kuriam vadovauja Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Mykolas Brazauskas, suteiks mūsų projektui nacionalinės reikšmės statusą. Tada statybas galėtume pradėti birželio mėnesį, o užbaigti – 2006 metų pabaigoje.”

Modestas Paulauskas, olimpinis čempionas: “Svarbiausias statybų tikslas – kad sporto rūmai būtų tikslingai naudojami. Kas bus jų dažniausias svečias? Aišku, kad “Žalgiris”. Tad būtina kuo greičiau pradėti statybas ir spėti jas užbaigti iki 2006-2007 m. krepšinio sezono. Aš nemanau, kad yra norinčių, jog “Žalgiris” rungtyniautų Rygoje ar Minske”.

Alvydas Šidlauskas, buvęs žalgirietis: “Be abejo, pirmiausia reikia atsižvelgti į “Žalgirio” interesus ir spėti pastatyti sporto rūmus iki 2006-2007 m. sezono, nuo kurio Eurolyga reikalaus rungtyniauti didesnėse arenose. Juk Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje bus surengtas tik vieną kartą, o “Žalgiris” sporto rūmuose juk rungtyniaus labai dažnai”.

Anatolijus Čiupkovas, Lietuvos krepšinio federacijos veteranų ir neįgaliųjų sportininkų atstovas: “Man nesuprantami tokie dalykai, kai pradedama trukdyti tęsti jau beįsibėgėjančius darbus. Kauno m. savivaldybė jau gerokai pasistumėjo į priekį sporto rūmų statyboje. Savivaldybė nėra privati organizacija ir jos vykdomas projektas turi teisę gauti nacionalinės reikšmės statusą bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės paramą. Visos kitos privačios struktūros, norinčios statyti sporto rūmus, tegul atlieka darbus savo lėšomis. Juk sporto salių gali būti ir daugiau. Tik svarbu, kad nenutiktų kaip Vilniuje, kur “Siemens” arena dirba nuostolingai ir prašo paramos iš valstybės.

Komentarai