Žalgiriečiai Bolonijoje žaidė be entuziazmo 0

Kauno „Žalgirio“ žaidimas Bolonijoje nuvylė. LKL čempionai nedemonstravo kovingumo, azarto, neprisivertė grumtis dėl pergalės, nes žinojo, kad turnyro lentelei mačas su Bolonijos „Climamio“ nebeturi jokios įtakos. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklalapiui komentavę Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Climamio“ komandų.

Sergejus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „Labai jautėsi, kad žalgiriečiai neturi motyvacijos, nes turnyro lentelėje negali pakilti aukščiau. Tai skaudžiausia, nes komanda bet kuriuo atveju privalo kautis.
„Žalgiris“ vakar atrodė be veido. O jį norisi matyti. Buvo graudu žiūrėti. Girdėdavome kalbas, kad jei krepšininkai vyrai, jie laimės. Deja… Pralaimėta penktąjį kartą iš eilės. Žaidėjai neturi savigarbos, nėra kam pakelti balso. Kauniečiai rungtyniauja taip, kad atrodo, jog jie kuo greičiau laukia mačo pabaigos. Esu labai susikrimtęs, nusivylęs, nes abejingi veidai mane pribloškia. Mano treniruojamoje „Puntuko-Jarimpekso“ ekipoje abejingumo nėra. Aš tuoj pakeliu balsą. Kai reikia, komandos draugus paragina, paskatina kovai Darius Sirtautas, Melvinas Abramsas. „Žalgiryje“ to nematau.
Gaila komandos kapitono Mindaugo Timinsko. Visą sezoną jis žaidė puikiai, rodė kovingumo pavyzdį. Tačiau matant abejingus veidus, rankos nusvyra ir Mindaugui. Su „Climamio“ normaliai žaidė Dainius Šalenga, savo darbą atliko Tanoka Beardas, tačiau amerikietis daugiau žaidė dėl statistikos.
Dabar jau galima teigti, kad „Žalgiris“ nebuvo tinkamai sukomplektuotas. Kai reikia žaisti rimtas varžybas, komanda nepajėgi laimėti. Tuo įsitikinome antrajame Eurolygos turnyro etape. Nepaisant to, žaidėjai turėjo rodyti kovingumo pavyzdį. Labai noriu, kad žalgiriečiai Eurolygos varžybas baigtų pergale. Galų gale krepšininkams turi prabusti savigarba. Tikiuosi, jog per rungtynes su Vitorijos „Tau Ceramica“ taip ir atsitiks“.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Žalgiriečiai nebuvo nusiteikę kovai. Iš savo patirties žinau, kaip sunku save nugalėti, prisiversti grumtis, kai žaidi nieko nebelemenčias rungtynes. Kauniečių tikriausiai niekaip neapleido mintis, kad mačas su Bolonijos „Climamio“ turnyro lentelei neturi įtakos. O tai atsiliepia žaidimo kokybei.
Krepšininkai lyg ir stengėsi, bet jiems daug kas nepavyko, nes vidinis nusiteikimas turi didelę reikšmę. Šį kartą „Žalgirio“ krepšininkų požiūris į varžybas nebuvo toks, koks turėtų. Vis dėlto jaunimas turėjo galimybę realizuoti save. Tačiau to nepadarė, greitai nuleido rankas, nes nematė azarto, ugnelės iš komandos draugų.
LKL čempionams akivaizdžiai trūko įžaidėjo Roberto Packo. Amerikietis rungtyniauja banguotai, kartais pridaro klaidų, bet jo energijos, greito puolimo „Žalgiriui“ labai reikėjo. R.Packas yra krepšininkas, mokantis išjudinti komandą. Kauno ekipoje nebuvo vyrų, kurie žaistų pasiaukojamai, kristų dėl kiekvieno kamuolio. R.Packas tą dažnai pademonstruoja. Vidas Ginevičius negali amerikiečio deramai pakeisti, nes yra žemesnio meistriškumo.
„Žalgiris“ pralaimėjo penktą kartą iš eilės ne vien dėl meistriškumo stokos. Komandai pritrūko ir sėkmės. Per mačą Kaune su Atėnų „Panathinaikos“ teisėjai tikrai prastai švilpė. Jei pirmąsias antrojo etapo varžybas kauniečiai būtų laimėję, gal viskas kitaip susiklostytų. Po pergalės žaidėjų nuotaika, nusiteikimas būna visiškai kitoks. Kai žalgiriečiai pralaimėjo antrą kartą, juos dar labiau užplūdo neigiamos emocijos.
Po savaitės savo aikštėje kauniečiams būtina įveikti Vitorijos „Tau Ceramica“ krepšininkus. Ir dėl savęs, ir dėl žiūrovų, ir dėl klubo ateities. Yra galimybė švęsti pergalę, nes jau bus atsigavęs ir R.Packas.
Manau, šį šeštadienį Halėje pamatysime visai kitokį „Žalgirį“, nes varžybos su Vilniaus „Lietuvos rytu“ kauniečiams yra ne tik prestižo reikalas. Laukiu labai įdomios kovos“.

Mindaugas Arlauskas, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Rungtynės „Žalgiriui“ aiškiai nepavyko. Komandai trūko tokio nusiteikimo, koks buvo prieš savaitę Graikijoje, todėl ir vaizdas buvo visiškai kitoks. Su „Panathinaikos“ žalgiriečiai kovėsi, o su „Climamio“ kovos nebuvo.
Negerai, kai toks krepšininkų požiūris. Nesvarbu – lemia ką nors varžybos ar ne, bet reikia garbingai kovoti iki galo, nenuleisti rankų. Nenoriu minėti pavardžių. Visa komanda kalta, kad taip išėjo. „Žalgiriui“ trūko amerikiečio Roberto Packo, jis būtų labai padėjęs ekipai. Vidas Ginevičius nėra tokios sportinės formos, kad atstotų amerikietį.
Tikiu, kad „Žalgiris“ visai kitaip atrodys šeštadienį per varžybas su Vilniaus „Lietuvos rytu“, o kitą savaitę nusiteiks kovai paskutiniam šio sezono Eurolygos mačui su Vitorijos „Tau Ceramica“. Žalgiriečiai turėtų stipriai trinktelėti durimis“.

Komentarai