Kas liko už kadro 0

Po penktojo pralaimėjimo iš eilės Eurolygos TOP-16 varžybose ieškoti kažkokių pasiteisinimų būtų tikrai nerimta. Todėl mes to ir nedarysime. Paprasčiausiai norime papasakoti tai, kas vyko aikštelėje tuo metu, kai Lietuvoje rungtynių su „Climamio“ dėl techninių kliūčių nerodė.

Pirmąjį rungtynių kėlinį kauniečiai pralaimėjo tik 5 taškų skirtumu ir antrajame kėlinyje buvo galima tikėtis pakankamai atkaklios kovos. Rezultatyviausias mūsų ekipoje po pirmųjų dešimties minučių buvo Tanoka Beardas, pelnęs 10 iš 17 komandos taškų.


juokas.avi (1.76 MB)
Antrajame kėlinyje prieš mūsų lyderį italų komandos treneris išleido slovėną Matjazą Smodišą, kuriam, matyt, buvo skirta atskira misija. Ji išaiškėjo jau pirmosios “Žalgirio” atakos. Praėjus kelioms sekundėms, jis priėjęs prie T.Beardo staiga griuvo ant žemės, susiėmęs už veido. Situacija buvo labai keista ir jos niekas, nei teisėjai, nei žaidėjai nesuprato. Tuo tarpu slovėnas gulėjo ant aikštės grindų. Kilo didžiulė nepasitenkinimo banga tribūnose, o visi kiti rungtynių dalyviai liko tik stebėtojais. Tuoj po to, M.Smodišas atsistojo ir nuėjo aiškintis santykių su amerikiečiu. Tos pačios atakos metu, Tanokai laikant rankas iškėlus, slovėnas dar du kartus krito vos paliestas. Teisėjai vėl nebuvo linkę adekvačiai įvertinti situacijos. Priešingai, jie tik ramino kauniečių atsarginių žaidėjų suolelį, grasindami technine pražanga.
(Šią situaciją galite pamatyti patys)

Po nesėkmingos pirmosios atakos antrajame kėlinyje sekė taiklus italų išpuolis. Antrosios žalgiriečių atakos metu M.Smodišas jau buvo tvirtesnis ir neleido žalgiriečiui lengvai judėti bei daugiau ant žemės nekrito. Tačiau T.Beardui bandant kovoti dėl vietos po krepšiu, teisėjas sušvilpė abejotiną abipusią pražangą komandų žaidėjams. Po keliolikos sekundžių pratrūko mūsų legionieriaus emocijos ir jis nepatenkintiems italų sirgaliams demonstratyviai paplojo. Už tai T.Beardas buvo nubaistas technine pražanga.

Per šias 95 sekundes M.Smodišas turbūt padarė net daugiau, nei iš jo tikėjosi treneriai, o gal jo užduotis tokia ir buvo. Panaši situacija buvo kilus ir “Climamio” rungtynėse su “Tau Ceramica”, kada dėl to pačio slovėno elgesio diskvalifikacine pražanga buvo nubaustas nekaltas varžovų komandos žaidėjas Travisas Hansenas.

Be abejo, šią aiškią provokaciją jokiu būdu negalime vadinti ta, kuri nulėmė galutinį rezultatą, tačiau komandos lyderio T.Beardo žaidimui ir kovingumui tai tikrai turėjo įtakos.

Komentarai