Laimėti padėjo užsigrūdinimas Eurolygos turnyre 0

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną trečią kartą nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“. Žalgiriečiams pergalę lėmė kovingumas, didelis noras laimėti, užsigrūdinimas Eurolygos turnyre. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų tinklalapiui komentavę LKL favoritų dvikovą.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Jautėsi, kad „Lietuvos ryto“ treneris galvoja ne tik apie šį mačą, bet ir apie labai svarbią artėjančią dvikovą su Valensijos „Pamesa“. Todėl vilniečių starto penketas buvo neįprastas, amerikietis Tyrone Nesby aikštėje pasirodė tik trečiajame kėlinuke.
Abi komandos demonstravo gerą, aukšto lygio krepšinį. Rungtynes pavadinčiau velykinėmis. Kai mačo pabaigoje sostinės ekipa įgijo devynių taškų persvarą, pamaniau, jog aikštės šeimininkai pralaimės. Tačiau žalgiriečiai pademonstravo charakterį, panašiai kaip Vilniaus „Lietuvos telekomo“ krepšininkės, ir iškovojo įspūdingą pergalę. Jos kalviai – Dainius Šalenga ir Mindaugas Timinskas. O „Lietuvos rytas“ varžybų pabaigoje neišvengė klaidų. T.Nesby be reikalo baudavo Robertą Packą.
Iš kauniečių puikiai atrodė M.Timinskas, lemiamu momentu šauniai rungtyniavo D.Šalenga, gerai puolė Tanoka Beardas. Malonu, kad „Žalgiryje“ daug laiko žaidė lietuviai. Apskritai, „Žalgiris“ yra stipresnė komanda už „Lietuvos rytą“.
Abu treneriai per šį mačą ne viską parodė, kai ką slėpė. Nepaisant to, iš visų šio sezono varžybų tarp Vilniaus ir Kauno klubų, šios buvo gražiausios“.

Linas Šalkus, Vilniaus „Sakalų“ vyriausiasis treneris: „Buvo smagu žiūrėti gero lygio varžybas. „Žalgiris“ po kelių iš eilės nesėkmingų rungtynių Eurolygos turnyre labai norėjo reabilituotis prieš savo žiūrovus, todėl troško pergalės. Kauniečiai parodė savo meistriškumo lygį. Mačo pabaigoje atsilikdami devyniais taškais, jie sugebėjo išplėšti pergalę.
Lemiamu momentu iniciatyvos ėmėsi Mindaugas Timinskas ir Dainius Šalenga, kurie pataikė labai svarbius tritaškius. Žalgiriečiai turėjo skubėti, bet neklysti. Jie taip ir elgėsi. Pamatėme, kad komanda, rungtyniaujanti Eurolygoje, yra užgrūdinta. Žiūrovams toks žaidimas tikrai patiko. Nereikėtų nuvertinti pralaimėjusiųjų ir labai girti nugalėtojų, nes abi komandos žaidė gražiai.
Po šios pergalės Kauno krepšininkų psichologinė būsena bus pakili, nes jie įveikė stiprų varžovą. Jei ateinančią savaitę žalgiriečiai nugalės Vitorijos „Tau Ceramica“, tai bus visai geras Eurolygos akordas“.

Alvydas Šidlauskas, buvęs „Žalgirio“ žaidėjas: „Žalgiriui“ pergalę lėmė puikiai sužaistos paskutinės trys minutės, per kurias kauniečiai pademonstravo ryžtą, kovingumą ir meistriškumą. Žalgiriečiai savo gerbėjams padovanojo puikią velykinę dovaną, nudžiugino su 60-uoju gimtadieniu pasveikintą krepšinio legendą Modestą Paulauską. „Žalgirio“ pergalė – tai lyg ir atsakymas, kurioje vietoje ir kas Kaune turėtų statyti sporto rūmus“.

Komentarai