A.Macijauskas: „Sporto halės žiūrovų spaudimo nebijau“ 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Šiandien po pietų į Karmėlavos oro uostą atskrido rytdienos Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos turnyre Vitorijos „Tau Ceramica“ (Ispanija) komanda, kuriai atstovauja Lietuvos rinktinės gynėjas Arvydas Macijauskas.
Antrajame Eurolygos turnyro etape „Tau Ceramica“ iškovojo tris pergales ir patyrė dvi nesėkmes. Vitorijos krepšininkai visas rungtynes laimėjo savo aikštėje. Jie įveikė Bolonijos „Climamio“ (94:84), „Žalgirį“ (100:69) ir Atėnų „Panathinaikos“ (86:69), o išvykoje nusileido „Panathinaikos“ (81:93) bei „Climamio“ (79:86).

„Rytdienos varžybos su „Žalgiriu“ – pačios svarbiausios šį sezoną. Jei mes pralaimėsime, turėsime nedaug šansų patekti į Eurolygos turnyro ketvirtfinalį. Tada teks laukti rungtynių tarp „Climamio“ ir „Panathinaikos“ baigties. Todėl Kaune privalome laimėti, jei norime patys nuspręsti savo likimą.
Žaisime su komanda, kurią savo aikštėje įveikėme net 31 taško skirtumu. Tada „Žalgiris“ žaidė prastai, bet nereikia pamiršti, kad „Žalgiris“ yra klubas, turintis gilias tradicijas, daug pasiekęs. Be to, kauniečiai kovos savo aikštėje, juos palaikys gausūs žiūrovai. Jei mes nebūsime 100 proc. susikaupę, gali iškilti problemų ir bus labai sunku laimėti. Komanda privalo pamiršti pirmąsias rungtynes su „Žalgiriu“. Vyrai turi galvoti tik apie rytdienos mačą“, – sakė „Tau Ceramica“ vyriausiasis treneris Duško Ivanovičius.

„Tau Ceramica“ savaitgalį pralaimėjo Ispanijos čempionato rungtynes Badalonos „Joventut“ komandai. Snaiperis Arvydas Macijauskas, paklaustas, ar ši nesėkmė nesugadino žaidėjams nuotaikos, atsakė: „Ispanijos lyga yra labai svarbi, sunku laimėti visas varžybas. Prieš tai mes buvome iškovoję 15 pergalių iš eilės, o dabar teko pripažinti varžovų pranašumą. Tačiau į Kauną atvykome laimėti. Nesvarbu, kad „Žalgiriui“ šis mačas nieko nelemia. Kauniečiai savo žiūrovų akivaizdoje norės atsirevanšuoti, juo labiau kad mūsų aikštėje žalgiriečiai nusileido pakankamai dideliu skirtumu. „Žalgiris“ tikrai nebuvo vertas tokio pralaimėjimo“.
A.Macijauskas sakė, kad visi „Tau Ceramica“ krepšininkai yra sveiki ir pasirengę kautis. Ar Arvydas vėl žada bombarduoti „Žalgirį“ tritaškiais? „Nežinau, kaip man seksis. Svarbu, jog mano komanda bombarduotų“, – tikino lietuvis.
A.Macijauskas teigė, kad nė trupučio nebijo Sporto halės žiūrovų spaudimo. „Kiekvieną krepšininką įkvepia salė, pilna audringų žiūrovų. Vyraujant tokiai atmosferai visi jaučiasi geriau“, – sakė gynėjas.

Komentarai