Žaidėjams kai kurie arbitrų sprendimai buvo nesuvokiami 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos sezoną baigė pralaimėjimu Vitorijos „Tau Ceramica“ komandai – 82:86. Rūbinėje žalgiriečiai guodėsi bent tuo, kad pavyko pademonstruoti gerą krepšinį. Krepšininkai teigė, kad ne jų pusėje buvo ir arbitrai, o kai kurie teisėjų sprendimai buvo tiesiog nesuvokiami.

„Visi mūsų komandos krepšininkai buvo grįžę į rikiuotę, todėl žaidėme gerai. Malonu visiems kartu žaisti. Žinoma, norėjosi laimėti. Na, bent žiūrovus pradžiuginome geromis rungtynėmis.
Tikėtis, kad mums namuose padės teisėjai buvo nerealu, nes „Žalgiris“ kovojo tik dėl garbės, o „Tau Ceramica“ – dėl iškopimo į ketvirtfinalį. Todėl arbitrai labiau palaikė varžovus. Kai kurie teisėjų sprendimai buvo nesuprantami.
Visą „Žalgirio“ klubą noriu pasveikinti su geru Eurolygos sezonu. Antrajame etape pergalių neiškovojome, bet kelis kartus buvome labai arti pergalės. Šiek tiek pritrūko sveikatos, keli žaidėjai buvo susirgę. „Žalgiris“ nėra tas klubas, kurio biudžetas leidžia nusipirkti daug lygiaverčių krepšininkų. Mums dažniausiai tenka remtis ne visais žaidėjais. Kai iš rikiuotės iškrenta vienas kitas žmogus, sunku rasti lygiavertę pamainą. Yra talentingų jaunuolių, bet kol kas jie per „žali“.
Vis dėlto smagu. Sezono pradžioje tikriausiai niekas nesitikėjo, kad be Arvydo Sabonio pagalbos mes sugebėsime iškovoti tiek pergalių ir pateksime į antrąjį Eurolygos turnyro etapą. „Žalgiriui“ Eurolygoje buvo visai geri metai“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.

„Pirmoje rungtynių pusėje buvome įgiję 12 taškų persvarą, nes gerai gynėmės, taškus pelnydavome greitomis atakomis. Vėliau padarėme porą kvailų klaidų, varžovai sėkmingai puolė, ir skirtumas pradėjo tirpti.
Mačo baigčiai nemažos įtakos turėjo ir teisėjų sprendimai. Žaidėme namuose, o gavome keturias technines ir vieną nesportinę pražangą. Tai absurdas. Per mano sportinę karjerą taip dar nėra buvę. „Tau Ceramica“ treneris Duško Ivanovičius per visas rungtynes vaikščiojo po aikštelę, o mūsų treneris vos žengė žingsnį į aikštelę ir iš karto buvo nubaustas technine pražanga. Tai tiesiog protu nesuvokiama.
Antrajame etape pasirodėme nesėkmingai, nes palūžome po pirmųjų rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“, kai „Žalgiriui“ laimėti neleido teisėjai. Tai mus išmušė iš vėžių“, – emocingai kalbėjo „Žalgirio“ įžaidėjas Vidas Ginevičius.

„Nors ir pralaimėjome, bet Eurolygos sezoną baigėme aukšta nata – pademonstravome gerą krepšinį. Širdį glosto tai, kad „Žalgiris“ demonstravo komandinį žaidimą – agresyvų, greitą, šiuolaikinį. Tai vienintelis dalykas, teikiantis džiaugsmą.
Dabar reikės rengtis likusioms Baltijos krepšinio lygos (BBL) ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėms. Turime pasirodyti sėkmingai“, – teigė užvakar 38-ąjį gimtadienį atšventęs Kauno komandos legionierius Ainaras Bagatskis.

„Apmaudu, jog pasirodymą Eurolygoje baigėme šešiais pralaimėjimais. Labai norėjome laimėti nors paskutiniąsias rungtynes. Nedaug trūko iki pergalės. Vis dėlto reikia pripažinti, kad „Tau Ceramica“ – stipri komanda. Be to, šįkart ne mūsų pusėje buvo ir teisėjai. Gavome daug techninių pražangų, nors kažin ar to nusipelnėme.
Dabar svarbu laimėti tai, kas liko – BBL ir LKL čempionų vardus“, – sakė „Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius.

Komentarai