„Žalgiris“ troško trinktelėti durimis 0

Kauno „Žalgirio“ komanda šiemet jau baigė pasirodymą Eurolygos turnyre. Zalgiris.lt krepšinio specialistų paprašė pasidalinti mintimis apie paskutiniąsias kauniečių rungtynes su Vitorijos „Tau Ceramica“ ir įvertinti visą žalgiriečių sezoną.

Algirdas Linkevičius, buvęs „Žalgirio“ snaiperis: „Pagrindinė „Žalgirio“ pralaimėjimo priežastis – techninės pražangos. Žalgiriečiai gavo daug tokių pražangų. Tai rodo, kad komandoje nėra drausmės. Varžovams buvo padovanota beveik 10 taškų. Nereikia apeliuoti į teisėjus, kur kas geriau pažvelgti į save ir susimąstyti, ar viską darei gerai. Susidarė įspūdis, kad vakar komanda buvo nevaldoma.
„Tau Ceramica“ treneris Duško Ivanovičius – autoritetas. Jis už menkiausią klaidą bet kada gali pasodinti ant suolelio bet kurį žaidėją, net ir Arvydą Macijauską. Šis treneris – tarsi geležinis kumštis. Komandoje viskas priklauso nuo drausmės, o „Žalgiryje“ jos nėra. Robertas Packas dažnai įsivelia į individualų žaidimą. Amerikietis yra staigus, sugeba išnaudoti savo greitį, bet kartais užmiršta komandos draugus ir viską nori padaryti pats. Panašu, kad amerikiečiai yra nevaldomi. Tanoka Beardas kartais prasižengia visiškai be reikalo, galima pastebėti jo arogancijos protrūkį. Prisirinkęs pražangų, aukštaūgis negali agresyviai gintis. Įdomu, ar po rungtynių kas nors su juo apie tai pakalba. „Žalgirį“ galima ir pagirti, nes vyrai su „Tau Ceramica“ kovėsi, rungtynės buvo atkaklios ir gražios. Didelį įspūdį paliko varžovų gynėjas A.Macijauskas. Jis įrodė, kad yra aukšto lygio žaidėjas, ko, deja, negalima pasakyti apie kai kuriuos žalgiriečius. Arvydas puikiai pasirengęs fiziškai, greitas, sugeba atsipalaiduoti nuo varžovų.
Šiemet LKL čempionai Eurolygoje pasiekė tai, ką galėjo. Patekimas į TOP-16 yra geras rezultatas. Su tokia sudėtimi geresnių rezultatų tikėtis neverta. Reikia džiaugtis, kad buvo gerų rungtynių. Pažiūrėkime į žaidėjų pavardes ir stabilumą. Tik Tanoka Beardas, Mindaugas Timinskas ir Dainius Šalenga rungtyniavo stabiliai. Vienerias varžybas „ištraukė“ Vidas Ginevičius, po kartą tai padarė Robertas Packas ir „Žalgirio“ jaunimas. Todėl ir sakau, jog geresnių rezultatų nereikia reikalauti“.

Algis Gedminas, krepšinio ekspertas: „Techninės pražangos parodė, kad „Žalgirio“ amerikiečiai Robertas Packas ir Tanoka Beardas stokoja drausmės, sportinės kultūros. Po tokio jų elgesio Antanas Sireika turėjo legionierius pasodinti ant suolelio ir į aikštę išleisti jų dublerius.
Vis dėlto „Žalgirio“ žaidimas vakar nudžiugino. Aš nemaniau, kad kauniečiai, Eurolygos turnyre patyrę penkis iš eilės pralaimėjimus, ras savyje jėgų, emocijų susikauti. Antrojo kėlinio pradžia buvo tiesiog puiki, aikštės šeimininkai demonstravo nuostabų puolimą. Bėdos prasidėjo, kai kauniečiai sulėtino žaidimą, pradėjo gintis aikšte. Varžovai iš kampų mėtė laisvi. Be to, negalima buvo verstis mažesniais žaidėjais, reikėjo aikštėje laikyti du aukštaūgius, nes sumažinus ūgį, pralaimima kova po krepšiais. Tragedija, kad „Žalgiris“ vengia rungtyniauti dviem aukštaūgiais. Reikia aikštėje kartu laikyti Tanoką Beardą ir Darjušą Lavrinovičių. Deja, Darjušui nėra parengta jokių derinių, jam niekas nepastato užtvaros.
Teisėjai, jausdami, kad Ispanijos komandai varžybos labai svarbios, palaikė ją. To nepaneigsi.
Ar šiemet „Žalgiris“ Eurolygoje galėjo pasiekti geresnių rezultatų? Taip. Mūsiškiai galėjo iškopti į kitą etapą. Tačiau antrajame etape kauniečiai pralaimėjo visus kartus, nes suprastėjo komandos gynyba. Treneris dažnai į aikštę įleisdavo per mažą penketą, neduodavo rungtyniauti dviem aukštaūgiams. A.Sireikos stiprioji pusė visada buvo aikštės gynyba. Šiais metais ji labai suprastėjo. „Žalgiriui“ trūko taktinio brandumo, dėl A.Sireikos minkštumo komanda stokojo žaidybinės drausmės“.

Sergejus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „Kauniečiai troško trinktelėti durimis, todėl labai stengėsi. Deja, neišvengė techninių pražangų. Tačiau techninės pražangos neskiriamos abejingiems žaidėjams.
Manau, kitą sezoną „Žalgiris“ turėtų įsigyti geresnį žaidimo organizatorių, nes Robertas Packas – ne tas krepšininkas, kuris sugeba tai padaryti. Tada ir klaidų būtų mažiau. R.Packui žaidimo vadžios dažnai išslysta. „Žalgirio“ jėgos aptirpusios. Jei Tanoka Beardas prisirenka pražangų, jo nėra kam pakeisti. Man atrodo, kad net iš komandos atleistas Artūras Javtokas būtų naudingas po krepšiais.
Su dabartine sudėtimi „Žalgiris“ Eurolygoje pasirodė normaliai. Pirmajame etape kauniečiai išvykoje įveikė Barselonos „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“, Sienos „Montepaschi“. Gaila, kad antrajame etape LKL čempionai nepatyrė pergalės džiaugsmo. Gal vieną kitą pergalę mūsiškiai ir galėjo iškovoti, bet pagal sudėtį komanda didesnių aukštumų nebuvo verta, nes kitos ekipos buvo geriau sukomplektuotos. Aukštesniems rezultatams reikia stipresnės sudėties. Dabar galime konstatuoti: ryklių draugijoje „Žalgiriui“ vietos neatsirado“.

Komentarai