„Žalgirio“ laukia Sedos miestelis 0

Gegužės 2 dieną Sedos (Mažeikių raj.) vidurinės mokyklos moksleiviai savo aikštelėje išbandys jėgas prieš legendinio Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Šią galimybę mokiniai laimėjo surinkę daugiausiai – virš 0,5 mln. – taškų telekomunikacijų bendrovės „Bitė GSM“ surengtame žaidime, vykusiame mobiliojo interneto svetainėje „Bitė plius“.
Iš viso „Bitės“ žaidime dalyvavo virš 1000 Lietuvos mokyklų. Antrojoje vietoje – daugiau kaip 420 tūkst. taškų surinkusi Varnių Motiejaus Valančiaus vidurinė mokykla. Trečiojoje vietoje liko Jiezno vidurinės mokyklos moksleiviai, surinkę beveik 128 tūkst. taškų.
Galimybę susirungti su „Žalgirio“ krepšininkais turėjo bet kurios mokyklos moksleiviai, besinaudojantys „Bitės“ ryšiu. Jaunieji krepšininkai turėjo surinkti kuo daugiau „kamuolių“, išmėtytų „Bitės plius“ mobiliojo interneto svetainėje, ir „pelnyti“ savo mokyklai du arba tris taškus. Mokyklos sąskaitą galima buvo padidinti ir žaidimo skrajutėse bei TV reklamoje ieškant slaptų kodų, vertų 50 taškų.

Šia proga pakalbinome Kauno “Žalgirio” vyriausiojo trenerio asistentą Gintarą Krapiką.

Jau ne pirmą kartą organizuojama ši akcija. Kaip rodo jos rezultatai, susidomėjimas tikrai didelis. Su kokia nuotaika žalgiriečiai vyks į Sedos miestelį?
Nepaisant to, kad žaisime išvykoje, jaučiamės šių rungtynių favoritais, nes jau trečius metus iš eilės žaidžiam tokio pobūdžio rungtynes ir žinome ko tikėtis tiek iš varžovų, tiek iš jų sirgalių. Tuo tarpu mūsų varžovams tai bus pirmosios tokio lygio rungtynės, todėl jiems turėtų būti sunkiau.

Ar “Žalgirio” komandos žaidėjai su noru dalyvauja tokiose akcijose?
Žaidėjai tikrai noriai vyksta į tokio pobūdžio rungtynes. Malonu pirmiausiai dėl to, kad tokiose akcijose laimi ne didžiausių miestų mokyklos. Didžiųjų Lietuvos miestų moksleiviai ir taip turi galimybę pamatyti krepšinio žvaigždes, o mažesniųjų – stengiasi aktyviai dalyvauti, kad turėtų galimybę ne tik pamatyti, bet ir susikauti su Lietuvos čempionais. Ne vienam iš tų vaikų tai gali būti vienintelė galimybė pamatyti žalgiriečius gyvai.

Kaip Jūs vertinate tokias akcijas, kuomet prieš stipriausią Lietuvos komandą akis į akį susirungti gali mažo miestelio vidurinės mokyklos moksleiviai?
Vertinu labai gerai. Pačiam, dar žaidžiant Kauno “Žalgiryje”, teko ne kartą rungtyniauti mažuose Lietuvos miesteliuose. Taip yra populiarinamas krepšinis ir mūsų komandos vardas. Norime padėkoti UAB “Bitė GSM” už tokios akcijos organizavimą. Tikrai smagu, kad “Žalgirio” rėmėjai sudaro galimybes žalgiriečius pamatyti visiems.

Ar specialiai ruošiatės rungtynėms prieš moksleivius?
Pirmiausia stengsimės prisitaikyti sąlygų, kuriomis teks rungtyniauti: mažesnės krepšinio aikštelės, prie pat linijų stovinčių žiūrovų ir t.t. Nors ir neturėsime laiko pasitreniruoti ir priprasti prie aikštelės ir krepšių, tikimės, kad rungtynės bus gražios.

Taip pat į keletą klausimų atsakė ir Sedos vidurinės mokyklos direktorė ponia Genovaitė Gricienė.

Kokia buvo reakcija mokykloje, kai sužinojote, jog laimėjote šį žaidimą?
Begalinis džiaugsmas. Tikrai nesitikėjome, nes esame tokie maži. Be to, sklinda visokių gandų apie tokius konkursus, jog jie yra nuperkami ir panašiai. Iš pradžių galvojome, jog ir čia bus tas pats. Bet sužinoję rezultatą, tikrai negalėjome tuo patikėti.

Kokia pergalės paslaptis?
Kantrybė ir užsispyrimas. Ir dar – begalinis noras laimėti.

Ar vaikai buvo kaip nors raginami dalyvauti šioje akcijoje? Ar jie patys buvo iniciatyvūs?
Šis laimėjimas yra pasiektas jų pačių. Mes, mokytojai, buvome tik jų pagalbininkai. Darnus moksleivių ir mokytojų bendradarbiavimas lėmė tai, jog “Žalgiris” viešės mūsų mokykloje. Nors mokykloje mokosi tik 542 moksleiviai, tačiau jų iniciatyva ir noras nugalėjo. Be to, į šį žaidimą įsitraukė ir visi Lietuvos sediškiai. Gausiai akcijoje dalyvavo ir studentai, išvykę iš Sedos studijuoti į kitus Lietuvos miestus.

Kaip ruošiatės “Žalgirio” sutikimui?
Ruošiamės šiai šventei labai nuoširdžiai. Kauniečių jau laukia visas Sedos miestelis. Svarbiausia, kad žalgiriečiai skirtų kiek galima daugiau laiko mums.

Ką šios rungtynės reiškia Jūsų mokyklai ir Sedos miesteliui?
Norime parodyti, kad sportinė dvasia Sedoje dar yra gyva. Anksčiau mes turėjome geriausią sporto salę rajone, tačiau dabar ji yra viena iš prasčiausių. Be abejo, vien dvasia gyvas nebūsi, todėl norime atkreipti dėmesį į esamą situaciją. Nepaisant to, sportas ir krepšinis yra mūsų miestelėnų gyvenimo dalis. Kaip mums sakė vienas mūsų miestelio sporto entuziastas, “jei mano laikais žalgiriečiai būtų atvykę į Sedą, būčiau “numiręs iš laimės”. Mūsų vaikai tikriausiai jaučia tą patį.

Komentarai