„Žalgiris“ iškovojo antrąją pergalę 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengė antrąjį žingsnį link LKL aukso žiedų. Kauniečiai antrosiose LKL superfinalo rungtynėse Vilniuje „Siemens“ arenoje 72:63 (12:16, 15:14, 23:12, 22:21) įveikė „Lietuvos rytą“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2-0.
Tanoka Beard įmetė 24 taškus (14 atkovotų bei 4 perimti kamuoliai), Robert Pack – 13, Ainars Bagatskis – 12, Darjušas Lavrinovičius – 10, Mindaugas Timinskas – 6, Paulius Jankūnas – 4, Dainius Šalenga – 3.
Pralaimėjusiems Tyrone Nesby pelnė 17 taškų, Andrius Šležas – 16, Gintaras Einikis – 9, Robert Štelmahers – 6 (8 rezultatyvūs perdavimai), Tomas Delininkaitis – 5, Rolandas Jarutis – 4, Saulius Kuzminskas, Simas Jasaitis ir Robertas Javtokas – po 2.

Pasak “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos, kauniečiams šis susitikimas buvo sunkus psichologiškai. “Laimėjome todėl, kad mūsų komandoje yra daugiau sunkumų užgrūdintų žaidėjų. Tai ir V.Ginevičius, R.Pack’as, M.Timinskas ir, aišku, T.Beard’as. Po D.Šalengos traumos mobilizavomės ir kovojome nežiūrėdami į rezultatą. D.Šalengos iškritimas iš rikiuotės mums yra didelė netektis, tad tikimės kad jis kuo greičiau grįš į aikštelę”, – spaudos konferencijoje sakė A.Sireika.

“Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Tomo Mahorič’ius pirmiausia pasveikino žalgiriečius su pergale. “Rungtynes pradėjome labai gerai ir teisingai, tačiau trūko taiklių metimų. Taip pat dažnokai klydome. Trečiojo kėlinio pradžia nulėmė mačo baigtį, nes prastai žaidėme ir gynyboje, ir puolime. Žalgiriečiai pradėjo perdavinėti kamuolį į baudos aikštelę, o mes nesugebėjome jų sustabdyti. Jaučiuosi blogai, tačiau vilčių mes vis dar turime. Tikiuosi kiti susitikimai mums susiklostys sėkmingiau”, – kalbėjo T.Mahorič’ius.

Mindaugo Kavaliausko nuotrauka
Light.lt

Komentarai