Euforiją išgyvenanti komanda pasmerkta pralaimėti 0

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale kol kas trūksta intrigos. Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, laimėjusi ULEB taurę, vis dar apimta euforijos ir nesugeba būti lygiaverte varžove pakiliai rungtyniaujančiam Kauno „Žalgiriui“. Taip mano krepšinio specialistai, mūsų svetainei komentavę antrąsias LKL finalo rungtynes tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“.

Vitoldas Masalskis, buvęs „Žalgirio“ gynėjas: „Vilniečiai pasmerkti pralaimėti šią finalo seriją, „Lietuvos ryto“ krepšininkai netiki, kad gali švęsti pergalę. Tai Vilniaus žaidėjų veiduose įskaičiau dar per pirmąsias LKL finalo varžybas Kaune. „Lietuvos rytas“ šiame finale yra visiškai kita ekipa nei buvo ULEB taurės turnyre. Vilniečiams pagrindinė sezono užduotis buvo patekti į Eurolygą. Ją įvykdę, sostinės krepšininkai atsipalaidavo, rungtyniauja be ugnelės. Vilniečių psichologinę būseną apibūdinčiau taip: snaudžiantys. Todėl linkęs manyti, kad šių metų LKL čempionai jau aiškūs, o rezultatas gali būti ir „sausas“.
„Žalgiris“ žaidžia savo žaidimą, turi puikų vidurio puolėją Tanoką Beardą, labai gerai išnaudoja visus privalumus. Galų gale kauniečiai turi tikslą, nes Eurolygoje jie tikriausiai tikėjosi daugiau. Žalgiriečiai nori reabilituotis. Jie jau iškovojo Baltijos lygos čempionų vardus, dabar trokšta įrodyti, kad ir Lietuvoje yra stipriausi.
Iš nugalėtojų komandos išskirčiau T.Beardą. Trečiajame kėlinyje Tanoka vienas apžaidė visą varžovų komandą. Jei ne keturios pražangos, gerai vertinčiau ir Roberto Packo žaidimą. Kiti atliko labiau pagalbinį darbą. Gal šiek tiek daugiau tikėjausi iš Darjušo Lavrinovičiaus. Iš vilniečių ekipą bandė patempti Andrius Šležas, bet iš komandos draugų jis nesulaukė paramos. Robertas Javtokas gynėsi lyg ir neblogai, bet puolime iš jo naudos nebuvo. Nepataikė Robertas Štelmaheris. Nežinia, ar „Lietuvos ryto“ sportinė forma suprastėjo, ar komanda taip žaidžia todėl, kad didžiausią darbą – patekti į Eurolygą – jau padarė. O žalgiriečiai finale atrodo šviežiai. Tai fizinio parengimo trenerio Aleksandro Kosausko nuopelnas“.

Sergejus Jovaiša, pasaulio ir Europos čempionas, Anykščių „Puntuko-Jarimpekso“ vyriausiasis treneris: „LKL finale kol kas intrigos nėra, nes vilniečiai rungtyniauja labai padrikai – gintis dar truputį gali, bet pulti nemoka. „Lietuvos rytas“ nesulaukia paspirties iš vidurio puolėjų. „Žalgirio“ „centras“ Tanoka Beardas, kai nori, padaro viską vienas. Kai aikštelėje jis buvo su Darjušu Lavrinovičiumi, šis tandemas karaliavo.
Vakar vilniečiams mažai padėjo ne tik vidurio puolėjai, bet ir Robertas Štelmaheris. „Lietuvos ryto“ treneris Tomo Mahoričius žadėjo pateikti siurprizų, bet jų nepamatėme. Visa naujovė ta, kad Andrius Šležas atsidūrė prie D.Lavrinovičiaus ir pataikė keletą tritaškių. Sunku vertinti T.Mahoričiaus vadovavimą komandai. Gali keisti žaidėjus kaip tik nori, bet jei nė vienas iš jų nepataiko, rezultato nebus. Manau, kad po sėkmės ULEB taurės turnyre vilniečiams per ilgai užsitęsė euforija. Ji dar nepraėjo, „Lietuvos ryto“ krepšininkai vis dar galvoja, kad daug pasiekė.
„Žalgiris“ – gerai sukomplektuota komanda, ji nesutriko ir netekusi vieno iš lyderių Dainiaus Šalengos. Vis dėlto ši netektis gali turėti įtakos kauniečių žaidimui ir suteikti papildomų galimybių „Lietuvos rytui“. Nemanau, kad LKL finalo serija jau baigta. Šeštadienį rezultatas tikriausiai bus 3:0, bet per ketvirtąsias rungtynes vilniečiai turėtų santykį sušvelninti. Tačiau galutine „Žalgirio“ pergale neabejoju“.

Mindaugo Kavaliausko nuotrauka
Light.lt

Komentarai