Šeštadienį Lietuvos himną atliks ansamblis iš Latvijos 0

Trečiųjų Lietuvos krepšinio lygos finalo rungtynių metu visų Kauno sporto halėje susirinkusių žiūrovų lauks malonus siurprizas. Kaip jau tapo įprasta, prieš kiekvienas Kauno “Žalgirio” rungtynes Sporto halėje skamba Lietuvos himnas. Šį kartą jį atliks grupė iš Latvijos. Šį kolektyvą rekomendavo ir asmeniškai pakvietė Kauno “Žalgirio” legionierius Ainars Bagatskis.

Vokalinis ansamblis “Kosmos” susikūrė Rygoje (Latvija) ir kartu dainuoja jau antrus metus. Nors tai yra pakankamai jaunas kolektyvas, tačiau jis jau spėjo išgarsėti dažnai koncertuodamas Baltijos šalyse. Pernai “Kosmos” tapo Jurmaloje (Latvija) vykstančio “Naujoji banga” festivalio laureatais. Ansamblyje dainuoja šeši 22-25 metų jaunuoliai, iš kurių tik vienas, Andris, yra vedęs ir jau turi du vaikus. Grupė atlieka įvairiausių muzikos stilių kūrinius – nuo senovinės, klasikinės iki džiazo, pop ir kt. Visi vaikinai turi muzikinį išsilavinimą. Laisvalaikiu jie labai domisi sportu, o ypač mėgsta žaisti krepšinį.

Šeštadienį, prieš rungtynes tarp Kauno “Žalgirio” ir Vilniaus “Lietuvos ryto”, šis ansamblis giedos Lietuvos valstybinį himną. Be to, ilgosios rungtynių pertraukos metu “Kosmos” Sporto halėje susirinkusiems žiūrovams atliks savo geriausią kūrinį.

Komentarai