Iki LKL čempionų žiedų – vienas žingsnis 0

Kauno „Žalgiris“ Sporto halėje trečiosiose LKL finalo rungtynėse nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“ 91:78 (15:25, 31:13, 22:18, 23:22) ir dabar serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3-0.
„Žalgiriui“ Robert Pack pelnė 32 taškus, Tanoka Beard – 21, Mindaugas Timinskas – 13 (11 atkovotų kamuolių), Paulius Jankūnas – 10, Vidas Ginevičius – 8, Simonas Serapinas – 6, Darjušas Lavrinovičius – 1.
„Lietuvos ryto“ komandoje Robertas Javtokas įmetė 20 taškų (13 atkovotų kamuolių ir 3 blokai), Simas Jasaitis ir Tyrone Nesby – po 13, Andrius Šležas ir Robert Štelmahers – po 9, Rolandas Jarutis – 7, Gintaras Einikis – 3, Tomas Delininkaitis ir Saulius Kuzminskas – po 2.
„Žalgirio“ gretose nerungtyniavo čiurnos traumą antradienio rungtynėse patyręs Dainius Šalenga. Tuo tarpu šiandien susidūrimo su R.Jaručiu metu Darjušui Lavrinovičiui buvo sulaužyta nosis. Jam pirmadienį bus atlikta nosies operacija. Tokie vilniečio veiksmai tikrai nepuošia krepšinio. Paklaustas apie savo veiksmus, R.Jarutis atšovė: „Kodėl taip nesielgti jeigu tai leidžia teisėjai?“.
T.Beardas skundžiasi šono skausmais. Įtariama, jog jam gali būti lūžęs šonkaulis.

“Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Tomo Mahoričius po mačo teigė nesuprantąs, kodėl jo auklėtiniai gerai sužaidžia tik dalį rungtynių. “Šiandien irgi gerai pradėjome ir kontroliavome žaidimą daugiau negu 10 minučių. Tačiau po to trečią susitikimą iš eilės mūsų komandai kažkas atsitiko. Nebesisekė nei gintis, nei pulti. Nemanau, kad to priežastis – taktika. “Žalgirio” žaidėjai tiesiog yra labiau patyrę ir labiau užsigrūdinę rimtose varžybose. Puldami žalgiriečiai puikiai išnaudoja visas mūsų gynybos klaidas, o mums įveikti Kauno klubo gynybą sekasi sunkiai. Mes stengiamės kovoti, bet mano žaidėjams to neužtenka. Manau, kad ULEB taurės finalas ir LKL finaliniai mačai yra per arti vieni kitų. Laimėjome ULEB taurę ir tuo mums sezonas baigėsi. Dabar belieka stengtis laimėti ketvirtąjį susitikimą ir pratęsti finalinę seriją”, – teigė T.Mahoričius.

“Rungtynės vyko pagal visai nenumatytą scenarijų. Negalėjo žaisti D.Šalenga, o dar traumą patyrė D.Lavrinovičius. T.Beardas pusę rungtynių žaidė susiėmęs už skaudamo šono. Nepaisant to, vyrai puikiai kovojo ir laimėjo. Jie yra tikri žalgiriečiai. Džiaugiuosi, kad pirmaudami serijoje sugebėjome neatsipalaiduoti”, – spaudos konferencijoje kalbėjo “Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Pasak amerikiečio Roberto Packo, komanda stengėsi nusiteikti susitikimui taip lyg finalinės serijos rezultatas būtų lygus. “Tai pavyko, tačiau pradžioje per daug skubėjome ir žaidėme padrikai. Paskui nusiraminome, parodėme kovotojų komandos charakterį ir įgijome pranašumą. Kovojome kaip tikra komanda, nepaisydami nei traumų, nei žaidėjų prisirinktų pražangų. Aš pats kiekviename mače darau tai, ko reikia mūsų ekipai. Šiandien reikėjo, kad žaisčiau rezultatyviai, todėl aš ėmiausi iniciatyvos ir puolime buvau agresyvus”, – sakė R.Packas.

Komentarai